G4Media.ro

Australia: Un curs de chimie se transformă într-o dramă, 11 elevi au…

Australia: Un curs de chimie se transformă într-o dramă, 11 elevi au fost internați cu arsuri

Un curs de chimie s-a transformat într-o dramă. Douăsprezece persoane, unsprezece copii și profesoara lor, au suferit arsuri de diferite grade în timpul unui experiment derulat la școala primară Manly West, la nord de Sydney, luni, 21 noiembrie. Experimentul științific se desfășura în aer liber, când a suflat o rafală de vânt, relatează The Guardian, citat de Le Figaro.

Doi elevi au suferit arsuri grave pe față și pe piept. Unul dintre ei a fost transportat cu elicopterul la Spitalul de Copii Westmead, în timp ce celălalt a fost transportat cu ambulanța. Ceilalți nouă copii, care au suferit arsuri mai ușoare, au fost trimiși la spitalele Royal North Shore și Northern Beaches. Profesorul a fost internat în spital „într-o stare stabilă”, a precizat presa britanică.

Phil Templeman, șeful interimar al Serviciului de Ambulanță din New South Wales, a declarat: „Vânturile puternice de astăzi au avut un impact asupra experimentului și au spulberat unele materiale. Departamentul de Educație și poliția au demarat o anchetă. Părinții au fost contactați și s-a oferit sprijin elevilor și personalului afectat de accident”.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Au si australienii Doreii lor.

    • In Australia se întâmplă să ardă cu substanțe niște copii, dar Rusia de exemplu le dă puști ruginite care nu merg si-i trimit la măcelăreală!
      Macar australienii nu-și masacrează copiii intenționat!

  2. Experimente cu substanțe adevărate,
    Nu dezinfectanți cu ele diluate!