G4Media.ro

Autoritățile pro-ruse din partea de regiune Herson încă ocupată de forțele rusești…

sursa foto: Telegram/ Ministerul ucrainean al Apărării

Autoritățile pro-ruse din partea de regiune Herson încă ocupată de forțele rusești îndeamnă populația să plece în Rusia, în timp ce bombardamentele continuă

Locuitorii și oficialii din partea de regiune Herson încă ocupată de forțele rusești sunt îndemnați să plece în Rusia, relatează CNN.

Administrația militară și civilă din Oleshky, ocupat de ruși, care se află pe partea de est a fluviului Nipru, a declarat pe Telegram că „recomandă cu tărie locuitorilor din district să plece în regiunile sigure din Federația Rusă”.

Angajații administrației instalate de ruși din Nova Kakhovka, un oraș din Herson, s-au mutat deja în locuri sigure marți, potrivit administrației orașului.

„După binecunoscutele evenimente din 11 noiembrie, când trupele rusești au părăsit, la ordin, malul vestic al regiunii Herson, Nova Kakhovka a intrat sub focul direct al artileriei de calibru mare și al mortierelor Forțelor Armate ale Ucrainei. Focul nediscriminatoriu de pe malul estic al fluviului Nipru a făcut ca viața în oraș să fie nesigură”, se arată în comunicatul său. „Angajații Administrației de Stat din Nova Kakhovka, ai instituțiilor de stat și municipale au părăsit orașul și au fost relocați în locuri sigure din regiune”.

Ca urmare a deteriorării liniilor de fibră optică din oraș, nu există internet sau rețea mobilă.

Potrivit comunicatului, „acest lucru nu înseamnă că Nova Kakhovka, Tavriysk și toate celelalte așezări au fost abandonate”. Echipajele întreprinderilor și serviciilor comunale lucrează în regim de așteptare și asigură funcționarea sistemelor de alimentare cu energie și apă din oraș.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...