G4Media.ro

Asociația Reset cere în instanță anularea decorației primite de Gabriela Cenușă, asistenta…

Asociația Reset cere în instanță anularea decorației primite de Gabriela Cenușă, asistenta ministrului Vela

Asociația Reset a anunțat, miercuri, pe Facebook, că a cerut în instanță anularea decorației primite de Gabriela Cenușă, asistenta ministrului Marcel Vela. Reprezentanții asociației au transmis că s-au îndreptat către instanța de judecată după ce Cancelaria Ordinelor și Ministerul de Interne nu au răspuns solicitărilor în baza legii 544, privind liberul acces la informațiile publice.

Postarea Asociației Reset de pe Facebook:

„Reset a solicitat Administrației Prezidențiale să retragă Medalia Națională pentru Merit clasa a III-a, cu însemn pentru civili, doamnei Cenușă-Siia Mădălina Gabriela.

Medalia a fost acordată în baza unei motivări/scrisori de recomandare a Ministerului de Interne, care trebuie să precizeze „meritele cu totul deosebite” sau „faptele strălucite și meritorii în serviciul statului român” pe care le-a realizat dna Cenușă-Siia.

Din informațiile apărute în spațiul public, am aflat că singurul merit sau faptă strălucită a dnei Censușă este că a fost asistenta ministrului de Interne, Marcel Vela.

În speranța că dna în cauză are și alte merite, dar nu le știm noi, am adresat două cereri în baza Legii 544/2001, una către Cancelaria Ordinelor (care ne-a direcționat către MAI) și una către Ministerul de Interne (care nu ne-a răspuns încă).

În fața acestor refuzuri de a ne furniza informațiile, am cerut în instanță anularea ordinului”.

Gabriela-Mădălina Sîia Cenușă, asistenta ministrului Marcel Vela, a fost decorată de președintele Klaus Iohannis, pe 1 decembrie, cu Medalia Națională „Pentru Merit” clasa a III-a.

sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Seamana bine cu pupila lui Dragnea Carmen Dan ,mai credeau unii in minciuna „noi nu suntem PSD” ,ce naivi.

  • Exact. Seamana foarte bine cu Carmen Dan. Se pare ca nu merge Ministerul de Interne fara o poama de genul asta. Pe alt articol se plange lumea ca nu sunt destule femei in guvern, decat sa fie ca aceasta „doamna” mai bine mai putine.

  • Pentru o secunda, cand am vazut poza, am crezut ca e Carmen Dan si eu!

 2. daca poza este reala si actuala, facuta la locatie, inseamna ca sunteti rautaciosi sau poate prea pretentiosi.

 3. Evident ca NU au raspuns la Soclicitarile Presei,(multe institutii de Presa au solicitat Informatii, dar MAI a REFUZAT sa raspunda pe subiect!), ce sa raspunda, ca domnisorica era asistenta preferata a lui Marcel Vela?!
  Legea aia nr 544/2001, privind liberul acces la informațiile publice NU sanctioneaza pe nici un Sef de Institutie, cand NU o respecta!
  Legea e inutila, NU o respecta nici o Institutie a Statului roman, ia uite ce prevede:
  Articolul 6.
  (1) Orice persoană are dreptul să solicite și să obțină de la autoritățile și instituțiile publice, în condițiile prezentei legi, informațiile de interes public.
  (2) Autoritățile și instituțiile publice sunt obligate să asigure persoanelor, la cererea acestora, informațiile de interes public solicitate în scris sau verbal.
  (3) Solicitarea în scris a informațiilor de interes public cuprinde următoarele elemente:
  a) autoritatea sau instituția publică la care se adresează cererea;
  b) informația solicitată, astfel încât să permită autorității sau instituției publice identificarea informației de interes public;
  c) numele, prenumele și semnătura solicitantului, precum și adresa la care se solicită primirea răspunsului.
  Articolul 7
  (1) Autoritățile și instituțiile publice au OBLIGATIAa să răspundă în scris la solicitarea informațiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcție de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare și de urgența solicitării. În cazul în care durata necesara pentru identificarea și difuzarea informației solicitate depășește 10 zile, răspunsul va fi comunicat solicitantului în maximum 30 de zile, cu condiția înștiințării acestuia în scris despre acest fapt în termen de 10 zile.
  (2) Refuzul comunicării informațiilor solicitate se motivează și se comunica în termen de 5 zile de la primirea petițiilor.
  (3) Solicitarea și obținerea informațiilor de interes public se pot realiza, dacă sunt întrunite condițiile tehnice necesare, și în format electronic.”
  Cireasa de pe tort o gasim la Art. 17:
  „Articolul 17.
  (1) Autoritățile publice au OBLIGATIA să organizeze PERIODIC, de regula 1 data pe Luna, CONFERINTE de presa pentru aducerea la cunoștință a informațiilor de interes public.
  (2) În cadrul conferințelor de presa autoritățile publice sunt OBLIGATE să răspundă cu privire la orice informații de interes public.”
  Ati vazut sau auzit vreo Conferinta de Presa la vreo Institutie publica, asa cum CERE Legea 544/2001?!

