G4Media.ro

Autoritățile israeliene aprobă construirea a 1.000 de locuințe pentru palestinieni în zona…

sursa foto: Captură video

Autoritățile israeliene aprobă construirea a 1.000 de locuințe pentru palestinieni în zona C din Cisiordania

Autorităţile israeliene au aprobat miercuri 1.000 de locuinţe pentru palestinieni în Cisiordania ocupată, ceea ce reprezintă o decizie neaşteptată, transmite dpa, citată de Agerpres.

Unităţile locative vor fi amplasate în cinci localităţi din zona C, care este controlată exclusiv de Israel, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al ministerului israelian al apărării.

Potrivit organizaţiei israeliene pentru drepturile omului Peace Now, precum şi a Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), palestinienii primesc permise de locuit în zona C doar în cazuri absolut excepţionale.

Nu există deocamdată o reacţie din partea palestiniană.

Ziarul Jerusalem Post a informat că Israelul doreşte, de asemenea, să continue săptămâna viitoare construirea a peste 2.000 de unităţi de locuit pentru coloniştii israelieni din zonă.

Se pare că Israelul se află sub presiunea Statelor Unite pentru a face concesii palestinienilor.

Cisiordania este împărţită în trei zone. Regiuni aflate sub control exclusiv israelian (zona C), regiuni controlate în comun cu palestinienii (zona B) şi unele controlate exclusiv de Autoritatea Naţională Palestiniană (zona A).

Zona C reprezintă peste 60% din suprafaţa totală.

Potrivit cifrelor furnizate de organizaţia Peace Now, din 2009 până în 2018 au fost aprobate în total doar 98 din cele peste 4.400 de cereri de locuinţe ale palestinienilor.

Israelul a cucerit Cisiordania şi Ierusalimul de Est, printre alte regiuni, în timpul războiului de şase zile din 1967. În prezent, peste 600.000 de colonişti israelieni locuiesc acolo.

Palestinienii vor să creeze un stat independent care să aibă drept capitală Ierusalimul de Est.

O populaţie de aproximativ 2.9 milioane de palestinieni trăieşte în Cisiordania.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...