G4Media.ro

Asociația GRAUR din Cluj cere retragerea titlului de doctor al Laurei Codruța…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Asociația GRAUR din Cluj cere retragerea titlului de doctor al Laurei Codruța Koveși pentru plagiat

Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) anunţă că va cere Ministerului Educaţiei anularea deciziei de neplagiat şi retragerea a titlului de doctor, ”acordat în condiţii nelegale”, fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Reprezentanţii GRAUR, asociație condusă de Dorin Isoc, susţin că după un an de cercetări „sunt în măsură să confirme că există toate argumentele factuale care permit concluzia că teza este plagiată”.

Teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi, ”Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal”, a fost coordonată de profesorul Viorel Paşca şi susţinută la Universitatea de Vest în 2011. Consiliul general al CNATDCU a decis în 8 decembrie 2016 că Laura Codruţa Kovesi nu a plagiat în lucrarea de doctorat. Comisia de specialişti care a dat verdictul a fost formată din profesorul Vlad Constantinescu (Facultatea de Drept a Universităţii din Strasbourg), profesorul Claudia Ghica-Lemarchard (Facultatea de Drept a Universităţii din Rennes) şi conferenţiarul Radu Chiriţă (Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca), toţi trei specialişti în domeniu.

„Lumea academică şi mulţi alţi oameni de bună credinţă sunt în continuare indignaţi de modul în care în cazul Kovesi, un organ al unei autorităţi a statului a acţionat, a reuşit să ridice standardul dublu la nivel de ‘stat perpendicular’, adică legea pentru unii nu este legea pentru toţi. Prin aceasta, organismul consultativ a permis apariţia unei decizii prin care o teză de doctorat a unui demnitar în funcţie a fost scoasă de sub incidenţa acuzaţiei de lipsă de integritate şi a permis păstrarea unui titlu ştiinţific necuvenit de doctor în drept. (…) Întrucât teza este plagiată, este, de asemenea, firesc să folosim pentru autoarea ei sintagma de ‘plagiatoare'”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, decizia, elaborată de un organ consultativ al Ministerului Educaţiei, a fost luată cu „rea-credinţă” şi „fără minimă competenţă profesională”.

„Asociaţia GRAUR va solicita Ministerului Educaţiei anularea deciziei de ne-plagiat emisă în cauză şi retragerea de îndată a titlului de doctor acordat în condiţii nelegale dnei Laura Codruţa Kovesi şi (…) va solicita Ministerului Educaţiei sancţionarea tuturor persoanelor implicate în acţiunile de analiză lipsită de fundament a deciziei în discuţie”, se mai arată în comunicat.

„Comisia, cu de la sine putere, introduce criteriul proporţiei şi declară că ‘…pasajele care pot cădea sub calificarea legală română de plagiat reprezintă circa 20 de pagini din 444, ceea ce reprezintă aproape 4 % din teză….'”, se arată în comunicat.

Dorin Isoc a mai spus că va înainta solicitarea sa atât ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, cât şi membrului Consiliului Superior al Magistraturii, procuror Codruţ Olaru, inspectorului şef al Inspecţiei Judiciare, judecător Lucian Netejoru, Universităţii de Vest din Timişoara, respectiv rectorului Marilen Pirtea.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

36 comentarii

 1. Asociatia GRAUR si Vrabiuta….. statul paralel si vsnic perpendicular…. Dorin Isoc????

  „După ce a devenit cunoscut ca singurul profesor universitar ce acordă note cu sutimi studenţilor săi, clujeanul Dorin Isoc, de la Universitatea Tehnică, revine cu o nouă premieră mondială: la lansarea cărţii sale despre plagiate va oferi fiecărui cumpărător certificate de autenticitate ale volumului.”

  Inca unul mai destept decat contemporanii sai!!!

