G4Media.ro

Asociaţii civice: Premierul Viorica Dăncilă a promis că Autostrada Ungheni – Iaşi…

Sursa: Moldova vrea autostrada/ Facebook

Asociaţii civice: Premierul Viorica Dăncilă a promis că Autostrada Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş va fi terminată până în anul 2026

Premierul Viorica Dăncilă a promis că Autostrada Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş va fi terminată până în anul 2026, susţin liderii asociaţiilor civice care militează pentru autostradă, la finalul discuţiilor de vineri de la Guvern, transmite News.ro

Mai mulţi reprezentanţi ai asociaţiilor civice au protestat, vineri dimineaţă, în faţa Guvernului, iar în cursul după-amiezii o delegaţie a protestatarilor a fost primită în sediul instituţiei pentru a discuta cu premierul Viorica Dăncilă şi consilierul Darius Vâlcov.

Potrivit asociaţiilor civice, premierul Viorica Dăncilă a spus, în cadrul întâlnirii, că întreaga autostradă va fi gata până în anul 2026, în timp ce tronsonul Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ va fi terminat cel mai târziu în anul 2022.

„La solicitarea asociaţiilor, premierul a susţinut reorganizarea de urgenţă a CNAIR, luând în calcul scindarea acesteia, una dintre viitoarele structuri intrând sub tutela Guvernului. Executivul nu doreşte să renunţe la ideea construirii în parteneriat public privat a tronsonului Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ, reiterând argumentul costurilor mai mici de construcţie prin această variantă. La criticile asociaţiilor referitoare la viitoarea taxă de autostradă pentru acest segment, estimată la aproximativ şapte euro pentru 68 de kilometri, reprezentanţii Guvernului au replicat că toate autostrăzile din România vor fi în curând cu taxă”, susţin reprezentanţii asociaţiilor civice.

Totodată, Guvernul a promis că pentru tronsoanele Paşcani – Suceava şi Suceava – Siret, aparţinând autostrăzii A7, urmează să fie aprobaţi indicatorii tehnico-economici.

Asociaţiile civice „Împreună pentru A8”, „Moldova vrea autostradă”, „Pro Infrastructură” şi „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei” afirmă că vor monitoriza promisiunile făcute vineri de reprezentanţii Guvernului. (Sursa: News.ro)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. In curand pe ecrane! Taxa de 1 euro pentru 10 KM! Frumos, frumos rau!

  2. Si voi ati crezut toate balivernele acestui cuplu nefast si incompetent Valcov-Dancila? Astia nu stiu daca maine vor mai face praf prin Bucuresti, nu numai prin guvern, si ei promit marea-cu-sarea. Sa-i mai creada cutu!

  3. Asta va mai lipsea..

  4. Asadar, civicii au plecat multumiti ca au sansa de a monitoriza.

  5. Aia cu parteneriat public privat e o poveste, mă mir cum au înghițit ieșenii povestea asta.
    S-a realizat ceva până acum in acest mod pentru a putea trage concluzii? Că se face mai repede?!
    S-a realizat Comarnic-Brasov si nu știu eu? Că asta se insista pe PPP. De ieseau niște sume de se cruceau toti (vreo 8.5 miliarde de euro era costul …ăla ieftin (!), pentru care se platea in rate vreo 30 miliarde ! )

    Când ai fonduri europene (a spus Corina Cretu de 100 de ori că are finantare europeana aceasta autostrada) e un nonsens, de fapt un act de rea voință, să vii cu gogoașa asta numita PPP.
    Si incă să imparți autostrada aiurea-n in două, jumate pe FE, jumate pe PPP ! Aiureală!

    Mă și mir cum iesenii au inghițit asta.

    • Nu au inghitit nimic. Au spus doar ce-a „produs” Guvernul la discutii.
      Si-au dat seama ca nu au cu cine vorbi. Asta nu inseamna ca vor slabi presiune asupra Guvernului, oricare ar fi acela.

  6. Că doar i-o fi greu să promită 🙂 🙂 🙂
    S-au mai promis mii și mii, mai știți mărețul master plan de transport cu zeci de autostrăzi și drumuri expres.. remember și metroul din Drumul Taberei, „aici în curând va fi….”); uitasem de spitalele regionale și revoluția în trafic 🙂
    Până in 2026 va mai curge multa apa pe Dunăre…că doar Veorika o fi premier până atunci, să o trageți la răspundere…
    Da chiar, de ce ar dura 7 ani ???
    Parcă ați fi niste copiii sa credeți tot ce promit ăștia…nu, nene, fapte concrete-alocări de buget, decizii de startare proiecte, că de promisiuni suntem sătui de 30 ani încoace
    P.s nu mai votați mincinoșii!

  7. Tot respectul pentru ieseni ca au avut bunul simț sa lase impresia ca pot negocia ceva cu PSD. Viorica sigur s-a simtit importanta!
    Daca isi doresc cu adevarat ceva, totusi, ar trebui sa stie ca primul pas e schimbarea clasei politice cu oameni noi. Sa puna mana sa militeze pentru asta si sa nu mai piarda timpul cu negocieri care nu sunt in folosul nostru.

  8. Promit ca doar nu-i doare gura. Sunt doi ani electorali si promit marea cu sarea. „Desteptul promite si prostul trage nadejde!”- proverb popular verificat.

  9. 2026?
    Care va fi la cașcaval atunci va constata ca nu-i studiul de fezabilitate gata, ca nu s-au facut exproprierile ca sunt contestații samd.
    Probabil 2036 daca rusii ocupa teritoriul pe care e pusa autostrada.
    Sa intre usor in Ardeal.
    Baliverne guvernamentale!

  10. Practic ea promite ca alta guvernare se va ocupa de acea autostrada, ei se spala pe maini. Cel mai dezastruos guvern de pana acum!