G4Media.ro

Asociația Părinților Maghiari din România a lansat o campanie pentru strângerea mijloacelor…

Foto: Pexels.com

Asociația Părinților Maghiari din România a lansat o campanie pentru strângerea mijloacelor digitale necesare copiilor pentru a învăța de acasă

Asociația Părinților Maghiari din România a lansat o campanie pentru strângerea mijloacelor digitale: calculatoare, laptopuri, tablete și telefoane inteligente. Potrivit unui comunicat remis Agenției de Presă MTI, această organizație, care a fost înființată în urmă cu doi ani, dorește astfel să îi ajute pe copiii care din cauza lipsei mijloacelor nu pot învăța de acasă, relatează Rador.

Asociația a lansat acest apel către persoanele care dispun de astfel de aparate dar nu se mai folosesc de ele, în urma supsendării cursurilor școlare din data de 11 martie din cauza epidemiei de coronavirus. Ba mai mult, șeful statului Klaus Iohannis a anunțat că în acest an școlar copiii nu vor mai merge la școală, cu excepția elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a.

În perioada 11 martie-3 aprilie, în România a fost facultativă predarea online a lecțiilor, dar de la sfârșitul săptămânii trecute, când s-a încheiat vacanța de primăvară, desfășurarea procesului de predare-învățare online a devenit obligatorie.

Potrivit unui sondaj de opinie, realizat la începutul lunii aprilie, pentru 9% din elevii maghiari școala nu a asigurat nicio soluție pentru predarea cursurilor online. Metodele de predare care pot fi considerate într-adevăr digitale și interactive sunt accesibilie doar pentru 45% din elevii maghiari. Transmiterea temelor de către profesori și educatori prin e-mail, pe paginile de socializare și prin SMS s-a dovedit a fi cea mai răspândită formă de predare-învățare. Această metodă a fost folosită de 59% din elevi, mai cu seamă în clasele din învățământul primar. Datele sondajului dat publicității nu se referă la gradul în care le sunt asigurate elevilor mijloacele necesare învățării online. Însă, Asociația Părinților Maghiari a precizat că, din cauza lipsei mijloacelor necesare, zeci de mii de elevi maghiari nu pot urmări lecțiile predate online.

Asociația a subliniat: „Dreptul la educație este unul din drepturile fundamentale ale omului, însă din cauza măsurilor impuse în timpul epidemiei de coronavirus acest drept a devenit un privilegiu, fiind dreptul privilegiat al celor care dispun de mijloace pentru a învăța online”.

Potrivit comunicatului asociaței, mijloacele digitale pot fi donate la adresa de e-mail magyarszulok@gmail.com, iar acestea vor ajunge la copiii săraci prin intermediul bisericilor.

Sursa: Rador

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. „Asociația Părinților Maghiari din România a lansat o campanie pentru strângerea mijloacelor digitale necesare copiilor pentru a învăța de acasă”

    Evident ca pentru copii etnicilor maghiari. CA nu se pune problema sa fie pentru altcineva.
    Sau mai stii, poate o fi pentru popa din Ditrau sa-i invete pe sri-lankezi! Romana, evident!

  2. orice asociatie , ong pe criterii etnice trebuie interzise in intreaga UE. sunt generatoare de conflicte si folosite la greu , mai ales de rusia.

  3. Strâng donații pentru toți copiii fără deosebire de naționalitate?

  4. UDMR e preocupa de Autonomie, NU de educatia copiilor maghiari.. Votati UDMR!!!