G4Media.ro

Austria va debloca fonduri pentru organizaţia de ajutorare a palestinienilor UNRWA a…

Photo by AFP

Austria va debloca fonduri pentru organizaţia de ajutorare a palestinienilor UNRWA a ONU

Austria va elibera fonduri către organizaţia de ajutorare a palestinienilor UNRWA a ONU, care au fost blocate după acuzaţiile că personalul agenţiei a fost implicat în atacurile din 7 octombrie asupra Israelului, transmite Reuters, conform News.ro.

Decizia Vienei vine după ce UNRWA a stabilit un plan de acţiune pentru a-şi asigura mai bine imparţialitatea, a consolida evaluările interne şi a îmbunătăţi modul în care personalul său este monitorizat.

”După o analiză amănunţită a planului de acţiune, vom elibera din nou fonduri către UNRWA”, a declarat sâmbătă Ministerul de Externe austriac.

Fonduri în valoare totală de 3,4 milioane de euro (3,70 milioane de dolari) au fost bugetate pentru 2024, prima plată urmând să fie efectuată în vară, a adăugat acesta.

Austria a fost unul dintre statele donatoare care a îngheţat fonduri de aproximativ 450 de milioane de dolari după ce Israelul a acuzat 12 angajaţi ai UNRWA de participarea la atacul condus de Hamas care a declanşat războiul din Gaza.

Germania a declarat luna trecută că va relua cooperarea cu UNRWA în urma unui raport condus de fostul ministru francez de externe Catherine Colonna privind procedurile UNRWA pentru asigurarea aderării la principiile neutralităţii.

UNRWA are 32.000 de angajaţi în teritoriile palestiniene şi în ţările din apropiere, inclusiv 13.000 în Fâşia Gaza, administrând şcoli şi servicii sociale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. asa au primit ordine de la putin?