G4Media.ro

Secretarul general al NATO: Turcia și Grecia au convenit să înceapă discuţii…

Secretarul general al NATO: Turcia și Grecia au convenit să înceapă discuţii tehnice în scopul rezolvării crizei în care sunt implicate în Mediterana de Est

Autoritățile de la Ankara și Atena au continuat cu declarațiile ofensive, în ultima săptămână, pe tema împărţirii zăcămintelor de gaz descoperite în ultimii ani în Mediterană. Tensiunile s-au amplificat iar liderii internaționali și-u exprimat îngrijorarea că disputa dintre cele două state ar putea escalad. Secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a ținut să intervină în soluționarea acestui conflict, relatează  joi AFP, dpa şi Reuters.

În urma discuțiilor comune, lideiri celor două state ar fi convenit să se așeze la negocieri și să ajungă la o înțelegere.

„După discuţiile mele cu liderii grec şi turc cei doi aliaţi au convenit să înceapă discuţii tehnice la NATO şi să stabilească mecanisme pentru detensionare militară în scopul de a reduce riscul de incidente şi accidente în Mediterana de Est”, a postat Stoltenberg pe Twitter.

Atât Grecia cât și Turcia sunt aliaţi ai NATO,  „platformă importantă pentru consultări asupra tuturor chestiunilor care privesc securitatea noastră comună”, a mai adăugat Stoltenberg. El a precizat că rămâne în contact strâns cu toţi Aliaţii „preocupaţi pentru a găsi o soluţie la tensiuni în spiritul solidarităţii NATO”.

Și şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, a cerut miercuri Atenei şi Ankarei „să reducă tensiunile” și să pună capăt conflictului din Mediterana de Est.

Sursa Foto: NATO/Secretary General Jens Stoltenberg at the Commemoration of 60th Anniversary of the Three Wise Men Report

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. O lume laica este solutia.

  2. Au început, dar nu se știe când se termină.

  3. cind zice secretarul general NATO

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.