G4Media.ro

Autoritățile din Rusia au blocat contul deținut de postul Radio Europa Liberă…

Autoritățile din Rusia au blocat contul deținut de postul Radio Europa Liberă la o bancă din Moscova

Radio Europa Liberă (Radio Free Europe/Radio Liberty – RFE/RL) a anunțat vineri că autoritățile din Rusia i-au blocat contul deținut la o bancă din Moscova, după ce anterior organizația media a mai fost amendată pentru că ar încălca legea rusească privind „agenţii străini”.

Conform acestei legi, aplicabile de asemenea ONG-urilor şi altor organizaţii, entitățile media susţinute financiar din străinătate trebuie să se înregistreze ca „agenţi străini”. Aceste mass-media trebuie să includă menţiunea ‘agent străin’ în publicaţiile lor şi să-şi declare cheltuielile şi finanţările.

Executori judecătoreşti au efectuat vineri un control la biroul din Moscova al Radio Europa Liberă/Libertatea şi au notificat acest post cu privire la iniţierea procedurilor legale în urma neachitării amenzilor aplicate pentru încălcarea acelei legi.

Autorităţile ruse au somat luna trecută Radio Europa Liberă/Libertatea, post finanţat de Washington, să-şi plătească amenzile pe care le-a primit pentru nerespectarea obligaţiilor ce rezultă din statutul său de „agent străin”, sub sancţiunea unei posibile blocări a acestui post în Rusia.

Somaţia a venit după ce postul Radio Europa Liberă/Libertatea, care acoperă inclusiv activităţile opoziţiei ruse şi deţine o antenă şi un site în limba rusă, a fost condamnat la plata a 71,5 milioane de ruble (circa 775.000 de euro), în urma a numeroase decizii ale justiţiei date în procese iniţiate de Agenţia Federală pentru Supravegherea Comunicaţiilor din Rusia, Roskomnadzor, relatează Agerpres.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Tot CIA se ocupa și acum de Radio Europa Liberă ca pe vremuri?

  2. Conturile blocate ale rusilor sunt mai mari.
    Dar si asta e un inceput. 🙂

    • Conturile unor ruși sunt blocate temporar și nu afectează economia rusă.
      Mai mult nu se poate deoarece va fi și reciproca iar oamenii de afaceri și populația UE nu va accepta lipsa energiei rusești care asigură producția chimică și necesarul populației care în asemenea situație dacă ar fi:,, își vor spulbera proprii politicienii” cum a precizat un ambasador NATO din București.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.