G4Media.ro

Ateliere de „reconectare cu copilul interior”, în orarul unei biblioteci din Praga,…

sursa foto: Facebook/ Ludens - joacă cu sens

Ateliere de „reconectare cu copilul interior”, în orarul unei biblioteci din Praga, finanțată de un departament din Guvernul României/ Secretar de stat: E pentru prima dată când aud

Printre activitățile desfășurate la Biblioteca Prichindeilor din Praga, Cehia, parte dintr-o rețea de biblioteci susținute financiar de un departament al Guvernului României, se află și două ateliere care au stârnit discuții pe rețelele sociale: un curs de aplicarea unor uleiuri esențiale și un atelier de „reconectare cu copilul interior”. Orarul pe luna noiembrie a fost semnalat într-o postare pe Facebook de profesorul Radu Gramatovici de la Facultatea de Matematică-Informatică a Universității din București. Secretarul de stat Gheorghe Cârciu, care conduce Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, finanțatorul acestor biblioteci, susține că „trebuie verificat” ce se întâmplă acolo și că Guvernul nu finanțează astfel de activități, scrie Edupedu.ro.

UPDATE, marți 28 noiembrie: În urma publicării materialului, Biblioteca Prichindeilor a trimis redacției un drept la replică în care a explicat că activitățile din orarul respectiv, subiect al articolului, nu sunt ale Bibliotecii Prichindeilor ci ale spațiului în care se află, numit Hub Românesc.

Știrea inițială: Rețeaua de biblioteci ale prichindeilor se întinde în 21 de locații din Europa, prezentate ca fiind „coordonate de 23 de femei de succes în comunitățile lor”, potrivit unui comunicat de presă al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP), care susține financiar aceste biblioteci.

În orarul din luna noiembrie (foto mai jos) apar, pe datele de 9 și 16, ateliere de aplicare a unor uleiuri, unul în limba română și unul în limba engleză. Cel de pe 16 noiembrie a fost anulat, reiese dintr-o postare a Bibliotecii din Praga. Pe 11 noiembrie apare în orar un atelier numit „Look inside you beautiful soul” (”Uită-te în interiorul tău, suflet frumos” sau „Uită-te în interiorul sufletului tău frumos” – n. red. nu este clară formularea în engleză din orar) și, pe 12, duminică, un „atelier de conectare cu copilul interior”.

  • Edupedu.ro a solicitat informații despre activitățile susținute în această rețea de biblioteci a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și în momentul primirii unui răspuns îl vom publica.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...