G4Media.ro

Aspirina va fi testată ca potenţial medicament pentru COVID-19 într-un studiu clinic…

Aspirina va fi testată ca potenţial medicament pentru COVID-19 într-un studiu clinic realizat în Marea Britanie

Aspirina va fi evaluată ca posibil tratament pentru COVID-19 în unul dintre cele mai mari studii clinice din Marea Britanie, care va analiza dacă acest medicament ar putea reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge la persoanele diagnosticate cu această boală, informează vineri Reuters, preluată de Agerpres.

Oamenii de ştiinţă din spatele studiului clinic RECOVERY, care analizează o gamă de potenţiale tratamente pentru COVID-19, au declarat că vor include în teste aspirina, utilizată în mod obişnuit pentru proprietatea de a subţia sângele.

„Există o justificare clară pentru a crede că aceasta (aspirina) ar putea fi benefică şi este sigură, ieftină şi disponibilă pe scară largă”, a declarat Peter Horby, cercetător din cadrul studiului clinic.

Pacienţii infectaţi cu noul coronavirus prezintă un risc mai mare de formare a cheagurilor de sânge din cauza trombocitelor (plachete sangvine) hiper-reactive, celule cu rol important în coagularea sângelui şi oprirea sângerării. Aspirina este un agent antiplachetar şi poate reduce riscul de formare a cheagurilor, se arată vineri pe site-ul studiului clinic RECOVERY.

Cel puţin 2.000 de pacienţi urmează să primească în mod aleatoriu 150 de miligrame de aspirină zilnic, împreună cu tratamentul obişnuit. Datele obţinute de la aceşti pacienţi vor fi comparate cu cele rezultate de la cel puţin alţi 2.000 de subiecţi care vor primi tratamentul standard pentru COVID-19, potrivit site-ului.

Conform constatărilor anterioare, doze zilnice mici de aspirină reduc riscul de apariţie a anumitor tipuri de cancer.

Datorită proprietăţii de a subţia sângele, aspirina creşte riscul de sângerare internă, iar o doză prea mare administrată de-a lungul unei perioade extinse de timp a fost asociată cu afectarea rinichilor, notează Reuters.

Printre alte tratamente testate în cadrul studiului clinic RECOVERY se numără antibioticul comun azitromicină şi cocteilul din anticorpi de sinteză al companiei Regeneron, care a fost utilizat pentru tratarea simptomelor COVID-19 ale preşedintelui american Donald Trump.

Spre deosebire de remdesivir al Gilead, care a fost aprobat ca tratament pentru COVID-19 în Statele Unite însă a demonstrat rezultate slabe într-un studiu clinic de amploare al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), aspirina este un medicament generic, ceea ce înseamnă că este un tratament mult mai ieftin.

Studiul clinic RECOVERY a fost primul care a demonstrat că dexametazona, un steroid care este de asemenea ieftin şi disponibil pe scară largă, ar putea salva viaţa unor persoane grav bolnave cu COVID-19.

De asemenea, a demonstrat că hidroxiclorochina, un medicament antimalaric, promovată la un moment dat de preşedintele Trump, nu a prezentat niciun efect benefic pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Asta imediat ce se va inventa roata, focu si apa, care urmeaza sa fie testate in institutele de cercetare britanice!

 2. Romanii o folosesc de mult!

 3. Urmeaza o testare, unde s-au inscris deja multi voluntari, pentru aspirina saracului.

 4. Multi au scapat cu codeina.

 5. Aspirina este, in primul rand, antiinflamator. Pneumonia e inflamația plamanilor. Inflamația cauzeaza si predispoziția la coagulare a sângelui.
  Am observat că nu trece o luna de zile fara o „redescoperire” remarcabilă.
  Urmează un antibiotic mai potent cu efecte adverse mai reduse decât azitromicina.
  Bineînțeles, greu vor descoperi ca tratamentul trebuie administrat înaintea agravării simptomatologiei.
  La final, intubarea nu va avea sens decat pentru cei care nu pot respira independent. Restul o sa se simta mai bine doar cu extra oxigen pe masca (ca daca are plămânul facut praf, nu ajuta sa ventilezi ca dementul endoteliul pulmonar lezat, ci face si mai mult rau – patofiziologie de anul 2).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.