G4Media.ro

Atacurile ruseşti asupra reţelei de căi ferate din Ucraina perturbă grav activitatea…

Sursa foto: Yasuyoshi CHIBA / AFP

Atacurile ruseşti asupra reţelei de căi ferate din Ucraina perturbă grav activitatea serviciilor feroviare: „Rusia încearcă să ne distrugă logistica pentru că nu ne poate învinge pe câmpul de luptă”

Atacurile ruseşti asupra reţelei de căi ferate din Ucraina au perturbat în mod grav activitatea serviciilor feroviare din această ţară, a declarat operatorul de stat al căilor ferate ucrainene miercuri seara, potrivit dpa, citată de Agerpres.

Circa 20 de trenuri de lungă distanţă au înregistrat întârzieri de până la 12 ore, conform unei evaluări a operatorului feroviar.

„Rusia încearcă să ne distrugă logistica pentru că nu ne poate învinge pe câmpul de luptă”, a apreciat şeful biroului prezidenţial de la Kiev, Andrii Iermak, într-o postare pe contul său Telegram.

El a confirmat un atac asupra infrastructurii feroviare în mijlocul oraşului Dnipro (Dnepropetrovsk).

Înregistrări video neverificate postate în mediul online sugerează că acolo a fost lovit un pod feroviar peste fluviul Nipru. Autorităţile locale au declarat că circulaţia trenurilor a fost oprită în oraş.

Rusia utilizează atacurile asupra căilor ferate într-o încercare de a întrerupe aprovizionarea cu arme occidentale a Ucrainei, notează dpa.

Sirenele de alarmă au fost activate miercuri seara aproape pe întreg teritoriul Ucrainei, dând semnalul de alarmă privind iminenţa unor atacuri aeriene. Explozii au fost semnalate în regiunile Nikolaiev (Mikolaiv), Kiev, Cerkasî şi Zaporojie.

Încă 344 de persoane au fost evacuate miercuri din oraşul-port asediat Mariupol, a anunţat guvernul ucrainean, citat de dpa.

Femei, copii şi persoane în vârstă au fost transportate în siguranţă în oraşul Zaporojie, aflat sub control ucrainean, a indicat vicepremierul Irina Vereşciuk.

„Este încă o mică victorie pentru noi”, a menţionat Vereşciuk pe contul său Telegram, ţinând să mulţumească lucrătorilor ONU şi ai Comitetului Internaţional al Crucii Roşii pentru sprijinul acordat în acest sens.

Persoanele evacuate au fost preluate de-a lungul zilei de miercuri din Mariupol, Manguş, Berdiansk, Tokmak şi Vasilievka. Nu există informaţii pe moment câţi civili se află în continuare în catacombele de la combinatul siderurgic Azovstal, ultima redută a rezistenţei ucrainene din Mariupol, unde opun rezistenţă îndârjită câteva sute de militari ucraineni, între care combatanţi ai batalionului Azov.

Armata rusă a anunţat o încetare a focului în luptele din jurul combinatului Azovstal pentru joi, vineri şi sâmbătă, astfel încât civilii să poată pleca. Ar mai fi rămas acolo încă 200 de civili, dar nu se ştie cât de exactă este această cifră şi nici dacă trupele ruse îşi vor respecta promisiunea.

De altfel, Statul Major al armatei ucrainene a anunţat joi dimineaţa că trupele ruse au încercat din nou să ia cu asalt combinatul. „Cu ajutorul forţei aeriene, duşmanul şi-a reluat atacul cu scopul de a lua controlul asupra perimetrului uzinei”, a informat Statul Major al forţelor armate ucrainene într-un buletin de război. Agenţia dpa notează că informaţiile nu au putut fi verificate din surse independente.

Sursa foto: Yasuyoshi CHIBA / AFP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

2 comentarii

  1. Care camp de lupta?Din scoli…hai c-o faceti ca hamas.

  2. Trebuia să lovească trenul lui Ciolacu Citu și Ciuca. Sau dus și ei să pupe mâna „sultanului”.??!!