G4Media.ro

AUR ar fi semnat o declarație pentru sprijinul cauzei ucrainene, pentru a…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

AUR ar fi semnat o declarație pentru sprijinul cauzei ucrainene, pentru a intra în Grupul Conservatorilor din Parlamentul European / Copreședintele grupului: „I-am rugat pe românii de la AUR să o facă și au fost de acord” / Seria declarațiilor anti-Ucraina ale lui George Simion

„Am cerut AUR o declarație oficială scrisă privind sprijinul lor unilateral pentru cauza ucraineană, fără de care intrarea în grupul CRE nu ar fi fost posibilă, deoarece am fost întotdeauna alături de Kiev”.

Declarația a fost făcută de copreședintele grupului CRE și europarlamentarul Frații Italiei (FdI), Nicola Procaccini, răspunzând la o întrebare dacă liderul partidului român AUR, George Simion, este persona non grata în Ucraina pentru poziția sa politică, scrie ANSA. „I-am rugat pe românii de la AUR să o facă și au fost de acord. (…) Dacă și Orban ar vrea să se alăture mâine conservatorilor, ar trebui să facă același lucru”, a explicat Procaccini.

FIDESZ a anunțat că din cauza intrării AUR în CRE ei nu vor continua în acest grup din Parlamentul European.

Conducerea conservatorilor și reformiștilor europeni a aprobat miercuri integrarea europarlamentarilor AUR în grup.

„Ne-au cântat prohodul, dar s-au înşelat! Europarlamentarii AUR vor activa în cadrul Grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR), cel mai important grup conservator din Parlamentul European. Sper ca alături de celelalte guverne conservatoare din ECR să asigurăm prosperitate naţiunilor europene şi să oprim ideea unui suprastat federal european”, a declarat preşedintele AUR, George Simion (foto), conform unui comunicat de presă al partidului.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a obținut 6 mandate, cu 1.334.905 voturi exprimate, adică 14,93%.

Semnarea unui document de către AUR prin care își declară susținerea fără echivoc pentru cauza ucreaineană vine după ce joi, liderul partidului extremist AUR, George Simion, a anunțat că se opune deciziei CSAT de a trimite rachete de tip PATRIOT în Ucraina și că acest sistem de apărare trebuie să rămână în România.

Liderul partidului extremist le-a cerut oficialilor români ca această decizie să fie luată după alegerea noului președinte al României în septembrie. Simon a reluat tema neutralității României,  narativ susținut și de Viktor Orban în Ungaria, care servește intereselor Rusiei în războiul cu Ucraina.

”Condamn în termenii cei mai duri decizia de astăzi a președintelui Klaus Iohannis și a CSAT, de a renunța la apărarea de tip Patriot pentru România și de a acorda acest sprijin pentru Ucraina. Ca președinte al României nu voi implica țara noastră și nu îi voi expune pe români la niciun tip de război. România nu are de ce să intre în războiaele altora, România trebuie să investească în propriile capacități de apărare. De aceea, vă anunț oficial, pentru că sunt candidatul cu șanse mari de a intra în turul doi de alegeri și pentru că sunt singurul candidat cu șanse care exprimă o altă opinie: Sistemul de apărare Patriot trebuie să rămână să apere românii, iar România nu trebuie să intre în niciun război. Suntem în plină campanie prezidențială. Alegerile vor avea loc pe 15 septembrie. Cer tuturor oficialilor români ca această decizie să fie luată abia după alegerea noului președinte al României”, a declarat Simion, potrivit unei postari pe Facebook.

Nu este însă prima dată când Simion se poziționează astfel.

El a avut constant atacuri la adresa refugiații ucraineni. ”Un adevăr pe care trebuie să îl spunem este că s-au alocat prea multe fonduri pentru refugiaţii care au venit din Ucraina”, a mai spus în urmă cu câteva luni George Simion la congresul AUR de la Alba Iulia.

La finalul lunii octombrie, anul trecut, același Simion critica autoritățile române și pentru sprijinul acordat Ucrainei în războiul cu Rusia.

”Săptămâna asta au trecut prin Parlament legi prin care din rezervele statului se transferă conbustibil tot pentru războiul din Ucraina. Și n-ar fi o problemă dacă ar fi putut negocia ceva în schimbul acestui ajutor, sprijin pentru românii din Ucraina sau revenirea la o piață reglementată a energiei măcar pentru un an – doi. Noi suntem puși să-i ajutăm pe alții, să contribuim la rezerva europeană de combustibil și ne alegem probabil cu gaura de la covrig sau de la kurtos colac”, a declarat la acel moment Simion.

Poziționarea sa împotriva susținerii Ucrainei este similară cu tezele propagandei ruse, care vrea să descurajeze inițiativele prin care guvernele occidentale sprijină Kievul pentru a face față invaziei ruse.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. A intrat lupul în țarcul oilor

  • @Alin – Hm, io zic ca oamenii aia nu sunt chiar asa de oi. Zic ca hauristii lui simionica risca un sut in dos daca fac pe nebunii pe acolo.

 2. Sa vezi ce proeuropeni devin europarlamentarii hauristi cand isi dau seama care e cursul euro-rubla.”Conducerea” haurista va ramane pe ruble,pentru ca euro nu pot castiga decat daca ies in intersectiile din vest la spalat parbrize.

 3. `Georgica are alba-neagra in sange

 4. Naivitatea occidentalilor atinge cote alarmante. Parcă auriștii pun preț pe-o semnătură obligatorie.

 5. Putin i-a ordonat să intre ca apoi să le blocheze activitatea, precum Orban, evident! 😀

  • Semnatura aia ii cam scoate afara in caz ca nu se aliniaza hauristii, asa ca nu prea au cum sa blocheze nimic.

 6. Dat fiind sistemul prin care USR a fost zdrobit la Sectoarele 1 și 2, așa se vede din Afară opoziția de la noi.

 7. AUR este USR 2.0, creația serviciilor