G4Media.ro

Austria își va redeschide frontierele estice în 15 iunie

Austria își va redeschide frontierele estice în 15 iunie

Austria își va redeschide frontierele cu Republica Cehă, Slovacia și Ungaria, în 15 iunie, a anunțat sâmbătă guvernul austriac, relatează Reuters.

Austria a anunțat deja că vor fi ridicate controalele instaurate pentru a limita răspândirea noului coronavirus, începând de la aceeași dată, de la frontierele cu Germania, Elveția și Liechtenstein.

Vor fi menținute restricțiile de la frontiera cu Italia, una dintre țările cele mai afectate de epidemie.

„Scopul nostru este să avem mai multă libertate și cât mai puține restricții posibile”, au declarat miniștrii Afacerilor Interne, de Externe și Afaceri Europene, într-un comunicat comun.

Uniunea Europeană și-a exprimat, miercuri, dorința de redeschidere a frontierelor interne, menținând recomandările de a păstra închise frontierele externe ale blocului comunitar până la jumătatea lunii iunie sau chiar mai devreme.

Sursa Foto: wikimedia

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Închisul frontierelor în general iar în europa în special, arată cât de divizati suntem, că de fapt europa nu există, există doar frica de străini și de cei diferiți de noi. Omenirea e un mare rahat, cu politicienii în frunte, dar din fericire nu vom supraviețui prea mult, ne vom autodistruge.

    Pe de altă parte, odată ce nu puteai să ieși din casa/oraș fără declarații, cum ai ajuns la frontieră, de trebuia închisă?