 4. 6 Mai 2020: „Un grup civic din Iași anunță că a câștigat procesul cu PSD: Va trebui să ne spună cum a cheltuit BANII din Subvenții.
  Grupul civic Reset din Iași anunță, miercuri, că a câștigat definitiv procesul cu PSD, în Dosarul deschis după ce partidul a refuzat să transmită ONG-ului, în baza Legii 544/2001, situația detaliată a Cheltuielilor pe 2016, 2017 și 2018 provenite din Subvenții de la stat, relatează Mediafax.
  Conform organizației non-guvernamentale, Curtea de Apel Iași a menținut decizia de fond care i-a dat câștig de cauză.
  „PSD nu a catadicsit să ne răspundă, ne-a ignorat și sfidat toate apelurile, iar după ce i-am chemat în instanță, a venit cu explicații și întâmpinări fie puerile sau caraghioase (legate de calitatea procesuală sau adresa noastră de email), fie contrare legii. Toate explicațiile fanteziste ale pârâtului au fost spulberate rând pe rând de instanța de trei judecători ai Curții de Apel Iași. De exemplu, unul dintre motivele invocate de PSD pentru nefurnizarea informațiilor solicitate a fost că acestea pot fi consultate online. Instanța a precizat însă că tocmai caracterul public al acestor informații ar fi trebuit să ușureze sarcina pârâtului de a furniza informațiile cerute. De asemenea, faptul că orice cetățean poate avea acces la mediul online nu absolvă autoritatea publică de sarcinile stipulate în mod expres de Legea 544/2001”, arată sursa menționată.
  Așadar, ONG-ul spune că PSD trebuie să spună cum a Cheltuit Banii din Subvenții, „fără amânări și alte tertipuri”.

  Nici azi, la final de 2020, PSD nu a facut PUBLICE Cheltuielile DETALIATE cu BANII din SUBVENTIE, asa cum cere Decizia definitivva a Instantei din Mai 2020!
  Ce Lege e asta?!

 5. Carmen Dan în tinerețe?

 6. Asistentele astea TV sunt fabricate la aceeași fabrică după aceeași matriță? Că se vam repetă: aceleași atribuții de ajutorare-relaxare a unor milițieni sau fii de milițeni, aceeași supunere și aceleași chipuri. Și aceleași nume penibile: pe asta o cheamă Cenușă pe aialaltă o chema Dan Dana, adică Dandana. Plus blestemul unor Elene asupra României: Elena Lupescu, Elena Ceaușescu, Elena Udrea.

  Parcă Dumnezeu râde de noi.

 7. Un pic de reforma in MAI si toti decoratii aia cu vile e absolut necesara… Fara asa ceva, noul guvern e de aruncat la cos.

 8. Daca un Ciolos e consilier personal al ministrului, enumai bun de avansat la ministru.

  Daca Cenusa e consiliera ministrului (la Interne, nu la Viata Satului!), punem poze cu ea in chiloti, pentru ca gurnalistii nu au mama sau fiica care sa faca plaja. Sau daca fac plaja, o fac in rochie de mireasa.

  Si dupa aia, scriem tot pe G4 articole indurerate despre cum nu sunt femeile promovate.

  Nu stiu cine e femeia, si Vela imi displace profund, dar nu ma pot opri sa va reamintesc principiu leninist pe care functioneaza protestarzii astia: Cine? cui? Problema nu e ca un un consilier ministerial a primit o tinichea, problema e „cine e consilierul?” Daca nu e microdozator de-al nostru, si nu e trimis de la Centru precum Agamita Burduja, e de porc.

 9. foto in fata oglinzii , in spate avand o scandura peste calorifer ,de ras ,de plans

 10. Ce coterie ordinara a ajuns MAI.

 11. Ce subiect fierbinte! Ce preocupari înalte! Pentru azi ma asteptam la altceva.
  Ce nu scrie: daca medalia aduce vreun folos, afara de a contribui la soclul statuii din inima familiei.

 12. asta e noua carmen dan. nu e mmare diferenta intre pnl si psd…cateva litere

 13. O instanta, ori cat ar fi ea de inalta, nu poate si nu are baza legislativa, ca sa anuleze o inalta distinctie acordata de Presedentie. Singura care o poate face este cel care a acordat-o. Ar trebui ca cei care au initiat demersul sa cunoasca legile tarii si care sunt atributiile unora sau a altora in stat.