G4Media.ro

Austria închide o moschee frecventată de autorul atacului terorist de săptămâna trecută

(201103) -- VIENNA, Nov. 3, 2020 (Xinhua) -- Police stand guard on a street in Vienna, capital of Austria, Nov. 2, 2020. One person was killed and several people were seriously injured in multiple shootings Monday evening in central Vienna, the local police confirmed on its Twitter account. (Photo by Georges Schneider/Xinhua)

Austria închide o moschee frecventată de autorul atacului terorist de săptămâna trecută

Autorităţile austriece au decis să închidă o moschee şi o asociaţie islamică frecventată de autorul atacului în urma căruia patru persoane au fost ucise săptămâna trecută, la Viena, scrie Politico.

Ministrul Integrării, Susanne Raab, şi ministrul de Interne, Karl Nehammer, au anunţat închiderea Moscheii Tewhid din Viena şi a Asociaţiei Melit Ibrahim, după o întâlnire cu preşedintele Comunităţii de Credinţă Musulmană din Austria, Umit Vural, potrivit presei locale.

Decizia vine dup[ ce un susţinător al Statului Islamic, în vârstă de 20 de ani, a ucis patru persoane luni în Viena. Atacatorul a fost ucis de poliţie.

Autorul atacului frecventa moscheea şi şi asociaţia, potrivit lui Raab, care a explicat că decizia a fost luată în numele securităţii naţionale, deoarece cele două instituţii nu aveau „o atitudine pozitivă faţă de societate şi de stat”, aşa cum este ea definită în aşa-zisa Lege Islamică din Austria, care datează din 1912 şi care a fost actualizată în 2015.

Ministrul a subliniat că nu este însă un atac la adresa musulmanilor sau a Islamului. „Scopul teroriştilor este să creeze o ruptură în societatea noastră – între musulmani şi non-musulmani”, a spus ea.

sursă: Politico / sursă foto: Xinhua

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Ar trebui să le închidă pe toate.

    • E timpul ca Europa sa-si mai protejeze si ea cultura. De la un timp; s-a ingrijit numai de celelalte, dar s-a ajuns prea departe.
      Moscheele nu ar mai fi fost pepiniere de teroristi daca la carma tarilor europene ar fi fost oameni demni si destepti, nu gaste si gascani care au ajuns pana acolo incat sa interzica urari precum „Craciun fericit”, ca sa nu-i deranjeze pe cei care ne dispretuiesc

  2. Si eu care credeam ca au mai lasat deschisa doar una….

  3. Asta e din seria botnita – pepsiglass. Nu o sa ii antagonizeze si mai mult?

    • Nu, tocmai inchiderea centrelor de radicalizare e ceruta si de musulmanii moderati ce vor sa-si exercite liber religia lor. Cei ce instiga la radicalizare si crime trebuie opriti si expulzati. Nu e lupta impotriva Islamului (asa vor sa ne faca sa credem radicalizatii si trollii mujici ca tine) ci impotriva criminalilor radicalizati ce utilizeaza Islamul ca pretext