G4Media.ro

Autorităţile germane au întărit securitatea în jurul Reichstagului după ocuparea Capitoliului /…

Autorităţile germane au întărit securitatea în jurul Reichstagului după ocuparea Capitoliului / Unii aleşi se tem de acţiuni violente generate de extremnişti de dreapta şi coronasceptici

O mulţime escaladând treptele parlamentului şi găsindu-se nas în nas cu un efectiv subdimensionat de poliţişi. Înaintea americanilor, miercuri, germanii asistaseră deja, necrezându-şi ochilor, la o asemenea scenă pe 29 august 2020, scrie Les Temps, citată de Rador.

În acea zi, manifestanţi ostili restricţiilor sanitare legate de pandemnie au forţat barajele care înconjurau Reichstagul la Berlin. Ei n-au putut pătrunde în clădire. Dar insurecţia care a lovit în această săptămână Capitoliul îi alarmează în cel mai înalt grad pe oficialii politici germani.

Într-o scrisoare adresată colegilor săi şi făcută publică de „Bild am Sonntag”, preşedintele parlamentului se referă la o întărire a dispozitivului de protecţie. Wolfgang Schäuble explică faptul că a solicitat un raport de la Ministerul Afacerilor Externe privind evenimentele de la Washington „pentru a clarifica, cu statul federal şi cu Landul Berlin, ce concluzii trebuie trase şi să securizeze” parlamentul.

Într-o Europă în care manifestaţiile ostile măsurilor sanitare nu slăbesc, Germania apare ca un laborator. Foarte devreme după apariţia pandemiei, s-au înmulţit manifestaţiile, amestecând coronasceptici şi mişcari de extrema dreaptă.

Spectrul unei „Corona-RAF”

Îngrijorarea autorităţilor germane s-a tradus duminică prin spusele ministrului-preşedinte al Bavariei. Într-un interviu pentru „Welt am Sonntag”, Markus Söder trage alarma în legătură cu posibila apariţie a unei „Corona-RAF”, cu referire la Fracţiunea Armata Roşie.

Această organizaţie teroristă de extrema stângă, cunoscută şi sub numele „banda Baader”, este la originea unei serii de atentate şi răpiri care a marcat Germania între sfârşitul anilor 1960 şi începutul deceniului 1990.

„Gândurile rele se transformă în cuvinte rele şi, la un moment dat, în acţiuni”, afirmă Markus Söder. El este îngrijorat de agresivitatea tot mai mare a unui curent „care ar putea deveni violent” şi face apel la intervenţia Oficiului pentru protejarea Constituţiei, serviciul intern de informaţii. „Trebuie nu numai să îmbunătăţim măsurile de securitate în jurul instituţiilor demcratice, dar şi să supraveghem mai bine mişcările sectare precum ‘Querdenker’ [‘cei care gândesc altfel’, n. red.]

Apărută la Stuttgart, această mişcare ostilă restricţiilor sanitare s-a răspandit în toată ţara. În decembrie, landul Baden-Wurtemberg a decis să pună filiala sa, „Querdenken 711”, sub supraveghere. Fondatorul ei, antreprenorul Michael Ballweg, se îndoieşte de existenţa pandemiei. În august, chemarea sa la manifestaţie a adunat 40.000 de persoane la Berlin. Potrivit autorităţilor din landul Baden-Wurtemberg, legăturile între

„Querdenker”, tezele complotiste ale Qanon şi anumite mişcari de extrema dreaptă ca Reichsbürger-ii – aceşti „cetăţeni ai Reich-ului” care nu recunosc Republica federală – arată o „radicalizare avansată”.

Sursa: Les Temps/ Rador
https://www.letemps.ch/monde/apres-etatsunis-lallemagne-redoute-lassaut-parlement
Autor: Marc Allgöwer

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Ehe!! Teama ca lumea nu mai inghite mult timp treaba asta cu virusache, incepe sa devina reala!!!