  • Lichelele aflate in solda mafiei nu renunta la aberatiile lor.
   Nu este vorba despre niciun plagiat, nu este vorba despre niciun furt.
   Au demonstrat toate comisiile de specialisti.
   Cite comisii trebuie sa se mai pronunte ?
   Daca cineva a obtinut, in urma unor cercetari, un medicament, care trateaza o anumita boala, iar altcineva a preluat rezultatele si spune ca el a realizat medicamentul, acesta a furat munca altcuiva.
   Daca cineva a obtinut un aliaj, care este mai rezistent si mai usor decit altele, iar altcineva a preluat rezultatele si spune ca el a realizat aliajul, acesta a furat munca altcuiva.
   Daca insa cineva scrie intr-o lucrare o fraza de genul „infractorii trebuie sa fie pedepsiti in functie de gravitatea faptei comise” sau „o persoana nu poate fi pedepsita de mai multe ori pentru aceeasi fapta”, chiar daca fraza a mai fost spusa sau scrisa anterior, nu inseamna ca a fost furata munca altcuiva, nu inseamna ca este un plagiat.
   Daca cineva scrie intr-o lucrare despre Eminescu ca s-a nascut la Ipotesti, ca este cel mai mare poet roman, ca a scris Luceafarul sau Scrisoarea a III-a, nu este plagiat, nu a furat munca nimanui.
   O teza de doctorat nu este un brevet de inventie, nu este un roman.
   O teza de doctorat este o lucrare din care sa rezulte ca autorul stapineste foarte bine un anumit domeniu si aduce anumite contributii originale.
   In perioada pregatirii doctoratului, doctorandul sustine niste examene, sustine niste referate si publica niste articole. Elementele prezentate in referate si in articolele publicate pot fi folosite (si este normal sa fie folosite) in teza de doctorat.
   Un televizor alb negru are componente si module care seamna cu cele folosite intr-un radio de tip vechi. Nu inseamna ca inventatorul televizorului a plagiat un radio.
   Un televizor color are componente si module care seamna cu cele folosite intr-un televizor alb negru. Nu inseamna ca inventatorul televizorului color a plagiat un televizor alb negru.
   Si un cuptor cu microunde seamana 4% cu un televizor de tip vechi, dar doar daca esti complet imbecil, poti spune ca un cuptor cu microunde este plagiat dupa un televizor sau invers.
   O lucrare de doctorat nu poate contine doar elemente originale. O buna parte din ea — adesea partea introductiva — este destinata punerii in valoare a partii originale a tezei : prezentarea cronologica a lucrarilor altor autori despre subiect, a metodelor de cercetare utilizate etc. Este partea in care doctorandul arata ca stapaneste bine domeniul in care cerceteaza. Pentru cei care investigheaza plagiate este partea pe care isi concentreaza atentia. Aici se gasesc citarile si preluarile de texte de orice fel. Cu ghilimele sau nu.
   Aceste citari si preluari de texte nu constituie plagiat.

  • Cine e Dorin Isoc si cata pula suge de la PSD? Si ce rang avea in PCR?

  • Isoc e un profesor (sau fost profesor, nu mai stiu, ca la un moment dat l-au dat afara) de la Politehnica din Cluj. Marea lui inventie a fost trecerea in catalog a notei cu sutimi, desi regulamentul prevede ca se da nota intreaga. Ca sa se razbune pe colegii cu care era in conflict a facut acel site antiplagiat. Acum, pe bune, o buna parte dintre profesorii din Romania sunt plagiatori, unii ca mai mult nu pot, altii sa promoveze sau sa ia ceva beneficii materiale. Dar maestrul Isoc nu a pus pe site decat cazurile mediatizate si, probabil, dusmanii lui personali. Site-ul este extrem de slab si nereprezentativ pentru fenomen. N-ar fi exclus ca in spate sa stea si PSD-ul, care si-a pregatit astfel de mici capete de pod in toate domeniile vietii noastre sociale.

 2. Triada plagiatului, pagini, file si cuvinte.

  • Bai, postaci cretini! Oare voi chiar ati uitat care era problema plagiatului la Kovesi? Oare chiar atat de idioti sunteti? Aflati, dragi postaci, ca noi restul nu suntem si tinem minte! Chiar daca aceasta GRAUR (o asociatie care nu stiu daca are trei membri) „uita” sa precizeze ca plagiatul lui Kovesi a constat in copiere fara citare din niste articole semnate Lascu, asa cum am spus, noi restul nu uitam. Poate ne spuneti voi, postacilor, cine este autorul cu numele Lascu din care citeaza Kovesi in lucrarea de diploma 😀

  • Iar ai primit solda pentru imprastiat mizerii pe aici! NU TE-AI LAMURIT CA NU PROSTESTI PE NIMENI ?

  • precizez pentru cine nu cunoaste sau se face nu tine minte: Lascu este numele de fata al lui Kovesi, deci asa zisul plagiat este citarea din propriile articole semnate cu numele de fata

 3. Asta vrea cu orice preț sa i dea o limba Codrutei. Sfat, pune mana pe telefon și sun-o și spunei ca ți-ar place să-i dai o limba…… Și poate e de acord.

 4. Deci vom rămâne fără niciun doctor, pentru că nu cred că-si închipuie careva că poate fi găsită vreo lucrare cu mai puțin de 4% plagiat, așa încât să putem spune spre exemplu că cele cu 3% pot să rămână valabile…! Dacă ar fi luate la puricat lucrările distinșilor doctori atinși de Ciuma Roșie, oare ce procent de plagiat ar fi scos la iveală? Păi să vă zic:
  -Kati Abramburica 90%, toata lumea știe că până și stiloul era încărcat cu cerneală de către asistenți;
  -Tudorel Obraz de Purcel 75%, singurele pasaje originale au fost cele prin care descria cu lux de amănunte pățania din vie de la Panciu ;
  Nu ști, mai sunt oare ciumați cu doctorate? Dacă mai sunt, propun să le analizăm lucrările împreună…Livache e cumva doctor de Belina cu lucrarea :”Să te momesc, să-ți dau o râmă / Apoi s-aștept să te am la mână…?!”

