G4Media.ro

Astra Film Festival se va desfășura în toamnă, în aer liber și…

Astra Film Festival se va desfășura în toamnă, în aer liber și online

Cineaștii și iubitorii de film documentar se vor bucura și anul acesta de proiecțiile oferite în cadrul Astra Film Festival. Ediția 27 a festivalului se va desfășura în aer liber și online și va avea două părți: Astra Film Festival Outdoor (4-13 septembrie) și Astra Fim Festival Online (16-25 octombrie), anunță organizatorii într-un comunicat de presă.

Formatul AFF 2020 pune în prim plan măsurile de protecție necesare pentru ca festivalul să ofere condiții de siguranță pentru participanți. Anul acesta, mai mult ca niciodată, publicul este partenerul principal al Astra Film Festival.

„Într-o perioadă plină de incertitudini, un lucru a rămas mereu cert: Astra Film Festival va fi prezent și în acest an la întâlnirea cu publicul. Vă invit să începem toamna cu o sărbătoare a cinematografiei și să trecem împreună printr-o experiență unică, la fel de nouă pentru publicul nostru și pentru noi, organizatorii”, spune regizorul Dumitru Budrala, director fondator al festivalului.

Programul evenimentelor și regulamentul de participare la proiecțiile în aer liber vor fi comunicate în curând.

Astra Film Festival Outdoor se va desfășura în perioada 4 – 13 septembrie, în aer liber, la Muzeul Astra și în Centrul Istoric al Sibiului, care vor lua locul sălilor de cinema și va include proiecții de film, întâlniri cu autorii, discuții, programe speciale și concerte.

Astra Fim Festival Online se va desfășura între 16 – 25 octombrie prin intermediul platformei festivalului, care va găzdui o parte din filmele aflate în programul oficial. Totul va fi disponibil online pentru publicul aflat oriunde pe teritoriul României. Unele producții vor putea fi accesate și după încheierea perioadei oficiale a festivalului. AFF Online va găzdui și un program dedicat industriei, care va cuprinde o serie de activități cu desfășurare în mediul virtual.

„Contextul actual ne-a dovedit că fără artă și cultură suntem mai săraci și mai triști, iar filmul documentar are darul de pătrunde în intimitatea experiențelor umane și de a stabili conexiuni cu lumea, depășind bariere geografice, culturale, etnice, rasiale sau religioase. Se plasează în avangarda explorării prin artă a problematicilor complexe ale existenței. Filmul documentar sau cinematografia realității deschide orizonturi către cunoașterea altor civilizații și culturi și, implicit, către toleranță”, a mai declarat Dumitru Budrala.

Astra Film Festival este unul dintre cele mai valorase festivaluri de non-ficțiune din Europa.

Sursa foto: Astra Film Festival

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.