G4Media.ro

Augustin Lazăr, de Ziua Internațională Anticorupție: Vom continua investigarea infracțiunilor de corupție

Augustin Lazăr, de Ziua Internațională Anticorupție: Vom continua investigarea infracțiunilor de corupție

Procurorul general, Augustin Lazăr, a transmis, duminică, un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție, afirmând că Ministerul Public va continua să investigheze infracțiunile de corupție în domeniile ce prezintă risc major de corupție sistemică, dar și cele de mică corupție.

„Azi, 9 decembrie, celebrăm Ziua Internațională Anticorupție, prilej de a reaminti importanța luptei anticorupție împotriva ameninţării pe care aceasta o constituie pentru stabilitatea şi siguranţa societăţii, pentru dezvoltarea durabilă şi statul de drept”, se arată în mesajul procurorului general.

Acesta amintește că, la data de 9 decembrie 2003, România a semnat Convenția Organizației Națiunilor Unite Împotriva Corupției, ratificată prin Legea nr. 365/2004, prin care statele semnatare se angajează să lupte împotriva corupției, prin promovarea valorilor etice ale democrației, justiției și statului de drept.

„Unul dintre obiectivele pivot ale Ministerului Public îl reprezintă în continuare combaterea cu profesionalism și imparțialitate a corupției și a infracțiunilor asimilate acesteia, fapte care au un impact semnificativ asupra resurselor publice și nivelului de trai al populației. În acest scop vom continua investigarea efectivă a cauzelor având ca obiect infracțiuni de corupție în domeniile ce prezintă risc major de corupție sistemică. De asemenea vor fi anchetate infracțiunile de mică corupție, pentru descurajarea și prevenirea corupției în domeniile prioritare“, afirmă Augustin Lazăr.

„Să marcăm împreună această zi, amintindu-ne că fiecare dintre noi poate contribui la lupta împotriva corupției“, este îndemnul procurorului general.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Ce sa marcam cand 4 din 5 posturi nationale de televiziune au criticat dur mesajul anticoruptie al presedintelui Klaus Iohannis !

  2. Daca PG si DNA vor continua ca pana acum lupta anticoruptie (vezi cazurile TelDrum, Microsift, EADS, etc.) eu sunt lamurit si linistit.

  3. Apreciez la nivel declarativ ce spuneti dle Lazar, dar nu cred o secunda ca se continua ceva ! Poate peste doi ani …….

  4. Bravo, domnule Lazar !
    Cat mai poti influenta in bine lucrurile, continua sa o faci !

    PS. Adversarii justitiei (lupii deghizati in oi), trebuie sa auda acest mesaj, sa inteleaga ca nu au pus mana pe „stana” !

  5. asistat ce facem tati dam oug si pt asta?? :DD

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.