G4Media.ro

Autoritățile ruse au dat jos steagul Poloniei de pe un monument comemorativ…

Sursa foto: ponarseurasia.org

Autoritățile ruse au dat jos steagul Poloniei de pe un monument comemorativ pentru miile de polonezi uciși de Uniunea Sovietică, pe fondul deteriorării relațiilor dintre Moscova și Varșovia

Autoritățile ruse au dat jos un steag polonez de pe un monument comemorativ pentru miile de polonezi uciși de Uniunea Sovietică, pe fondul deteriorării relațiilor dintre Moscova și Varșovia din cauza războiului din Ucraina, relatează The Guardian.

Primarul orașului Smolensk a confirmat vineri seară îndepărtarea steagului, împărtășind o fotografie care arată steagul rusesc fluturând singur la intrarea în memorialul de la Katyn.

„Nu pot exista steaguri poloneze pe monumentele rusești. Cu atât mai puțin după comentariile antirusești ale liderilor politici polonezi”, a declarat Andrei Borisov pe platforma de socializare VKontakte.

„Ministerul Culturii din Federația Rusă a luat decizia corectă prin îndepărtarea steagului polonez. Katyn este un memorial rusesc”, a mai afirmat el.

Memorialul Katyn a fost ridicat pentru a comemora cei 25.000 de polonezi masacrați la ordinul lui Iosif Stalin într-o pădure de lângă Smolensk în 1940. Timp de decenii, Uniunea Sovietică a negat că s-ar fi aflat în spatele masacrului, acuzându-i pe naziști de această crimă, înainte de a recunoaște adevărul în 1990.

Sursa foto: ponarseurasia.org

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. nimic nou sub soare, cel mai odios cr!m!nal al omenirii, Putin, in fruntea unui reZZim fanatic de cr!m!nali in actiune!

  2. ce zicea nesimtitul ala batran de Lavrov zilele trecute : ne stim defectele si ne mandrim cu ele :)) . De le-ar tine pentru si ei si nu ne-ar mai chinui si pe noi, astia de vrem sa mergem inainte spre civiliziatie ..

  3. ” … Katyn este un memorial rusesc….” Cat de spalat pe creier poti sa fi ca sa spui asa ceva? Noemal ca este un memorial rusesc. Este memorialul crimelor de razboi din perioada stalinista impotriva polonezilor!!!!!

  4. La Smolensk, unde nergea Kaczynski cand i-ati „prabusit” avionul.