G4Media.ro

Asztalos Csaba: ”Decizie istorică a CCR! Curtea constată că un cuplu de…

Asztalos Csaba: ”Decizie istorică a CCR! Curtea constată că un cuplu de același sex intră în noțiunea de viață de familie și are dreptul să fie recunoscut legal!”

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, a salutat motivarea Curții Constituționale în speța Coman Hamilton, numind-o ”o decizie istorică”.

”Curtea constată că un cuplu de același sex intră în noțiunea de viață de familie și are dreptul să fie recunoscut legal!”, a scris Asztalos Csaba pe Facebook, făcând o trimitere la unul dintre punctele motivării CCR.

”În această lumină, aplicând cele dispuse de instanța europeană în interpretarea normelor europene, Curtea Constituțională constată că relația pe care o are un cuplu format din persoane de același sex intră în sfera noțiunii de „viață privată”, precum și a noțiunii de „viață de familie”, asemenea relației stabilite într-un cuplu heterosexual, fapt ce determină incidența protecției dreptului fundamental la viață privată și de familie, garantat de art.7 din Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene, de art.8 din Convenția europeană pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale și de art.26 din Constituția României. Bucurându-se de dreptul la viaţă privată și de familie, persoanele de același sex, care formează cupluri stabile, au dreptul de a-și exprima personalitatea în interiorul acestor relații și de a beneficia, în timp și prin mijloacele prevăzute de lege, de o recunoaștere legală și judiciară a drepturilor și îndatoririlor corespunzătoare (a se vedea, în acest sens, și hotărârea Curţii Constituţionale din Italia – Ordinanza n.4/2011, publicată în Gazzetta Ufficiale nr.2 din 12 ianuarie 2012)”, se arată în motivarea deciziei Curții Constituționale.

Citește explicația pe larg a deciziei și motivării CCR

(Sursa foto: Inquamphotos/ Autor: Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Pai si atunci ce plm facem cu rahatul ala de referendum?

  • Boicotăm, ca și până acum. Ar fi fost istoric să fi putut face ceva cu banii aruncați pe el.

 2. Ce e „istoric” intr-o decizie al carei continut era mai mult decat previzibil, era obligatoriu, avand in vedere hotararea data de CJUE in iunie anul acesta ?

  PS. Abia astept sa fie publicate motivarile opiniilor separate facute de Pivniceru, Minea si Lazaroiu, acesti judecatori dacopati, buni d pusi in rama ! 😉

  • Istoria e dată de faptul că acum avem un referendum ce pune în dezbatere (cel puțin la nivel declarativ) niște drepturi constituționale.

 3. haahahahahahahahahaha

  atatea pliante pro-referendum pentru nimic?

 4. Preiau aici o postare a lui Emanuel Contac de pe facebook: ,,Portalul G4 ne oferă argumentul indubitabil că Einstein avea dreptate: timpul este relativ.
  O decizie a CCR din 18 iulie 2018 este dată de G4 drept „decizie de azi”. 🙂
  Lăsând la o parte gluma, vedem iarăși că stimata redacție e pur și simplu lobotomizată când vine vorba de un anumit subiect. Instinctul jurnalistic care cere verificarea informațiilor de bază se suspendă în fața euforiei că avem un posibil argument împotriva referendumului.
  Asta înseamnă că nu-ți faci temele de jurnalist și să-ți pice în cioc poziții ideologice pe care le iei făcute de-a gata.
  Decizia publicată „azi” (în iulie anul ăsta) aici.
  https://b1.ro/pictures/documents/1088-decizia_534_2018.pdf

  • Confunzi decizia cu motivarea deciziei, omule. Decizia e mai veche, motivarea abia fost publicata in schimb.

  • D-le Timisag,
   Ați omis expresia „Piei, Satană” din textul d-lui Emanuel Conțac ref la Einstein…!

   PS. Dl. Vlad a fost draguț cu dvs., ignorând faptul că dvs. v-ați dat toată silința să luați peste pocior gazdele…!

  • „peste picior”

 5. Nu are nici o legatura cu referendumul. Acolo se defineste ideea de CASATORIE intre 2 persoane de acelasi sex. Nu de recunoasterea familiei.

 6. Referendumul nu e degeaba, e o buna ocazie sa li se arate conservatorilor ca nu sint singuri pe piata. Ocazie care s-ar putea sa fie ratata, din pacate, din cauza celor care striga „boicot”, autorii unei democratii originale, democratia prin absenta. Referendumul nu trebuia tinut, dar va fi facut oricum, rezultatul lui nu va schimba datele problemei in sensul dorit de coalitia idiotilor utili, singura lui utilitate ar putea fi asta, o poza a stadiului societatii.
  Da’ ne e frica sa ne uitam la ea.

  • Ca referendumul sa fie valid trebuie 6 milioane de voturi! Numarul celor care vor spune “da” nu cred ca vor ajunge la cifra asta. De aceea boicotul este indicat. Daddy ar lua-o-n bot cu asupra de masura!

  • Ar trebui sa mergem cu totii la vot.

   Da, e un subiect stupid, cvasi-inutil oricum o dai, dar cine stie ce pregateste PSD in spatele referendumului, ce lucratura criminala pregateste Dragnea.

   Eu zic sa mergem cu totii la vot si sa le dam in cap cu ciocanul de jucarie, din cauciuc – VOTAM NU

 7. Drumul deschis la desfrâu public și scârbă…..

 8. Referendum-ul este gandit a fi o perdea de fum care sa acopere problemele grave cu care se confrunta societatea romaneasca. In loc ca banii cheltuiti ptr.scopul asta sa fie folositi in multe alte feluri, ei sunt folositi ca perdea de fum a propagandei PSD. De fapt asta se vrea, deturnarea atentiei. Vai noua…cred ca totul e pierdut.

 9. Cine oprește-te referendum. Tot CCR a spus ca este constutinal acest referendum!!!?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.