G4Media.ro

Austria: Marea Britanie trebuie să participe la alegerile pentru Parlamentul European dacă…

Austria: Marea Britanie trebuie să participe la alegerile pentru Parlamentul European dacă Brexit-ul va fi amânat dincolo de 1 iulie

Marea Britanie trebuie să participe la alegerile pentru Parlamentul European din luna mai dacă data retragerii sale din Uniunea Europeană va fi amânată până după 1 iulie, a declarat delegatul Austriei la negocierile cu privire la Brexit, citat de Agerpres.

Declarațiile vin pe fondul așteptărilor ca prim-ministrul britanic Theresa May să se deplaseze la Bruxelles săptămâna viitoare pentru a cere o scurtă amânare a Brexit-ului, după ce parlamentul de la Londra a votat joi pentru prelungirea negocierilor dincolo de termenul iniţial al retragerii din UE, 29 martie.

‘Trebuie să aşteptăm să vedem ce propune de fapt guvernul de la Londra. Dacă va exista o prelungire dincolo de 1 iulie, atunci, în orice circumstanţă, Regatul Unit trebuie să voteze în mai pentru alegerile europene’, a declarat diplomatul austriac Gregor Schusterschitz, pentru cotidianul Der Standard din ţara sa.

‘UE nu a fost niciodată partea din negocieri care a respins ceva din principiu. Acelaşi lucru se aplică şi în problema prelungirii: nu ar trebui să eşueze din cauza noastră’, a indicat el.

Potrivit lui Schusterschitz, e posibil ca Uniunea Europeană să fi fost prea ‘blândă’ cu Marea Britanie, permiţându-i prea mult timp să discute pe teme în mare parte interne, ceea ce a implicat mai puţine dezbateri cu UE. ”Poate am fi putut să fim mai brutali uneori’, a declarat Schusterschitz, citat de Agerpres.

‘Nu am făcut-o şi, în felul acesta, probabil am permis politicii britanice să piardă vremea prea mult şi să nu înfrunte chestiunile cu adevărat dificile, care sunt discutate acum, mult mai devreme’, a punctat negociatorul austriac.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Trebuie!
    Și dacă participă trebuie sa mai facă un referendum!

  2. Niste-incurca lume si englezoii astia ! :)))

  3. Concluzia logică? Amânare de cel mult 2 luni, nu mai mult de 1 iunie.

  4. Ca sa vezi ce grijulie e Austria….. Pai daca participa la europarlamentare poate tot Austria sa ceara Olandei sa dea inapoi catre UK agentia europeana a medicamentului …. Hai sa vedem daca Austria e asa de corecta…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.