  • Ponta, dar Ponta unde este?

   Si ilustrissimul Liviuuuuuuu „Genunche” Poooop!!!

  • @Scara, „distinșii doctori atinși de Ciuma Roșie” se fac că uită că „Tudorel Obraz de Purcel” și-a dobândit gradul universitar de conferențiar, furând fără rușine cartea unui profesor, mort subit și trecându-și numele pe coperta unui tom penal.
   https://newsweek.ro/investigatii/profesorul-a-murit-traiasca-asistentul?fbclid=IwAR2oQeHidGS6i71QvjG8GvAPfumMvnVzBbU2AuBmJAgEha5PxB5_jZJLQPY

  • Imi place, aia au cazut la comun acord ca nu a plagiat dupa analize iar el zice „eu zic ca a plagiat deci sa retrageti titlul”. Vai de mine. Asta e mai ceva ca o conversatie cu o persoana incuiata:
   „Vrei X chestie?”
   „Nu”
   „De ce?”
   „Nu imi place”
   „Dar de ce?”
   „Pentru ca nu imi place”
   „Da, dar trebuie sa ai un motiv, un argument pentru care sa nu iti placa, care e acela?”
   „Ti-am zis, nu imi place”

   Asa si astia. Slugile astea s-au strecurat peste tot. Pana acum a fost buna lucrarea lui LCK, acum brusc, nu mai e. Mai sa fie…

 5. GRAUR, vei fi corect cand vei declara nule teze de doctorat ale potentatilor zilei ,( din politic administratie) cu continut in totalitate plagiat.Poate verificati si teza de doctorat a Sefului IJ ,care a aparut in media, ca fiind plagiata. In cazul acesta, este cu atat mai grav. ca un acuzat de furt intelectual ,face curatenie la comanda, in domeniul lui.

 6. Ieta de ce medicii ia calea exilului.

  • Medicii pleaca fiindca nu sunt respectati, iar spitalele de stat sunt lasate in paragina de catre PSD.

   Spre deosebire de tine, medicilor nu le place sa fie abuzati de partidul-stat.

   Mai esti si agramat, se vede ca esti dintr-un sat aflat intr-un fief PSD, unde domneste saracia si prostia.

 7. Credeati ca Clujul e lipsit de zombii d-astia care,platiti,sa rostogoleasca o idiotenie? Surpriza ezte ca-i mediatizam,ca nu spunem componenta acestei adunari.

 8. Ar trebui verificate toate lucrarile incepand cu cei care detin functiile cele mai importante, verificari facute nu numai in privinta plagiatelor, ci si daca lucrarile sunt bune la ceva , cat si daca autorii lor
  au cunostintele teoretice necesare pentru acordarea titlului de doctor in domeniul in care si-au sustinut lucrarea. Multi n-au dat niciodata vreun concurs pentru vreun post de bugetar pe undeva , insa ocupa sau pretind sa fie numiti in functii din cele mai importante si mai bine platite, de multe ori fara vreo legatura cu studiile pe care le au .

 9. Asociatia no name graur a primit niste bănuți ca sa reia un subiect de presă idiot.
  De ceilalți politruci ajunsi doctori nimic de la graur.

 10. ateptam pt. confirmare si comparatie, rezultatele asociatiLOR CIOARA, COTOFANA sau alte inaripate rosii.

 11. Se pare că, după părerea d-lui Dorin Isac, un singur personaj din țara asta este marele specialist universal, intergalactic, Dr. Aknea!!!
  „S-avem un singur tel, o singură dorință
  Nicicând să nu ne plângem că ni-e greu,
  Pe Kovesi mereu în umilință
  S-o împroșcăm, tovarăși, mereu… ”
  Din cuvântarea la Conferința Națională PCR
  din iulie 1972- text puțin modificat)

 12. Din ciclu CAND D-ZEU A ISPRAVIT DE IMPARTIT MINTE LA OAMENI, A TRECUT LA DIPLOME! -Am fost poate printre putinii care au apreciat explozia aichiuurilor megastarurilor statului vertical Covesi si Coldea o data cu obtinerea titlurilor de doctori inmanate de prof Pirtaila de la uvete . E RARA AVIS AMANDOI! Pai bai penalilor ce sunteti , dati voi un singur exemplu de ciumat care a terminat facultatea la fefe cu 6,45 ca codruta, dupa care a ajuns apoi procuror de renume mondial ? Sau pe seful ei coldea , care din repetent si exmatriculat din facultate a devenit -gratie viitorului presedinte al coloniei IAP- profesor multi-universitar de morala securista , stimat de o tara intreaga ? Repetent a fost si mustaciosu , dar se compara ? De veorica nu mai vorbesc-nici doctor 1% n-a reusit sa ajunga!

