G4Media.ro

AUR cere demiterea „imediată” a ministrului Energiei, Virgil Popescu, din cauza creșterii…

sursa foto: Facebook/ Alianța pentru Unirea Românilor - AUR

AUR cere demiterea „imediată” a ministrului Energiei, Virgil Popescu, din cauza creșterii „nejustificat” de mare a prețurilor la energie

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită demiterea „imediată” a ministrului Energiei, Virgil Popescu, pentru creşterea „nejustificat” de mare a preţurilor la energie, susţinând că „o majoritate guvernamentală de 70% are toate pârghiile legale, constituţionale şi politice pentru a interveni rapid în sprijinul populaţiei şi al economiei româneşti”.

„Dincolo de contextul energetic internaţional, cauza principală care a generat creşterea preţurilor la energie în România este liberalizarea făcută fără să existe condiţii de piaţă concurenţială. Din moment ce peste 80% din producţia de energie este autohtonă, cea mai mare parte a ei fiind sub controlul direct al statului, iar costurile de producţie nu au crescut decât în foarte mică măsură, nu există nicio justificare pentru creşterea de până la 10 ori a preţurilor. Aceste preţuri nejustificat de mari sunt un atac direct la buzunarul cetăţenilor şi al firmelor din România, înfăptuit cu largul concurs al autorităţilor statului care au permis acest lucru. Din acest motiv, ministrul Energiei Virgil Popescu trebuie imediat demis”, a transmis AUR, vineri, printr-un comunicat.

Totodată, AUR propune Guvernului un set de măsuri pentru protejarea economiei şi a populaţiei de efectele crizei energetice precum revenirea „imediată” la preţuri reglementate în energie şi plafonarea preţului final plătit de consumator, până când vor exista condiţii pentru o concurenţă reală.

„ANRE poate impune un preţ reglementat care să acopere costurile de producţie şi o marjă a profitului de o singură cifră, care să depăşească cu 1 sau 2 puncte procentuale rata inflaţiei”, a explicat AUR.

Realizarea de investiţii în noi capacităţi de producţie energetică este o altă măsură propusă de AUR. „În loc să utilizeze resursele publice pentru diverse scheme de compensare a facturilor, este de preferat ca statul să facă investiţii în obiectivele energetice noi: reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, finalizarea termocentralei de la Iernut etc”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit AUR, ar trebui eliminate schemele de compensare, deoarece „sunt o formă mascată de a menţine profiturile uriaşe ale ‘băieţilor deştepţi’ din energie”.

Deschiderea de discuţii cu UE pentru eliminarea obligativităţii cumpărării de certificate de carbon de către producători, ca măsură tranzitorie pentru depăşirea crizei energetice este o altă propunere a AUR.

Sursa foto: Facebook/ Alianța pentru Unirea Românilor – AUR

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

 1. Pe haur doar ii interesează unde este scandal. Ăștia o țin în campanie vreo 4 ani. Animalelor ce sunteți. Ce-l mai incult partid care a existat vreodată este Haur. Plin de votanți tradiționali plus votanți cu crucea în mână și moaștele legate de piept. Trăiască democrația unde și mafioți au dreptul la libertate ai guvernare.

 2. Dupa ce termina sa traga cineva apa

 3. AUR 30%+. Gogogo.

  • Trebuie sa ceara Aur demisia/demiterea? Zilele trecute era la tv si imi era mie rusine de rusinea lui.
   In plus la indemnul dansului multi oameni si-au updatat contractul la utilitati si acu striga lets go bradon.

  • intr-un stat bananier, controlat de postaci si media de manipulare aurolaca, totul posibil!

 4. Petru auristi !
  Dc Simion nu face opoziție la psd , ANRE , autorii de drept ai acestei situații .
  Psd + aur = 69

 5. Daca principalul motiv era liberalizarea , cresteau preturile in ianuarie 2021 , nu la un an dupa ce a fost facuta.

 6. Stim ca ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL), e un nat@rau care nu face nimic in functia aia de 2 ani, iar preturile au explodat.
  Dar stim si ca AUR se face ca uita de ANRE, care e condusa de prietenii lor de la PSD, si care e chiar mai vinovata de cresterea preturilor la energie.
  Nu-i o intamplare ca si posturile TV controlate de PSD promoveaza oamenii si ideile AUR…

  • Pro.stane, nu ANRE-ul a liberalizat piața energiei, PNL-ul a făcut-o la presiunile USR-iștilor. Uitate pe Facebook-ul miloagei aia de la USR, Cristina Mădălina-Prună, care lăuda liberalizarea pieței energiei și afirma faptul că prețul la energie o să scadă. Așa că marș la coteț, lătrăule!!!

  • Prostane, dar și PSD a votat liberalizarea, dobi.tocule care este !

 7. In afara de a profita de pe urma suferintelor, ce altceva mai fac acesti falsi nationalisti?

  Masuri ceva? Sa nu bufnim in ras totusi, zboara plapuma de pe noi!

  • Scrie in articol ce masuri se propun. Daca se iau masurile alea, pretul la energie scade imediat.

  • @Pai, evident ca multi smecheri se dau cunoscatori, dar pusi in fata problemei se dovedesc impostori!

 8. Soluții decente, de bun simț

 9. Circarii de serviciu s-au trezit. Rezolva ei totul, au ei solutia. Sa faca circ si sa atraga toti naivii, la asta se pricep.
  Partid de 2 bani. Cine sa voteze cu ei? Niste analfabeti care vor doar cearta si bataie, de-astia sunt destui.

 10. Divertisment… Cetățenii simpli nu au nici un fel de control asupra partidelor sau a politicienilor! Dacă acest ministru se va alătura echipei AUR, ipotetic vorbind, același domnul Simion va declara că este un specialist…

 11. G4 VERIFICATI DACA CINEVA MINTE (un jurnalist destul de cunocut) CAND SUSTINE CA „BAIETII DESTEPTI ” (nu numai din energie) SUNT intr-un procent semnificativ PRORUSI .