G4Media.ro

AUR face show politic la Chișinău: a instalat corturi în semn de…

AUR face show politic la Chișinău: a instalat corturi în semn de protest în fața SIS, serviciul special de informații al Republicii Moldova

Mai mulți membri și simpatizanți ai AUR au instalat, marți seara, mai multe corturi în fața sediului Serviciului de Informații și Securitate (SIS) în semn de protest față de o pretinsă imixtiune a SIS în campania electorală din Republica Moldova.

Totul a plecat după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) a expediat, luni, un demers către Serviciului de Informații și Securitate (SIS) pentru a investiga o presupusă finanțare externă și implicare a străinilor în campania electorală.

Sesizarea către SIS a plecat de la același Vlad Bilețchi, președintele AUR Moldova, care a confirmat într-o dezbatere televizată la Pro TV Chișinău, de pe 25 iunie, că AUR este este ajutat de consilieri din România, dar că aceștia ar face acest lucru pro-bono și nu este de nevoie de declararea expertizei acestora în rapoartele financiare de la CEC.

Noi suntem o echipa mare, pan-românească, nu suntem de unii singuri. Dacă ar fi existat cheltuieli [cu consilierii – n.red] acestea ar fi existat, ele ar fi fost raportate în raportul săptămânal de cheltuieli care se depune la CEC. AUR este partidul cel mai transparent și cel mai corect în privința finanțării”, a declarat Bilețchi.

Cererea CEC către SIS este interpretată de AUR drept un abuz şi o încercare de intimidare. Mai mult, AUR a acuzat-o pe președinta Maia Sandu că ar fi în spatele acestei acțiuni, doar pe motiv că instituția este subordonată președinției de pe vremea lui Igor Dodon, care a ținut expres să facă acest lucru în mandatul său prezidențial.

„La ora actuală, SIS-ul este subordonat preşedintelui Republicii Moldova şi acest lucru este foarte, foarte straniu. Ştim că aici, această structură este împărţită în două. O parte lucrează pentru Republica Moldova şi interesele ei naţionale, altă parte lucrează pentru Federaţia Rusă şi pentru interesele ei în Republica Moldova”, a spus preşedintele AUR, Vlad Bileţchi.

La începutul săptămânii trecute, AUR a adus un autocar de campanie și a instalat corturi în punctul de control de la Varniță în care sunt amplasați așa-numiții grăniceri transnistreni, acolo unde au căutat să intre în mici altercații cu aceștia. 

Contre SIS-AUR

De asemenea, AUR a dat un comunicat, miercuri, în care spune că vorbele lui Vlad Biletchi au fost interpretate eronat.

În acea declarație domnul președinte Vlad Bilețchi face referire nu la cetățeni străini, cum dezinformează domnul Alexandr Esaulenco, ci la persoane din România, ceea ce reprezintă o mare diferență. Este vorba despre persoane cu dublă cetățenie, membri ai partidului AUR pe cele două maluri de Prut, unii dintre ei parlamentari, alții consilierii, unii membri de partid sau susținători”, a declarat Bilețchi.

De cealaltă parte, într-un comunicat de presă publicat pe 29 iunie, reprezentanții SIS au dezmințit „pretinsele informații despre anumite partide și candidați înscriși în cursa scrutinului parlamentar”.

SIS dezavuează și dezminte aceste informații și reconfirmă poziția de respectare univocă a legislației naționale și prioritizarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Totodată, în calitate de instituție cu atribuții în domeniul asigurării securității naționale, Serviciul are în vizor evenimentele cu potențial de a genera riscuri la adresa securității, produsul analitic fiind remis beneficiarilor legali pentru a lua decizii în consecință”, se arată în comunicatul instituției.

Foto: AUR și-a instalat corturile în fața SIS în semn de protest. Sursa/Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Hmmm…asta nu se pupă nicicum cu ideea rezistidioților cum că AUR sunt manevrați de Putin….

  • Alianța pentru Unirea cu Rusia (AUR) are toti reprezentantii controlati de Putin si securitatea ruseasca: Calin Georgescu, Alexandru Bordeian, Boris Volosatîi omul lui Dodon bagat de AUR in parlamentu Romaniei samd.
   AUR este puternic sustinut siteul de propagandă al Kremlinului – Sputnik si are misiunea de a tine ocupata prin falsuri tema unirii si indepartarea Moldovei de UE implicit de Romania.
   Banii vin direct de la Moscova prin Dorin Lulea (via Magnum Expert – Transnistria) si Boris Volosatîi.

  • Tarziu si Simion sunt doar niste marionete vocale. Idioti utili, flamanzi.
   George Simion n-a lucrat o zi in viata lui pana la 34 de ani. Nu are o meserie, familie, casa nevasta. Si-a pertrecut tot timpul pe stadioane printre huliganii din galerii.

  • Sputnik ii apreciaza doar pe cei finantati de Moscova nimic in plus pentru ca Sputnik este publicatia Kremlinului.
   Unirea nu poate fi facuta decat dupa aderarea (urgent) a Moldovei la UE si imediat organizat referendum acolo.
   Orice alta varianta este inselatorie ruseasca. Scoasa din UE Romania devine Bielarus asa cum dorea Iliescu in 90.

   „In 2014, when the the far-right party of French politician Marine Le Pen needed cash, the loan of €9.4 million came from First Czech-Russian Bank, which was founded in the early 2000s as a joint venture between a Czech state bank and a Russian lender and went on to come under the personal ownership of Russian financier Roman Popov and obtain a European license via a subsidiary in the Czech Republic. „

  • Nicule, valabil si in cazul lui Dan Tanasa, somer notoriu si el… 🤣

 2. Adunătura pseudounionista, cea de aici și cea de acolo, știe că va rămâne sub prag. Va acumula un procent, prea mult pentru aceasta proiecție moscovită și prea puțin pentru istorie. Ar fi bine sa nu se dea in spectacol și să nu vănda pielea ursului din pădure. Or, politica lor e o brânză in burduf de câine. In fine, mare noroc există indivizi care sunt, ereditar, AiURiti. Funcția AiURitului e pozitivă. Fără acesti actorasi ambulanți cu pretenții unioniste n-am înțelege normalitatea. Misiunea sfântă a șlehtei aur este să submineze partidul pro-prezidential și să risipească voturile, care, la redistribuire, vor merge către pro-rusi.

 3. Se pregatesc de 10 August?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.