  • Ai dreptate. Numai ca e ca la radio Erevan. Teama e ca imbecili decerebrati ataca fara sa stie de ce institutii publice manipulati de diverse interese de slabire a democratiei

 2. Politistii germani n-ar putea apara niciun magazin de cartier :)) Ei se pricep doar la egalitatea de gen, homofobie, xenofobie si rasism :))

  • exact, acei politisti germani care cand un dobitoc a impuscat vreo 10 oameni langa un mall din Munich prin 2016, au mobilizat vreo 3000 de militzieni, au blocat orasul si au facut NIMIK. Noroc ca dilimacul s-a impuscat, altfel cu capabilii de milizieni are fi durat vreun an sa l prinda! A fost mai aproape un domn care a dat dupa ala cu o sticla si l a injurat de la balcon!

  • @Jean Valjean, 🤔
   Nu va mai recunosc!

 3. Avantajul Europei,e ca pe aici nu umbla chiar fiecare deranjat mintal cu puscociul sub brat ca prin Sua.Pe aici „luptatorii ” pentru libertate sunt doar putin drogati si incearca sa creeze putina panica la protest sa poata sparge 2-3 vitrine ca drogurile sunt destul de scumpe,mai ales daca nu ai serviciu.Solutia este sa se alature unei cauze „nobile” si cine vrea sa faca putin deranj ii foloseste pentru ca sunt ieftini si usor de manipulat,nici nu sunt o mare pierdere cand se duc la puscarie.

  • asa i bre, avantajul ieuropei ca doar militzienii si teroristii au arme, iar oile se kaka pe ele de frica. de aia in ieuropa regulile sunt aspre, iar in USA cu toata pandemia aia se duc la stadion la NFL, chiar daca jumate de stadion e plin, in timp ce prostanii de ieuropeni poarta masca singuri pe strada sau singuri in garaje. Ia fi atent aci: „A man with a gun is a citizen. A man without a gun is a subject.” Ieuropenii „este” decat niste subiecte, nu cetatzeni, sa stii si tu!

  • asa i bre, avantajul ieuropei ca doar militzienii si teroristii au arme, iar oile se kaka pe ele de frica. de aia in ieuropa regulile sunt aspre, iar in USA cu toata pandemia aia se duc la stadion la NFL, chiar daca jumate de stadion e plin, in timp ce prostanii de ieuropeni poarta masca singuri pe strada sau singuri in garaje.  Ia fi atent aci: „A man with a gun is a citizen. A man without a gun is a subject.” Ieuropenii „este” decat niste subiecte, nu cetatzeni, sa stii si tu!

 4. Inainte de epoca de aur a retelelor sociale,era greu sa scoti 5000 de oameni in strada sa protesteze pentru scopul tau personal. Acum din doua postari scoti 10.000 de usor manipulabili sa scandeze ce vrei tu,sa se bata cu politia si sa traiasca cu impresia ca lupta pentru libertatea lor.Iau amenzi, sunt arestati si nici macar nu stiu exact ce cautau in piata.

 5. E normal sa se teama ca lumea s-a saturat doar de trepturi pentru homosexuali si alti ciudati..nimic pentru apararea familie traditionale…asa ca e foarte bine ca politicieni incep sa inteleaga anomsliile care le au produs…si ca ar putea sa li se intoarca….

  • destul de greu sa vedem lgbtisti care dau jos guverne, cand toate guvernele au in componenta lor doar barbatzi in izmene si „bucatari”, ori nefamilisti convinsi care nu prea inteleg la cat e ceasul! asa am ajuns: sa fim convinsi de tot felul de specimene cu o sexualitate indoielnica.

  • Articolul asta este despre masuri de securitate si radicalizarea anti masuri Covid.

   Ai uitat sa pomenesti despre stanga radicala, Blm, antifa, neomarxisti, sexomarxisti, saxomarx si saxobeat.

   Ai nevoie de inca vreo doua din lista pentru bingo.

 6. Bundestag. Reichstag era pe vremea lui Hitler. Sau aveți ceva simpatii?

  • Nope, sunt doua lucruri diferite cladirea si institutia (cum ar fi Casa Poporului si Parlamentul Romaniei). Si numele cladirii Reichstag e inainte de Hitler
   „The word Reichstag (Imperial Diet) refers mainly to the building, while Bundestag (Federal Diet) refers to the institution”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.