G4Media.ro

Autobuzele care duc în carantină pasagerii de pe Aeroportul Otopeni, pline de…

Autobuzele care duc în carantină pasagerii de pe Aeroportul Otopeni, pline de ambalaje și resturi de mâncare. Călătorii nu au voie să-și facă nevoile decât pe câmp

Unele autobuze STB care îi preiau de pe Aeroportul din Otopeni pentru a-i duce în provincie pe românii care vin din zonele roșii afectate de coronavirus ajung la destinație pline de bidoane, ambalaje, resturi de mâncare, mănuși chirurgicale și măști sanitare aruncate la întâmplare. Pe de altă parte, pasagerii sunt extrem de frustrați că nu au unde să arunce deșeurile, iar autoritățile nu îi lasă să-și facă nevoile decât în câmp.

În urma unui contract încheiat între Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul de Transport București (STB SA), câteva dintre autobuzele care până de curând îi transportau pe bucureșteni au fost implicate într-o nouă misiune. Sunt folosite pentru a-i duce pe românii care aterizează pe Aeroportul „Henri Coandă” din zonele roșii spre locurile unde conaționalii noștri sunt nevoiți să intre în carantină timp de 14 zile.

Până acum șoferii STB au efectuat curse spre Constanța, Galați, Tulcea, Harghita, Covasna, Timișoara, Mehedinți, Suceava, Iași, Giurgiu, Teleorman și Dâmbovița.

Unii dintre cei plasați în carantină, pe lângă comportamentul și limbajul vulgar, au făcut și foarte multă mizerie în mașini. Efectiv, după ce mâncau, mulți dintrei pasageri aruncau pe jos ceea ce le rămânea. Fie ca ne referim la ambalaje, resturi de mâncare, bidoane de apă și de iaurt, sau la servetele folosite, măști medicale și mănuși chirurgicale.

Într-una dintre poze se poate vedea clar imaginea „nepăsării”. Între un geam și o bară de susținere au fost înghesuite nu mai puțin de: șase bidoane de iaurt, un bidon de apă, două ambalaje din plastic și niște mănuși.

Șoferii STB consulatați de G4Media.ro spun că mulți dintre cei preluați de la aeroport s-ar fi „răzbunat” în această manieră din cauza faptului că autoritățile le-au permis să își facă nevoile doar în câmp. Presupunând că ar fi vrut să-și strângă mizeria făcută, tot șoferii STB spun că mulți dintre pasageri nu aveau efectiv în ce să pună ambalajale. Aveau doar hainele de pe ei și cel mult o geantă mică sau o borsetă pe umăr.

Potrivit INSP, ţările considerate ”zone roşii” ca urmare a cazurilor de coronavirus sunt: Austria, Belgia, Elveţia, Italia, Franţa, Germania, Spania, Iran, Marea Britanie, Olanda, SUA şi Turcia. Cetăţenii români care se întorc din aceste intra în carantină instituţionalizată 14 zile.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. saracii, n-aveau in ce sa le duca, goale, bietii de ei. da’ cum le-o fi luat cu ei in autobuze, pline?

 2. Ai dreptate.
  După ce că suntem rusinea Europei din cauza lor acum ne si îmbolnăvesc.

 3. M am săturat de diaspora în sus…sau în jos..
  Pune-ții în niște unități militare dezafectate ptr minim 99 luni….trebuie să-și recupereze și statul (nenorocit, tot de la ei cuvântul) pagubele făcute de românii întorși la patria mumă….și apoi la muncă la autostrăzi…

 4. Ata cu m-am saturat de diaspora e ca si cum zic ca daca la tine pe strada locuieste un hot si tu esti hot…sunt 4 milioane de romani in diapora, majoritatea cu familii, joburi, locuinte in tarile de adoptie . I romania s-au intors in mare hotii, curvele si eventual zilieri / sezonieri care si-au pierdut obiectu muncii, nu doctori ingineri si profesori. A pune semnul egal intre diaspora in ansamblu si niste nesimtiti precum cei de mai sus este ori rea vointa ori ignoranta

 5. Unele din autobuzele STB care preiau pasagerii de pe Otopeni… si toate autobuzele STB care circula prin Bucuresti.

  Bah, Fifi si Craci! Si tembelul ala de Babalescu!
  De-aia au platit bucurestenii o poala de bani pe autobuze noi, ca sa le f#teti voi pe curse intra-judetene? De-aia inghesuiti bucurestenii in autobuze, ca sa aveti voi masini sa le plimbati cu carantinatii? De-aia ati redus numarul de autobuze, de stai si cate-o jumatate de ora sa astepti sa vina autobuzul sa poti ajunge la munca???

  Pai, f#t#-s mortii mamelor voastre de autisti!
  Va loviti cu caramida-n piept ca protejati soferii sa nu se-mbolnaveasca, dar inghesuiti calatorii platitori ca vitele in autobuze infecte, trimiteti autobuzele noi in transporturi sanitare, ca soferii se-mbolnavesc doar prin Bucuresti probabil, iar autobuze mai vechi nu puneti la dispozitia celor carantinati, ca tusesc daca merg cu Mercedesuri Euro 3, dar in Bucuresti numai de-alea circula…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.