G4Media.ro

Austria a emis atenţionări de călătorie pentru landul Tirol, lovit de varianta…

Austria a emis atenţionări de călătorie pentru landul Tirol, lovit de varianta sud-africană / Pârtiile de schi din Austria au rămas deschise pentru localnici în timpul lockdownului

Guvernul Austriei a emis luni atenţionări împotriva călătoriilor către şi dinspre landul Tirol, pentru a stăvili răspândirea variantei sud-africane de coronavirus în această regiune populară în rândul pasionaţilor de schi, informează dpa, citată de Agerpres.

Aproape 300 de contaminări cu această variantă de coronavirus, mai virulentă, au fost identificate până acum în Tirol.

„Din acest motiv, trebuie să facem totul pentru a preveni răspândirea mutaţiilor”, a subliniat cancelarul austriac Sebastian Kurz într-un comunicat.

Guvernul a renunţat să impună carantină la nivel regional, după ce liderii politici din regiune s-au opus ferm unei asemenea decizii.

Chiar dacă varianta sud-africană s-a răspândit în Tirol, numărul total de contaminări cu noul coronavirus a scăzut în ultimele săptămâni în regiune, în linie cu restul ţării, care a raportat 1.057 de noi contaminări în ultimele 24 de ore.

Atenţionarea de călătorie intervine în condiţiile în care Austria a ridicat luni o serie de restricţii la nivel naţional. Şcolile, magazinele, muzeele şi saloanele de coafură au fost redeschise, în timp ce sălile de sport, teatrele şi restaurantele rămân închise.

Guvernul austriac a relaxat restricţiile pe fondul îngrijorărilor crescânde privind consecinţele psihologice şi economice ale lockdownului. Economia Austriei s-a contractat cu 4,3% în trimestrul patru comparativ cu trimestrul trei din anul trecut, mult sub media de 0,5% din Uniunea Europeană.

Cu toate acestea, experţi în domeniul medical atenţionează împotriva redeschiderii unor domenii din viaţa publică, în condiţiile în care noile variante de coronavirus continuă să se propage.

Executivul tirolez a anunţat un pachet de măsuri pentru a limita răspândirea contaminărilor, inclusiv teste obligatorii pentru schiori.

Pârtiile de schi din Austria au rămas deschise pentru localnici în timpul lockdownului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Pe noi urmeaza sa ne ocoleasca varianta UK si Sud-Africana. Pariem pe batranii nostri…

  2. Perfect, Herr Kurz, ai tras batul cel mai scurt. Eficacitatea unuia din vaccinuri contra virusului sud-african este numai de 10%, aviz avizatilor si neavizatilor cu putere de decizie. Nu cred ca celalalt vaccin o sa fie dovedit mai bun!
    Un an de la radpandirea in Europa via schiori ”padionati” de schi in Austria! Grea aniversare!

  3. Mare căcat. Nici să mori nu mai poti