G4Media.ro

AUR cere Guvernului Ciucă să prezinte în Parlament, la „Ora Prim-ministrului”, programul…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

AUR cere Guvernului Ciucă să prezinte în Parlament, la „Ora Prim-ministrului”, programul de reducere a datoriei publice / Simion: Este deja a treia lună când datoria publică a României depășește nivelul de 50%

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Guvernului Ciucă ca, în termen de două săptămâni, să prezinte în fața Parlamentului, la „Ora Prim-ministrului”, programul pentru reducerea ponderii datoriei publice în Produsul Intern Brut (PIB), se arată într-un comunicat transmis G4Media.ro.

„Este deja a treia lună când datoria publică a României depășește nivelul de 50%. Cerem premierului Ciucă să vină, într-un termen rezonabil de două săptămâni, în fata Parlamentului și să prezinte planul de redresare a datoriei publice. Există o lege care obligă Executivul să facă acest lucru. Noi, în afară de informații pe surse, nu am aflat nimic altceva. Partidul Național Liberal se face vinovat de depășirea plafonului de 50%, iar președintele PNL, care este și prim-ministru, e dator să vină în fața Legislativului și să explice măsurile care vor fi luate”, a declarat președintele AUR George Simion.

Potrivit comunicatului AUR, datoria guvernamentală a României a atins 50,3% din Produsul Intern Brut la finalul lunii martie 2022, cu 1,5 puncte procentuale mai mult decât în luna similară a anului trecut.

Legea responsabilității fiscal-bugetare prevede că Guvernul trebuie să prezinte public un program pentru reducerea poverii și să înghețe cheltuielile cu salariile din sectorul public, când datoria trece de 50% din PIB.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

  1. Înțeleg ca datoria publica poate fi o problema dar de ce nu vine el sau partidul lui cu o soluție? El nu face parte din parlament? Nu trebuie să fii neapărat din guvern sa poți face proiecte. Numai lătrători peste tot

  2. Avem deficit, ne costă AURolacul, specialii.

  3. De unde să știe Ciucă, săracul, dacă analiza grupului de luptă format din MFP, MMPS și Banca Mondială nu e gata?!!!

  4. Mai bine ai cere reducerea bugetarilor care taie FRUNZĂ LA CĂINI. Cereți admistratii teritoriale mai puține,pentru că sunt mulți prin administrația de stat care taie FRUNZĂ LA CĂINI. Primarii aleși în două tururi sitoți aleșii țării doar două mandate precum președintele. Astăzi trăim DICTATURA PRIMARILOR care nu se mai dau duși de zeci de ani.Chiar și două mandate sunt multe pentru hoți.Cereți ierarhizarea salariilor pentru toți bugetarii.Cereti reducere cheltuielilor statului.Atunci putem vedea politicienii care sunt buni romani.

  5. Gypsarul din Focșani, ar face bine dacă ar explica prin ce cont a primit rablele sa intre în parlament….

  6. Ăștia de la Aur nu scot un cuvânt despre pensiile speciale, și când au ocazia nu uită să ne spună că sunt parlamentarii și nu oricine.

  7. Aur un partid de nimic.