G4Media.ro

Aurescu: UE trebuie să accelereze pregătirea sancțiunilor pentru Rusia, reprezintă cel mai…

Aurescu: UE trebuie să accelereze pregătirea sancțiunilor pentru Rusia, reprezintă cel mai puternic instrument al Europei

UPDATE 13.54: Consiliul UE a adoptat luni concluzii în care arată că a ”accelerat” pregătirea eventualelor sancțiuni. Citește aici concluziile integrale ale Consiliului UE

Articol inițial: Ministrul Bogdan Aurescu a declarat luni înaintea Consiliului UE Afaceri Externe că le va cere miniștrilor de externe din UE nevoia ca uniunea ”să accelereze pregătirea sancțiunilor” la adresa Federației Ruse.

”Acesta e cel mai puternic instrument pe care UE îl poate utiliza pentru a descuraja noi agresiuni ale Federației Ruse”, a declarat Aurescu la Bruxelles înaintea ședinței Consiliului Afaceri Externe. ”De aceea cred că trebuie să accelerăm pregătirea sancțiunilor, și sper că în concluziile de azi ale Consiliului va fi accentuată această chestiune”, a mai spus Aurescu.

El a adăugat că în concluziile Consiliului UE va fi afirmat faptul că ”acest concept al sferelor de influență este perimat și nu ar trebui utilizat în actualul context de securitate european” – cu referire la cererile Rusiei ca NATO să se retragă din statele est-europene.

(Sursa foto; Russian Defence Ministry)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Este evident cum si capacitatile militare oferite de Occident Ucrainei ca si fortificarea unor sanctiuni adresate Rusiei nu sunt solutia din acest moment si ele sunt mai degraba inutile . Rusia nu va renunta in fata unor astfel de masuri .Singura solutie este dialogul si punerea in ecuatia dialogului a cerintelor rusesti ce pot fi acceptate partial ca si o dorinta de negociere „la singe ” a tuturor problemelor existente , de facto, impreuna cu finalizarea acestora transpusa ca parte a unui nou tratat valabil pentru urmatorii 30 de ani .Vrem liniste si pace cel putin 30 de ani de acum inainte , negociem totul .Razboiul nu este o solutie cu cei care „nu mai au ce pierde ”.Nu avem nici o garantie ca Rusia s va opri la a cuceri Ucraina .Cine isi imagineza ca decuplind Rusia ,de la parcursul comercial al gazelor naturale din UE , va cistiga, se inseala . O Rusie ,ca parte a unui tratat foarte clar si foarte bine negociat este de preferat unui razboi .

  2. Aurescu , sigur te aude cancelarul Germaniei si isi schimba parerile despre Rusia.