  • @ Hara lambie – „a terminat facultatea la fefe cu 6,45 ca codruta ” CAT DE NEMERNICI SA FITI INCAT SA PERPETUATI O BAZACONIE INVENTATA DE HIENE SI SA O ROSTOGOLITI MAI DEPARTE FARA CEA MAI MICA VERIFICARE? VEZI CA NU STAU LUCRURILE ASA!. E ASA DE SIMPLU SA CAUTI INFORMATII ONLIE INCAT MOTIVUL PENTRU CARE NU O FACI E EVIDENT.
   „Facultatea de Drept din cadrul Universității a răspuns solicitării bugetul.ro și a precizat că Laura Codruța Lascu, actuală Kovesi a avut media anilor de studiu 9.41, iar cea de licență 8.66.” asta pentru informarea ta amaratule…

 13. Asociatia GRAUR, marea asociatie GRAUR, e formata din… Dorin Isoc si fiul sau. Daca am omis pe cineva il rog sa ne anunte.

  • Unde au gasit-o jurnalistii,pe la latrine ? Totusi fake-urile se mai si verifica,asa,pt. corecta informare a cititorilor…nu poti lasa pe cititori sa faca investigatii daca te respecti ca jurnalist..de exemplu, nu trebuia sa continue articolul cu o precizare importanta:WHO THE F…K IS „ASOCIATIA GRAUR”?

 14. Credeam că s-a dus epoca în care toți se pricepeau la toate. Individul ăsta de la Universitatea Tehnică se pricepe la Drept mai bine decât specialiștii internaționali din domeaniu !! De fapt e vorba de aceeași ciumă roșie care a pătruns peste tot și care nu se dă dusă.

 15. Tefelistilor, v-ati tavalit atat in minciuna incat incepeti sa apărati furtul. :????

 16. Saracu Isoc, s-a tampit de tot. Cum s-a prins ca-i plagiata lucrarea Codrutei, nu avea graficele facute pe hartie milimetrica?

 17. Nu este vreun filtru ceva care sa blocheze postacii Ciumei rosii care au napadit toate site-urile de comentarii politice? Ca, na, foame-i mare si prostia la fel. Postacii astia, pe langa faptul ca sunt prosti, au si un vocabular de vreo 50 de cuvinte, majoritatea injuraturi. Mars la munca, postacilor, nu la intins mana!

 18. Nu stiu ce asociatie este CRAUR. De pe site-ul ei s-ar parea ca este aclatuita dintr-un singur membru, Prof. Isoc. Iar pe domnul Isoc, daca il cautam pe Web of Knowledge, il gasim cu numai 9 titluri de lucrari publicate, si acelea numai comunicari pe la cateva congrese. Niciun articol in extenso, review sau patent. Nu inteleg cum a indeplinit criteriile de promovare pe functia de profesor universitar. Ce autoritate intelectuala si profesionala are un astfel de om care pare sa fi uzurpat el insusi o functie?

 19. In noul context cred ca e de inteles disperarea mafiotilor…
  Laura Codruța Kovesi candidează pentru postul de șef al Parchetului European / Cum vor adversarii fostei șefe DNA să-i blocheze candidatura
  https://www.g4media.ro/exclusiv-laura-codruta-kovesi-candideaza-pentru-postul-de-sef-al-parchetului-european-cum-vor-adversarii-fostei-sefe-dna-sa-i-blocheze-candidatura.html
  Ma miram eu ce i-a apucat asa brusc frenezia cu Kovesi…

 20. In cazul in care kovesi nu era fiica lui Taica Lascu -Dumnezeu sa-l odihneasca- , nu ajungea niciodata -PROCURAREASA- .

  • @ A310 Nu prea are logica ceea ce spui. Copii de politicieni ajung politicieni, copii de medici ajung medici, copii de artisti ajung artisti. Procentul celor care aleg o cariera intr-un domeniu familiar este semnificativ. Nu faptul ca parintii isi indruma copiii in cariere este problema societatii noastre ci oportunismul imoral si comportamentul de beizadea.

  • Si daca taica-tu nu era turnator securist nu ajungeai nici tu troll al ciumei rosii….

 21. Draga Kafka ,
  Cele afirmate de dvs. sunt corecte , dar reiterez inca o data ca LULUTA , fara
  influenta definitorie a lui Taica Lascu nu avea nici o sansa .