G4Media.ro

Asociaţia Elevilor din Constanţa: Susţinem în integralitate revendicările profesorilor şi demersurile de continuare…

Sursa Foto: Facebook/ Asociația Elevilor din Constanța

Asociaţia Elevilor din Constanţa: Susţinem în integralitate revendicările profesorilor şi demersurile de continuare a grevei anunţate

Asociaţia Elevilor din Constanţa afirmă că, împreună cu alte asociaţii din ţară ale elevilor, susţine în integralitate revendicările profesorilor şi demersurile de continuare a grevei anunţate, duminică, de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret”, relatează Agerpres.

„Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Bacău (AEBc), Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociaţia Elevilor din Maramureş (AEM) şi Asociaţia Elevilor din Timiş (AETM) îşi exprimă susţinerea în integralitate faţă de revendicările profesorilor. Astăzi, 4 iunie a.c., Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” au transmis un comunicat de presă în care au anunţat oficial continuarea grevei, precum şi revendicările clare ale profesorilor. Ne exprimăm susţinerea integrală faţă de revendicările lor şi de orice demers civic, inclusiv grevă, care are ca scop asigurarea finanţării corespunzătoare educaţiei. Suntem solidari cu profesorii noştri şi condamnăm ferm batjocura Guvernului faţă de educaţie din ultimii ani. Lupta pentru educaţie de calitate aparţine întregii societăţi, iar în acest sens facem apel la toţi actorii implicaţi: elevi, părinţi, profesori, să se unească în lupta pentru acest ideal. Este prilejul să solicităm cu toţii o finanţare adecvată a învăţământului, din perspectiva salariilor şi nu numai”, se menţionează într-un comunicat de presă transmis de către Asociaţia Elevilor din Constanţa.

Potrivit comunicatului menţionat, „greva nu mai este doar bătălia profesorilor, ci şi a elevilor”.

Asociaţia Elevilor din Constanţa arată că solicită şi:

– Renunţarea la proiectul România Educată, având în vedere neconstituţionalitatea noilor legi ale educaţiei şi lipsa unei reforme reale ale educaţiei;

– Creşterea finanţării educaţiei până la echivalentul a 6% din PIB;

– Demiterea ministrului educaţiei Ligia Deca pentru tăierea transportului elevilor, discriminarea elevilor constatată de CNCD şi obţinerea unui buget jalnic pentru educaţie;

– Reformarea planurilor de învăţământ în concordanţa cu recomandările internaţionale din domeniu, prin creşterea procentului de curricumul la decizia elevului din oferta şcolii;

– Revizuirea programelor şcolare şi adaptarea educaţiei la revoluţia digitală şi inteligenţa artificială;

– Asigurarea transportului judeţean gratuit al elevilor, fără restricţii şi plafoane, respectând prevederile Regulamentului 1370 /2007 şi ale Legii nr. 92/2007;

– Mărirea burselor elevilor, raportat la salariul minim brut pe economie;

– Asigurarea unei mese calde pentru toţi elevii.

„Solicităm ca batjocura politicienilor cu privire la educaţie să înceteze de urgenţă !”, se mai menţionează în comunicatul Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Potrivit comunicatului, Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) este singura organizaţie de reprezentare a elevilor din judeţul Constanţa, fiind prima asociaţie reprezentativă independentă a elevilor, cu personalitate juridică, apărută în România, fiind înfiinţată în anul 2013 din nevoia de a exista o organizaţie independentă, condusă de elevi, care să reprezinte drepturile şi interesele elevilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Nu știu ce fel de lideri au asociațiile de părinți. În Vest, ele demonstrează adesea alături de profesori pentru o educație de calitate, care nu se poate face cu înlocuitori de intelectuali și cu plagiatori. Legea Educației Naționale 1/2011 (art. 8) a prevăzut 6% din pib pentru învățământul românesc, iar guvernul a alocat pentru 2023 doar 2.1%.

  • Pai ce ne trebuie noua profesori bine platiti, scoli performante sau elevi destepti? Pai mai pot fi aia prostiti sa voteze toti coruptii USL?

 2. E Asociatia asta a copiilor cumva portavocea tuturor elevilor, sau sunt 3-4 copii dornici de afirmare, ca da bine la CV ul de corporatist.
  Maine, poimâine ii vedem în Usr..
  Hai cu greva generala…

  • Au aparut trolli platiti de coruptii USL sa denigreze profesorii si elevi.

  • Tu esti iulica,tafnoasa prinsa c-o minciunica?n-au voie copiii sa vorbeasca in timp ce parintii spun lucruri trasnite?

 3. Nu ar trebui cumva sa militeze pentru dreptul la educatie?

  • Atat elevii cat si parintii trebuie sa faca front comun cu profrsorii contra coruptilor USL care te scot la propaganda, sluga ! Bani de Pensii Speciale aveti, miliarde furati, bani pentru taietorii de frunze, amante si rude aveti, pentru profesori care trebuie sa ne educe copii nu aveti? 😂😂😂😂😂 Tradatorilor‼️‼️‼️

  • Asociatia asta e condusa politic?

  • Asta fac,doar ca unii ca tine nu pricep si gata…educatia e garantata de stat,nu de profesori.el asigura buget pentru educatie ,salarii,burse,transport gratuit,programe nereformate in ultimul sfert de secol…fix asta a cerut Asociatia Elevilor.

  • E asociatia profesorilor, sau asociatia elevilor?

 4. pe vremea mea cand apucam cate o zi de asta libera o tuleam cu totii de numai nazbatii faceam. vad ca si acuma tot asa e.