G4Media.ro

Asociația Muze, după întâlnirea cu vicepremierul Turcan: S-a prelungit perioada de acordare…

Asociația Muze, după întâlnirea cu vicepremierul Turcan: S-a prelungit perioada de acordare a indemnizatiilor pentru artisti pana in iunie 2021/ S-a stabilit regandirea schemei de ajutor de stat pentru granturile de 100 milioane de euro

Asociația Muze anunță, după o întâlnire la guvern cu vicepremierul Raluca Turcan, că în urma discuțiilor s-a prelungit perioada de acordare a indemnizatiilor pentru artisti pana in iunie 2021 și că S-a stabilit regandirea schemei de ajutor de stat pentru granturile de 100 milioane de euro, pentru ca beneficiarul direct sa fie artiștii.

Aproape o sută de trupe și cântăreți i-au trimis, luni,  premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă în care îi cer să includă artiștii în schema de ajutor de stat pentru sectorul cultural afectat de pandemie.

Redăm mai jos comunicatul

”Astazi a avut loc o Sedinta de Guvern, prezidata de doamna Vicepremier Raluca Turcan, sedinta privitoare la rectificarea schemei de ajutor de stat in valoare de 100 milioane de euro pentru sectorul cultural.

La sedinta au fost invitati 7 participanti din domeniul artelor, dintre care 2 reprezentati ai MUZE – Asociatia pentru Teatru, Film, Muzica si Dans, prin Razvan Ailenei – Presedinte si Elena Ghenoiu – Vicepresedinte. Sedinta s-a desfasurat ca urmare a eforturilor MUZE de a solicita regandirea schemei de ajutor de stat pentru sectorul cultural, dat fiind ca beneficiarii directi ai acestor granturi nu erau artistii, ci doar SRL-urile si ONG-urile care lucreaza cu artisti.

Va comunicam trei lucruri deosebit de importante, rezultate in urma Sedintei de Guvern de astazi, la care au participat si Razvan-Adrian Ailenei (Presedinte MUZE / Shatyr Tempesta) si Elena Ghenoiu (Vicepresedinte MUZE):
1. S-a prelungit perioada de acordare a indemnizatiilor pentru artisti pana in iunie 2021;
2. S-a stabilit regandirea schemei de ajutor de stat pentru granturile de 100 milioane de euro, tocmai ca beneficiarul direct sa fie ARTISTUL;
3. Am obtinut prelungirea termenului de inscriere in Registrul Sectorului Cultural – https://www.culturadata.ro/registrul-sectorului-cultural/, care acum e deschis si persoanelor fizice”

Context

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Deci lockdown ul de după alegeri e programat pentru cca 5-6 luni! De aceea vom avea și deficit bugetar estimat la min. 7%!

  • În cazul sputnikarilor care trollează pentru mafia PRO-USL-PSD, ”lockdown-ul e programat pentru cca 5-6” ani, cel puțin, după ce stăpânii lor interlopi vor fi alungați de la butoane iar ”deficitul estimat” la mafia securistă va fi mult mai mare.

 2. Cățeaua democrat liberală face un ultim giumbușluc înaintea alegerilor

  • – Puișorule, nu mai scoate capul pe fereastră!… E lucru mare, cât e de deștept! zice mam’ mare.

   – E ceva de speriat, parol! adaogă tanti Mița.

 3. Deci o sa cânte după cum le dictează plătitorul… 🤪

 4. o fi terminat de epurat si inlocuit directori cu ai lor, si acum mai fac si ei ceva pentru noi restul

 5. Semnatarii scrisorii deschide care solicita sustinere, intitulandu-se „artisti”, nu sunt deloc artisti. Sunt niste jeguri umane care pateaza tagma celor care se preocupa cu adevărat de cultura si estetica. Vina nu e a lor, ci a publicului consumator de muzica proasta.

 6. Pensiile speciale ale paramentarilor (cea mai mare problema a lui Ciolacu si Barna!) costa 8 milioane de euro pe an. Decat Parlament, mai bine ghiorlaitori, zic eu.

  Cel mai mult imi place soiul de ghiorlaitor care proslaveste procurorii, si cearta populimea atat de incult incat voteaza pentru mariri de pensie. Daca taiem pensiile, se fac si mai multi bani pentru MUZE.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.