G4Media.ro

Asociaţia Participanţilor în Fondurile de Pensii: Taxarea dividendelor încasate de fondurile de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Asociaţia Participanţilor în Fondurile de Pensii: Taxarea dividendelor încasate de fondurile de pensii va produce pierderi salariaţilor

Schimbarea recentă a legislaţiei care introduce taxarea dividendelor încasate de fondurile de pensii va produce pierderi directe oricărui salariat, liber profesionist din România, fie el din mediul privat sau de la stat, care va deveni pensionar în viitor, susţin reprezentanţii Asociaţiei Participanţilor în Fondurile de Pensii (APFP), citați de Agerpres.

Totodată, Asociaţia Participanţilor în Fondurile de Pensii consideră că mesajele publice ale unor lideri politici ce formează coaliţia de guvernare sunt alarmante.

„Asociaţia Participanţilor în Fondurile de Pensii semnalizează pe această cale că mesajele cu privire la îmbunătăţirea şi perfecţionarea legislaţiei şi implementării acesteia sunt nu numai de dorit, dar şi necesare, însă transformarea acestor mesaje urmate de acţiuni practice de revoluţionare a sistemului de pensii este dăunător”, se spune într-un comunicat al APFP.

Conform sursei citate, un exemplu elocvent al deviaţiilor recente împotriva progresului este cel al taxării dividendelor încasate de fondurile de pensii.

„Dorim să remarcăm pe această cale că schimbarea recentă a legislaţiei ce introduce taxarea dividendelor încasate de către fondurile de pensii va produce pierderi directe oricărui salariat, liber profesionist din România, fie el din mediul privat sau de la stat, ce va deveni pensionar în viitor”, susţine asociaţia, citată de Agerpres.

Totodată, reprezentanţii APFP consideră că această reformă trebuie corectată.

„Referitor la recentele declaraţii de presă făcute de politicieni privind revoluţia sistemului ce au destabilizat publicul, milităm pentru crearea unui parcurs stabil, predictibil şi progresist cu privire modificările ce vor afecta fondurile de pensii şi ne dorim ca orice schimbare să aducă un beneficiu economic participanţilor pe termen lung, să fie discutată în detaliu cu reprezentanţii părţilor implicate, în baza unui plan de fundamentare făcut de profesionişti, să fie comunicată transparent şi să fie implementată de către reglementator într-un mod ce nu mai pot naşte surprize extrem de neplăcute în mediul financiar românesc precum cele recente de la Astra Asigurări, City Asigurări, Harinvest sau BRD Societatea de Administrare a Fondurilor de Pensii Private”, se spune în comunicat.

Asociaţia Participanţilor în Fondurile de Pensii din România este o organizaţie non-guvernamentală ce militează pentru drepturile angajaţilor care contribuie la fondurile private de pensii (P2). Prin acţiunile sale şi intervenţiile ferme în spaţiul public, Asociaţia a semnalat de fiecare dată intenţiile nefavorabile ale autorităţilor cu privire la pensiile private, atenţionând societatea civilă cu privire la aceste probleme. Asociaţia va continua să se implice activ în identificarea şi adoptarea de către autorităţi a celor mai bune soluţii pentru a creşte şi a garanta veniturile viitoare ale angajaţilor români ce vor ajunge la vârsta pensionării.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Pai bani de salarii si prime de unde, pe carca privatilor care muncesc…!🥶

 2. Ei nu spune! După ce că furați banii de la pensii nici să nu plătiți taxe și impozite! Cât tupeu! În toată lumea se plătește impozit pe dividende!

  • Ionuț fi mai clar, cum fură banii de la pensii?

  • Nicaieri in lume nu se plateste impozit pe dividendele datorate fondurilor de pensii.

   Impozitul se plateste atunci cand beneficiarul primeste pensia. Adica se impoziteaza pensia cand o primesti.
   Asa platesti impozit o singura data.

   Pe ordonanta prostilor platesti impozit de doua ori la aceeasi bani.

 3. Un om istet isi asigura venitul necesar pentru perioada de inactivitate profesionala prin metode care nu au legatura cu sistemul de impozitare . Impozitarea este metoda prin care capusele ordinare ( bugetari si demnitari ) isi asigura beneficii imense luind cu japca legala din rodul trudei mediului privat .

 4. Daca nu desfiinteaza pensiile speciale si taie la sume decente pe cele profesionale, pensii militare mari numai pentru cei care au facut front si nu generali de carton, guvernul impoziteaza totul, la ce imprumuturi face. Toate pensiile doar pe contributie, in rest sunt sinecuri politice.