G4Media.ro

Australian, arestat la Oradea. Era complicele unei grupări mafiote care exploata șoferi…

Sursa: Pexels.com

Australian, arestat la Oradea. Era complicele unei grupări mafiote care exploata șoferi de tir

Roberto Castellano, 44 ani, cetăţean australian de origine italiană a fost arestat provizoriu la Curtea de Apel Oradea, anunță Bihoreanul. Castellano era dat în urmărire internaţională de autorităţile italiene fiind acuzat că a fost implicat în exploatarea a peste 100 de şoferi de TIR români, în Italia.

Potrivit documentelor transmise de autorităţile judiciare din oraşul italian Piacenza, Roberto Castellano, director al unei agenţii de recrutare de personal, a fost inculpat, alături de alte 10 persoane, pentru fraudă, racolare ilegală şi exploatarea prin muncă a unor persoane.

Acuzaţiile au fost formulate în urma unei anchete declanşate în octombrie 2019, când o patrulă din Polstrada di Pontremoli a oprit un vehicul condus de un șofer român care a prezentat un contract de muncă cu date false încheiat cu firma Eagletrans, societate de transport marfă cu sediul operațional în Cortemaggiore. Cercetările ulterioare au scos la iveală o adevărată grupare din care făceau parte directori de firme, un fost poliţist, un medic și proprietarul unei școli de șoferi din Piacenza.

Anchetatorii au reuşit să identifice aproximativ 100 de şoferi români, victime ale grupării. Aceştia au fost recrutaţi prin intermediul a două companii fictive cu sediul în România şi angajaţi de firma italiană, care apoi i-a obligat să locuiască în pauzele dintre curse într-un depozit fără toalete, aflat într-una din parcările companiei. Șoferii de camioane dormeau în vehiculele lor și găteau în butoaie de uz industrial. Cei care se plângeau de condiții erau amenințați că vor fi concediați.

Sursa foto: Pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...