G4Media.ro

Austria: Doi migranţi clandestini, găsiţi morţi într-un autobuz interceptat de armată la…

Sursa foto: Pixabay

Austria: Doi migranţi clandestini, găsiţi morţi într-un autobuz interceptat de armată la frontiera cu Ungaria / Aproape 30 de refugiați sirieni au fost înghesuiți într-un spațiu foarte mic / Șoferul a fugit

Doi migranţi clandestini au fost găsiţi morţi în Austria, într-un autobuz interceptat la frontiera cu Ungaria, iar şoferul a fugit, a declarat poliţia pentru AFP, citată de News.ro.

Vehiculul, care venea din Ungaria, a fost controlat de către armată, care îl considera suspect.

Agenţii au găsit aproape 30 de persoane înghesuite într-un spaţiu foarte mic – între care două persoane fără viaţă.

Autoritățile le-au oferit apă celor 26 de clandestini – toţi bărbaţi – originari din Siria, potrivit agenţiei austriece de presă APA. Şoferul autobuzului era căutat.

Această regiune a fost deja teatrul unei drame similare în urmă cu mai mulţi ani. La 27 august 2015, 71 de migranţi clandestini originari din Siria, Irak şi Afganistan – inclusiv trei copii şi un bebeluş – au murit sufocaţi în compartimentul etanş al unei camionete, în care au fost ascunși de către traficanți.

Ei au fost descoperiţi în Austria, însă au murit pe când se aflau de cealaltă parte a frontierei. După aproape patru ani, justiţia ungară i-a condamnat pe traficanții acestora la închisoare pe viaţă.

Emoţia provocată de această tragedie a favorizat deschiderea temporară a frontierelor unor sute de mii de oameni care voiau să ajungă în vestul Europei, la începutul valului migraţiei din 2015-2016.

Sursa foto: pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...