G4Media.ro

Austria va reactiva o centrală electrică pe cărbune, pe fondul temerilor legate…

Sursa Foto: grosuforest.ro

Austria va reactiva o centrală electrică pe cărbune, pe fondul temerilor legate de o penurie de gaze naturale

Guvernul austriac, confruntat cu o scădere a livrărilor de gaz rusesc, a anunțat duminică seara că va reporni o centrală electrică pe cărbune dezafectată pentru a compensa o posibilă penurie, potrivit BFM TV.

Împreună cu grupul Verbund, principalul furnizor de electricitate al țării, „s-a convenit să se reactiveze centrala termică” situată la Mellach (sud), care este în prezent oprită, a anunțat cancelaria într-un comunicat de presă emis după o reuniune de criză.

Scopul este „de a-i permite să producă din nou electricitate, din cărbune, în caz de urgență”.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. La „jmecherii” astia îi voie?

 2. Greta ce zice?

  • s a pus la tren. in vreo 2 luni ajunge la viena sa o puna de o manifestatie

  • daca are ceva de zis, sa vb direct cu putin, ca de acolo pleaca problema. sunt ferm convins ca putin o sa face ce ii zicea ea. e o masura temporara, pana se termina nebunia.

  • Pai conform presei Putin este pe moarte – daca nu cumva a murit de câteva ori pana cum.
   Cu cine sa mia vorbească sărăcuța?

  • cu el, ca din nefericire e viu. cand o sa fie mort se va opri sigur razboiul in secunda 2.
   presa nu a zis ca e pe moarte, mai citeste cu atentie.

  • Greta nu mai zice nimic.A devenit milionară, o doare in spitz de poluare.Cei care au manevrat- o nu au avut curajul sa o trimită în China, India , Rusia etc ,acolo unde este peste 80% din poluarea globală.

 3. Ne am întors in trecut:))

 4. ar zice asa: „cu popoare cum sunt rusii e bine sa nu ai niciun contact cultural, economic. Sa fie lasati sa traiasca in Siberia lor, asa cum sunt unlee triburi din amazonia pe care le filmezi doar din satelit”

 5. Uite incalzirea globala, uite nu e

 6. Se opun ca energia nucleara sa fie folosita în Uniunea Europeană, dar le place sa ardă cărbuni și sa taie copaci.

  • Aaa, copaci, nu, că e verbotten! Cel puțin în Imperiul de răsărit (am numit Austria) dar cred că și în patria tată (Vaterland, am numit Germania) regulile sunt la fel de stricte. Dar poa’ să taie din România, că așa e pe piața liberă.

 7. Ironia sorții este că Germania a fost cel mai înfocat susținător al green deal ului, taxă de poluare, certificate de carbon și tot tacâmul, asta în condițiile în care primea gaze de la ruși. Acum ce să vezi parcă energia pe bază de cărbune are nuanțe de verde și nu poluează așa tare, valabil pentru toate guvernele fandosite, Franța, Austria, etc. Polonezii au spus clar este posibil să renunțe la cărbune undeva după 2049,dar nu este sigur. Popescu și cu Barna o țin ca orbul de băț trebuie închis. Popescu vrea să bage pe gât fotovoltaicele, fără un studiu clar , dar cu comisioane mari.

 8. Popicăăăă, ai auzit mă? Ia vezi ce faci cu Mintia și nu ta mai baza pe gazele din Mare, că oricum sunt convins de faptul că vor umple în primul rând depozitele din Austria și Germania.