G4Media.ro

Austria renunţă la obligativitatea purtării măştii în mijloacele de transport public şi…

Austria renunţă la obligativitatea purtării măştii în mijloacele de transport public şi în supermarketuri

Austria urmează să relaxeze de la 1 iunie reglementările privind purtarea măştilor, impuse pentru a contracara pandemia de coronavirus, a anunţat marţi, la Viena, ministrul Sănătăţii, Johannes Rauch, potrivit DPA, preluată de Agerpres.

Obligativitatea în vigoare în prezent de a purta mască FFP-2 în mijloacele de transport public şi în supermarketuri urmează să fie ridicată provizoriu pentru trei luni pe perioada verii, a precizat Rauch.

Purtarea măştii va continua să fie obligatorie în spitale şi centrele pentru bătrâni.

„Pandemia ne oferă în prezent o pauză”, a spus Rauch. Oficialul a menţionat rata de incidenţă pe şapte zile de doar 230 de noi infectări la 100.000 de rezidenţi.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că se aşteaptă ca purtarea măştii să fie obligatorie din nou în cazul în care numărul infectărilor va creşte în toamnă, aşa cum se anticipează.

Obligativitatea vaccinării împotriva noului coronavirus este în continuare suspendată, aşa cum a anunţat ministrul pentru Constituţie, Karoline Edtstadler. La începutul anului, parlamentul austriac a adoptat o lege privind obligativitatea vaccinării, dar care nu a fost implementată.

Sursa foto: Octav Ganea / Inquam Photos

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Cam devreme, Covid e încă printre noi, ar fi trebuit să mențină obligativitatea purtării de măști cel puțin până încă un an. Bătaie de joc și indiferență față de cetățenii care chiar cred în Covid.

  2. Băi, plăvanilor, era o zicere sarcastică. Cum dracu’ să mai porți mască pe bot în ziua de azi, dacă ești cat de cat întreg la cap?