G4Media.ro

Atena dezminte discuțiile cu Ankara privind detensionarea situației din Mediterana de Est,…

Atena dezminte discuțiile cu Ankara privind detensionarea situației din Mediterana de Est, așa cum a afirmat secretarul general al NATO

Atena a dezminţit joi seară discuţiile cu Ankara pentru detensionarea situaţiei din Mediterana de Est, după un mesaj pe Twitter al secretarului general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, susţinând contrariul, scrie AFP, citată de Agerpres.

„Informaţiile care au fost dezvăluite cu privire la presupuse discuţii tehnice cu NATO nu corespund realităţii”, a afirmat joi seară Ministerul grec de Externe într-un comunicat.

Potrivit mesajului pe Twitter al secretarului general al NATO, Grecia şi Turcia, membre ale Alianţei, „au convenit să înceapă discuţii tehnice la NATO” cu obiectivul de a preveni orice nou incident în Mediterana de Est, unde un vas turc de cercetări seismice însoţit de nave de război se află în apele teritoriale greceşti de la 10 august.

„Am reţinut intenţia secretarului general al NATO de a acţiona pentru a pune în aplicare mecanisme de detensionare militară. Cu toate acestea, detensionarea militară va avea loc numai odată cu retragerea imediată a tuturor navelor turce de pe platoul continental grec”, a adăugat diplomaţia de la Atena.

De la 10 august, Ankara a desfăşurat nava de cercetare seismică Oruc Reis însoţită de forţe navale pentru a proceda la explorări în largul insulei greceşti Kastellorizo, la 2 kilometri de coastele turceşti, într-o zonă bogată în hidrocarburi.

La sfârşitul lui august, tensiunea a crescut mai mult între Turcia şi Grecia, care au efectuat manevre militare rivale, prima cu Statele Unite, apoi cu Rusia, iar a doua cu Franţa, Cipru şi Italia.

Citește și Secretarul general al NATO: Turcia și Grecia au convenit să înceapă discuţii tehnice în scopul rezolvării crizei în care sunt implicate în Mediterana de Est

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Mai neserios ca Geoana prins in cada interlopului Vantu.

  2. Se minte la greu și în lume!!!

  3. ATena nu ar3 ce discuta cu ei, turcaletii trebuie sa se retraga din apele Greciei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.