G4Media.ro

Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Slovenia prelungește cu şase luni controalele…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Slovenia prelungește cu şase luni controalele la punctele de frontieră terestre cu Ungaria şi Croaţia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Slovenia, unde autorităţile au decis să extindă cu şase luni controalele la punctele de frontieră terestre cu Ungaria şi Croaţia, transmite News.ro.

Potrivit MAE, autorităţile slovene au luat decizia de a extinde cu încă 6 luni controalele la punctele de frontieră terestre cu Ungaria şi Croaţia, până la 21 decembrie 2024.

Astfel, MAE recomandă cetăţenilor români să se asigure că au în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei spre şi dinspre Republica Slovenia, un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ljubljana: +386 1 5058294, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatori în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Slovenia: +386 40980068.

MAE recomandă, totodată, consultarea paginilor de Internet: https://ljubljana.mae.ro şi www.mae.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...