G4Media.ro

Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Grevă a sindicatelor din transportul feroviar,…

sursa foto: Alstom

Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Grevă a sindicatelor din transportul feroviar, în Franţa/ Traficul feroviar va fi perturbat, miercuri, pe tot teritoriul acestui stat

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Franţa, unde miercuri va fi perturbat traficul feroviar, pe întreg teritoriul, ca urma a unei greve a sindicatelor din domeniu.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că personalul din transportul feroviar a anunţat intrarea în grevă, cu asigurarea serviciului minim al circulaţiei trenurilor. Astfel, traficul feroviar de pe întreg teritoriul Franţei va fi perturbat în data de 6 iulie 2022”, a transmis MAE.

MAE recomandă consultarea informaţiilor actualizate privind condiţiile de transport, disponibile pe site-ul SNCF, precum şi aplicaţia SNCF.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, în funcţie de zona în care se află, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă: misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729, Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, Consulatul General al României la Lyon: +33643627736 şi Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

sursa: News.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Informații despre perfectarea unor contracte de muncă în Austria au apărut în spațiul public în urmă cu două săptămâni. Șeful CFR Călători, Dan Costescu, a dezvăluit povestea într-o emisiune la România Actualități, afirmând că ar fi purtat discuții de principiu în acest sens cu autorități austriece. A vorbit și de un plan de transport deja gândit, astfel ca românii să ajungă la noi locuri de muncă mai bine plătite decât în țară.

    ”Gândim trenuri speciale, unde se poate păstra distanța socială, mergem pe același principiu: un loc liber, altul ocupat. Aceste trenuri vor pleca fie din București, fie din Cluj și vor merge spre graniţă. Vom avea puncte de colectare toate stațiile importante. Aceste trenuri, așa cum am vorbit deocamdată de principiu cu autoritățile austriece, vor merge până la Viena, evident fără oprire pe teritoriul Ungariei, care a închis granițele.”, a declarat Costescu pentru Radio România.

    Vestea că ministrul Bode nu știe s-a întins cu o viteză fantastică. Vineri (24 aprlie) a și primit de la partea austriacă solicitare. Documentul a făcut o buclă până să ajungă la Transporturi. Ambasada Austriei la București l-a transmis ministrului Vela, la Interne, și de acolo a ajuns la ministrul Bode. Acesta luat legătura cu ministrul Muncii Violeta Alexandru, care știa de contracte și a acceptat să vină să discute cu ministrul Transporturilor. Nici nu putea să refuze. A vorbit și la MAE, iar în această dimineață urmează să discute ce este de făcut ca lucrurile să se petreacă legal și oamenii care semnează contracte cu firme din Austria să nu aibă parte de tratamentul celor plecați la cules de sparanghel. Va purta apoi discuții și cu omologul său din Austria, pentru clarificări.

    În primul rând, pentru a fi perfectat acest acord inter-guvernamental va trebui să apară o nouă ordonanță militară care să permită transportului îngrijitorilor de bătrâni la Viena. Exact cum s-a procedat și cu avioanele pentru sparangheliști. Așa s-ar explica și de ce solicitarea Ambasadei austriece a fost trimisă la MAI.