G4Media.ro

Asociația Elevilor din Constanța: „Senatorii rămân indiferenți în privința Cazului Caracal! Serviciul…

Asociația Elevilor din Constanța: „Senatorii rămân indiferenți în privința Cazului Caracal! Serviciul public de transport județean, în continuare desființat”

Comisia de transporturi a Senatului a votat un raport de adoptare a Legii care elimină transportul județean din sfera serviciilor publice, anunță Asociația Elevilor din Constanța, care acuză că “reducerile pentru elevi și alte categorii dezavantajate sunt eliminate, iar transportatorii vor opera numai pe rutele profitabile”. Reacția vine după ce Federația Elevilor din România – din care face parte și AEC – a cerut în vară Parlamentului, în contextul tragediei din Caracal, să respingă exact acest proiect de act normativ care transformă în Lege Ordonanța de Urgență prin care Guvernul a scos transportul județean din sfera serviciilor publice.

Dacă parlamentarii nu vor respinge transformarea OUG în lege, “ne exprimăm îngrijorarea că tragedii de tipul celei din Caracal se vor mai petrece, în lipsa unor servicii de transport sigure și accesibile”, spunea Federația Elevilor din România, pe 27 iulie 2019.

Acum, într-un comunicat cu titlul “Senatorii rămân indiferenți în privința Cazului Caracal! Serviciul public de transport județean, în continuare desființat“, Asociația Elevilor din Constanța (AEC) anunță care a fost decizia luată marți, 17 septembrie, în Comisia de transporturi și infrastructură a Senatului: senatorii au votat raportul de adoptare al Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 51/2019.

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Este ingrijorator ca in loc sa solicite autoritatilor locale un serviciu public de transport, localnicii adresau injurii lucratorilor politiei.Sa fie influenta cabotinului de cumpanasu?

  2. Daca mafiotii PSD vroiau sa faca ceva CONCRET si imediat dupa caracal pentru oamenii acestei tari, care nu au averi,masini si alte privilegii, se putea aloca repede banii si un plan serios de implementarea transportului in comun in RO. Daca in tarile occidentale,
    transportul in comun primeste tot mai mult o importanat mare (si din aspectul mediului,orase sufocate de masini,resurse pe terminate, CO2 etc.), noi in Romania mai santem inca urma cu decenii.
    Sper ca o noua guvernare sa implementeze serios un concept viabil in domeniul acesta, mai ales in regiunile mai sarace si rurale.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.