G4Media.ro

Atașatul militar al SUA în România: Suntem dedicați NATO. Nu există niciun…

Atașatul militar al SUA în România: Suntem dedicați NATO. Nu există niciun dubiu referitor la art. 5. Cheltuim mai mult pentru apărarea Europei și avem mai multe trupe aici decât în trecut

Statele Unite ale Americii și-au intensificat eforturile pentru apărarea continentului european și alocă tot mai multe resurse în acest sens, a declarat joi col. Scott A. Weston, atașatul militar al Washington-ului la București. Afirmațiile au fost făcute joi, în cadrul conferinței Atlantic-Black Sea Security Forum, organizată de Institutul Aspen din România.

Principalele declarații făcute de col. Scott A. Weston:

  • Împărtășim aceleași valori și suntem gata să luptăm împreună pentru ele pentru a prezerva modul nostru de viață, în esență, asta înseamnă NATO.
  • Securitatea oferită de NATO protejează economiile noastre, democrația, statul de drept, drepturile omului. Iar democrația, statul de drept și respectarea drepturilor omului oferă statelor NATO succesul economic.
  • Tocmai aceste principii au făcut din țările noastre cele mai prospere regiuni ale lumii.
  • Aproape 50% din PIB-ul global e realizat de statele NATO.
  • E ca un cerc: protejăm acest valori, dar aceste valori stau la baza succesului economic. Iar acest succes economic ne permite să apărăm lucrurile în care credem.
  • Se decuplează SUA de europeni, caută alternative? Cred că dacă vă uitați la ceea ce fac SUA, în realitate, dacă aveți în vedere acțiunile sale, veți vedea că cheltuim mai mult pentru apărarea Europei, avem mai multe trupe în Europa și desfășurăm mai multe exerciții.
  • Generalul Scaparotti (Curtis M. Scaparotti, Comandantul suprem al forțelor aliate în Europa – n.r.) a declarat în fața Congresului că are nevoie de mai mult în Europa.
  • Suntem dedicați NATO.
  • Nu există niciun dubiu cu referire la art. 5 (din Tratatul Atlanticului de Nord, potrivit căruia un atac asupra unuia dintre aliați va fi considerat un atac asupra tuturor – n.r.)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. de cine ne aparam? eu cred ca e un mare bluff and unii se imbogatesc, atrag inteligenta si isi bat joc de popoarele mici credule.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.