G4Media.ro

Autoritățile din Beijing impun vaccinarea anti-COVID-19 şi relaxează restricţiile privind turismul intern

Sursa foto: Unsplash / Nuno Alberto

Autoritățile din Beijing impun vaccinarea anti-COVID-19 şi relaxează restricţiile privind turismul intern

Autorităţile din Beijing, capitala Chinei, au decis miercuri să impună vaccinarea anti-COVID-19 pentru aproape toţi rezidenţii care doresc să aibă acces în spaţii aglomerate, precum biblioteci, cinematografe şi săli de sport, aceasta fiind prima măsură de acest tip ce a fost adoptată de metropola chineză, în paralel cu o uşoară relaxare a restricţiilor din domeniul turismului intern, informează Reuters, citată de Agerpres.

Începând din data de 11 iulie, locuitorii din Beijing care doresc să aibă acces în anumite spaţii publice vor trebui să fie vaccinaţi împotriva noului coronavirus, cu excepţia celor diagnosticaţi cu afecţiuni ce nu permit vaccinarea, a declarat un reprezentant al municipalităţii chineze într-o conferinţă de presă. Restaurantele şi transportul public sunt exceptate de la această prevedere.

China a cerut deja la nivel naţional ca angajaţii din sectoarele cu mare risc, precum cei care lucrează în transportul public şi în industria alimentară ce include lanţuri de refrigerare, să fie vaccinaţi anti-COVID-19, însă a evitat să decreteze vaccinarea obligatorie la nivelul populaţiei generale şi a accentuat faptul că vaccinarea este un act voluntar.

Autorităţile din Beijing au vaccinat deja cu schemă completă 97,7% din totalul populaţiei sale adulte până în septembrie 2021. În prezent, oficialii chinezi îi îndeamnă pe rezidenţi să se vaccineze cu doze booster şi încearcă să îi convingă pe vârstnici, un grup în care rata de vaccinare este mai mică decât cea înregistrată în rândul tinerilor adulţi, să se vaccineze la rândul lor.

Până pe 17 aprilie, 80,6% dintre locuitorii din Beijing cu vârste de peste 60 de ani au primit deja prima doză a unui vaccin anti-COVID-19.

Persoanele de vârsta a treia care vizează anumite stabilimente ce oferă activităţi specifice pentru seniori trebuie să se vaccineze cât mai repede posibil, a declarat Li Ang, un oficial din domeniul sănătăţii care lucrează la Primăria din Beijing.

„Este o palmă peste faţă!”, a declarat un utilizator al platformei online chineze Weibo, referindu-se la contradicţiile ce există între regulamentele sanitare din Beijing şi anunţul făcut anul trecut de Autoritatea Naţională pentru Sănătate din China, conform căruia nu vor fi impuse restricţii în privinţa deplasărilor pentru persoanele nevaccinate.

Hu Xijin, un prolific comentator chinez şi fost editor-şef al cotidianului de stat Global Times, a declarat că speră să existe totuşi „o perioadă de graţie” corespunzătoare înainte de intrarea în vigoare a unor restricţii ce vor avea un impact atât de mare, adăugând totuşi că decizia anunţată miercuri are un fundament ştiinţific.

Oficialii chinezi ar trebui să analizeze modul în care vor aborda chestiunea ezitării faţă de vaccinare în rândul unor grupuri populaţionale, precum cei care se pregătesc să aibă copii şi care se tem că vaccinarea ar putea avea un efect asupra sănătăţii bebeluşilor, a precizat Hu Xijin.

Autorităţile din Beijing nu au publicat detalii specifice despre noua regulă de obligativitate – dacă aceasta se referă la doza iniţială, la schema completă sau chiar la doza booster – şi nici dacă vor recunoaşte vaccinuri anti-COVID-19 autorizate în străinătate, precum cele produse de Pfizer şi Moderna, care au rămas încă neaprobate în China.

Oficialii din Beijing au raportat trei noi cazuri de COVID-19 cu transmitere locală miercuri, toţi cei trei pacienţi fiind deja plasaţi în izolare pentru monitorizare medicală, după cele nouă infectări depistate la începutul acestei luni.

Capitala chineză a relaxat uşor şi regulamentele sale stricte în privinţa călătoriilor interne. Ele vor „restricţiona strict” de acum înainte intrarea pentru persoanele care, în ultimele şapte zile, au călătorit în oraşe ce au raportat recent cel puţin un caz local de COVID-19, în comparaţie cu cele 14 zile prevăzute în dispoziţia anterioară.

De asemenea, oficialii chinezi au anunţat miercuri că restricţiile de acces pentru turiştii din regiunile interne situate în proximitatea graniţelor internaţionale ale Chinei vor fi anulate.

Zborurile internaţionale directe spre Beijing vor fi reluate într-o manieră ordonată, a precizat municipalitatea chineză, fără să prezinte însă un calendar clar legat de reluarea acestor curse aeriene.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Pai de la chinezi se inspira dementii leftarzi ieuropeni. Curat democrati, comunistii.