G4Media.ro

Autoritățile din Republica Moldova au invalidat mandatul unui primar ales la votul…

Foto: Ilustratie Republica Moldova / Vasile Curtu

Autoritățile din Republica Moldova au invalidat mandatul unui primar ales la votul din 5 noiembrie / El își pierduse anterior dreptul de a fi ales

Consiliul Electoral din Căușeni a invalidat mandatul lui Anatolie Donțu de primar al orașului, pe care l-a obținut în urma alegerilor din 5 noiembrie, transmite NewsMaker. Instituția nu a furnizat nici un motiv pentru invalidarea mandatului, dar Deschide.md arată că în iunie 2021, Autoritatea Națională de Integritate a emis pe numele lui Donțu un act de constatare, prin care funcționarul a fost găsit vinovat într-un caz de nesoluționare a conflictului de interese. Drept urmare, Donțu a fost decăzut de dreptul de a ocupa funcția de primar pentru o perioadă de 3 ani. Deși Donțu a contestat hotărârea respectivă în instanță de judecată, atât magistrații Judecătoriei Chișinău, cât și cei din cadrul Curții de Apel Chișinău i-au respins contestația.

Hotărârea intră în vigoare la data adoptării și este transmisă Comisiei Electorale Centrale. Aceasta poate fi contestată în decurs de 3 zile.

Liviu Vovc a sugerat că Platforma DA va contesta decizia Consiliului Electoral din Căușeni.

Pe 5 noiembrie, în Republica Moldova a avut loc primul tur al alegerilor locale. În orașul Căușeni, candidatul Platformei DA la funcția de primar, Anatolie Donțu, a câștigat alegerile, obținând 76,30% din sufragii. Pe locul doi în cadrul scrutinului, la mare distanță, s-a calificat candidatul Partidului Social Democrat European, Nicolae Gorban, cu 6,34% din voturile alegătorilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. candidatura lui Dontu a fost validata de Curtea Supremă Chișinău. cel putin asa zice omu’, si nu vd cum ar putea minti in chestii usor verificabile.