G4Media.ro

Atac rusesc cu rachete asupra oraşului Harkov / Șase persoane au fost…

Sursa foto: Aris Messinis / AFP

Atac rusesc cu rachete asupra oraşului Harkov / Șase persoane au fost rănite, mai multe clădiri rezidenţiale avariate, susține guvernatorul Sînehubov

Rachete ruseşti au avariat clădiri rezidenţiale şi au rănit şase persoane în al doilea oraş ca mărime din Ucraina, Harkov, miercuri dimineaţă, a declarat guvernatorul Oleh Sînehubov pe Telegram, relatează Reuters, citată de News.ro.

Atacul a avariat trei clădiri rezidenţiale, două de birouri, trei clădiri nerezidenţiale şi o conductă de gaz din cartierul central al oraşului, potrivit guvernatorului.

El a precizat că 568 de ferestre şi 33 de maşini au fost avariate.

Primarul oraşului, Ihor Terehov, a declarat pentru televiziunea ucraineană că două rachete S-300 au fost folosite în atac, dar nu au provocat daune semnificative în zonele rezidenţiale ale oraşului.

Agenţia rusă de ştiri de stat RIA a relatat miercuri, citând surse anonime din cadrul forţelor ruse, că atacul lor a lovit cartierele soldaţilor din Harkov, unde erau staţionaţi militari ucraineni.

Reuters menţionează că nu a putut verifica în mod independent aceste informaţii.

Terehov a declarat că lucrările de reparare a conductei de gaz continuau miercuri dimineaţa, pentru a restabili cât mai repede alimentarea cu gaz în partea afectată a oraşului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...