G4Media.ro

Aurescu, despre expulzarea unui diplomat român din Rusia: Nu este nimic special…

Aurescu, despre expulzarea unui diplomat român din Rusia: Nu este nimic special în această decizie / Se practică uneori între state un astfel de răspuns

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, marţi seară, despre expulzarea unui diplomat român din Rusia, că ”nu este nimic special în această decizie”. ”Se practică uneori între state un astfel de răspuns”, a afirmat Aurescu, precizând că reacţia era anticipată.

  • ”Nu este nimic speial în această decizie, de altfel noi am anticipat un astfel de răspuns al părţii ruse. Este o măsură luată în defensivă ca reacţie la măsura pe care noi am luat-o în 26 aprilie”, a declarat, marţi seară, la TVR, Bogdan Aurescu, referindu-se la expulzarea unui diplomat român din Rusia.

Aurescu a explicat că ”se practică uneori între state un astfel de răspuns”. Un angajat al Ambasadei României în Rusia a fost declarat persona non grata în replică la expulzarea unui diplomat rus de la Bucureşti.

Angajatul ambasadei române are termen 72 de ore pentru a părăsi teritoriul Federaţiei Ruse.

Alexey Grishaev, adjunct al ataşatului militar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, a fost declarat persona non grata. La acel moment, prin ambasadorul rus în România Valery Kuzmin, Moscova a calificat decizia Bucureştiului de a expulza un diplomat rus drept „neprietenoasă” şi anunţa că îşi rezervă dreptul de a „lua măsuri relevante ca răspuns”.

Ministerul român al Afacerilor Externe a informat atunci că autorităţile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României lui Alexey Grishaev, adjunct al ataşatului militar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, având în vedere că activităţile şi acţiunile sale contravin prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Asta nu e Aurectu. Pe Eroul nostru l-a rapit Putin si l-a inlocuit cu o clona!

    Aurectu pe care il stiam ar fi declarat jihad Rusiei pentru ca a stranutat.

    Cum se explica ca Ungaria continua sa primeasca celel mai mari subventii UE pe cap de locuitor, continua sa NU trimita soldati in opratiuni NATO si nici nu a expulzat vreun maturator de la Ambasada Rusiei la Budapesta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.