G4Media.ro

AstraZeneca susţine, după revizuirea datelor din SUA, că vaccinul său anti-COVID are…

AstraZeneca susţine, după revizuirea datelor din SUA, că vaccinul său anti-COVID are o eficacitate de 76%

AstraZeneca susţine, după ce a fost pusă problema „informaţiilor depăşite” cu privire la studiul clinic desfăşurat în SUA, că vaccinul său anti-COVID are o eficacitate de 76%, potrivit NBC, relatează News.ro.

Miercuri, compania farmaceutică a transmis că rezultatele dintr-o analiză iniţială a datelor din studiu arată că vaccinul este 76% eficient în cazul bolnavilor de COVID-19 care prezintă simptome.

Luni, AstraZeneca a anunţat o eficienţă de 79% a vaccinului dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, după o analiză provizorie a fazei a treia din studiu.

În mod neobişnuit, un institut federal de sănătate a spus că există îngrijorări că AstraZeneca ar fi inclus „informaţii depăşite” care au oferit o perspectivă incompletă. Compania a spus că rezultatele iniţiale au fost bazate pe date de dinainte de 17 februarie şi că va prezenta curând informaţii actualizate. Miercuri, AstraZeneca a spus că analiza confirmă că vaccinul este sigur şi eficient şi că este 100% eficient în prevenirea cazurilor severe şi fatale de COVID-19.

Reprezentanţii AstraZeneca au precizat că rata de 76% provine din rezultatele analizei iniţiale a celei de-a treia faze a studiului clinic din SUA şi că sunt în concordanţă cu „analiza intermediară prestabilită” anunţată luni.

AstraZeneca va aplica acum spre a primi aprobare pentru utilizare de urgenţă din partea Food and Drug Administration (FDA) şi a publicat datele pentru a fi analizate de comunitatea ştiinţifică. Dacă va primi autorizaţie, acesta va fi al patrulea vaccin anti-Covid care va putea fi folosit în SUA.

Peste 50 de ţări din lume au aprobat spre utilizare vaccinul AstraZeneca.

Între cele două anunţuri, numărul cazurilor simptomatice din studiu a fost schimbat. Analiza actualizată cuprinde 190 de cazuri, cu 49 mai multe decât prima, iar alte 14 sunt posibile sau probabile, astfel că numărul poate fluctua, a spus compania.

În timp ce AstraZeneca susţine că, per ansamblu, rata de prevenire a cazurilor simptomatice de COVID-19 este de 76%, compania a raportat că în cazul persoanelor cu vârste de peste 65 de ani este de 85%.

În faza a treia a studiului clinic au participat 32.449 de persoane. Nu au existat cazuri de îmbolnăvire gravă şi spitalizare între cei care au primit vaccinul, a mai spus compania. Opt cazuri severe au fost înregistrate în grupul care a primit placebo.

Serul Pfizer/BioNTech a fost primul autorizat de FDA, în luna decembrie 2020. Ulterior, au primit undă verde vaccinurile dezvoltate de Moderna şi Johnson & Johnson.

Mai mult de 85 de milioane de oameni din SUA au primit cel puţin o doză de vaccin şi dintre aceştia 46 de milioane au primit ambele doze, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

Statele Unite au înregistrat peste 30 de milioane de contaminări cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei, iar mai mult de 547.000 de oameni au decedat.

sursa foto: Voanews.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Astia sunt ca la radio Erevan..cei 92% sunt de fapt 76 %…..momentan…..peste cateva luni aflam ca de fapt ne-am vaccinat cu apa de ploaie….

  • Sunt doi indicatori diferiți:
   – eficacitate in cazul formelor ușoare 75-80%
   – eficacitate in cazul formelor severe – aproape de 100%

   Adică poți să mai faci o formă ușoară (o șansă din patru), dar nu faci forma severa, care necesita spitalizare și de unde apar decese.

   Rapoartele par ok pentru AZ. Ținând cont de preț și de condițiile de transport, pare o varianta chiar buna. Trebuie să poată produce ei cat e nevoie anul asta, adica sute de milioane de doze.

 2. Din decembrie au zis ca 92% e procentul celor care nu necesita spitalizare si 65% al celor care nu fac boala deloc. 76% procentul celor care nu fac nici macar o forma usoara e de fapt o imbunatatire. Ca sa vezi daca vaccinarea cu az are efect urmareste cifrele din Uk din ianuarie si cele din martie.