G4Media.ro

Asociația ACCEPT acuză Primăria Municipiului București că boicotează Marșul Bucharest Pride, deși…

Asociația ACCEPT acuză Primăria Municipiului București că boicotează Marșul Bucharest Pride, deși a autorizat o contra-manifestație a Noii Drepte / Primăria propune organizarea marșului pe Șoseaua Kiseleff sau pe Bulevardul Magheru

UPDATE ora 12.30: ACCEPT vine cu noi acuzații și susține într-un comunicat de presă că ”la 20 de ani de la dezincriminarea homosexualității în România, Primăria Capitalei refuză să autorizeze Marșul Bucharest Pride organizat anual de Asociația ACCEPT și programat să se desfășoare anul acesta pe 14 august, pe Calea Victoriei. Alternativa propusă de Comisia de Ordine Publică a PMB este ca Marșul să fie organizat pe o bandă de circulație pe Șoseaua Kiseleff sau pe Bulevardul Magheru, pe lângă mașinile aflate în mers, punând astfel în pericol siguranța participanților”.

Mai mult, ACCEPT arată că Primăria București a respins organizarea Marșului Bucharest Pride pe Calea Victoriei pe 14 august, în condițiile în care contra-manifestația anti LGBTI+ organizată de Noua Dreaptă a fost deja aprobată de PMB.

Activiștii mai arată că refuzul Primăriei Capitalei de a aproba Marșul Bucharest Pride 2021 repetă istoria organizării primei ediții a marșului din anul 2005, atunci când primarul Adriean Videanu a refuzat colaborarea cu organizatorii.

În plus, ACCEPT anunță că va continua toate demersurile pentru organizarea Marșului Bucharest Pride pe ruta pietonală Calea Victoriei și refuză ”categoric ruta nepietonală” propusă de Comisia de Ordine Publică a Municipalității, considerând că este o rută nesigură pentru participanți.

„Refuzul aprobării traseului pietonal Calea Victoriei pentru organizarea Bucharest PRIDE este dat de PMB printr-o interpretare eronată și malițioasă a Legii privind adunările publice. PMB susține că proiectul Străzi Deschise, prin care traficul rutier se închide la fiecare final de săptămână pe mai multe artere care devin astfel pietonale, reprezintă o adunare publică. Această afirmație este un nonsens: a închide o stradă pentru a permite tuturor cetățenilor să se plimbe în voie pe ea nu constituie marș, demonstrație sau protest. Mai mult, PMB a implementat Străzi Deschise fără să impună un număr limitat de participanți – dacă considera că evenimentul reprezintă o adunare publică, atunci trebuia respectată limita de 100 de participanți. Pe Calea Victoriei, însă, se plimbă fără mască, distanțare sau restricții zeci de mii de bucureșteni, așa cum se pot plimba pe oricare altă stradă pietonală din capitală. Considerăm că interpretarea PMB este rău voitoare și exclude persoanele LGBTI, familiile și prietenii lor, din rândul locuitorilor Bucureștiului care au dreptul să fie prezenți, văzuți și auziți pe străzile acestui oraș. Decizia este una discriminatorie și va fi atacată în instanța de judecată de ACCEPT”, a declarat Teodora Ion-Rotaru, directoarea executivă a ACCEPT, într-un comunicat al asociației.

UPDATE ora 11:30

Primăria Municipiului București anunță printr-un comunicat de presă că s-au oferit mai multe opțiuni Asociației ACCEPT pentru organizarea marșul „Bucharest PRIDE” 2021. ”Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din București rămâne deschisă pentru noi discuții cu reprezentanții Asociației, în speranța ajungerii la o poziție comună, se anunță în comunicat.

Calea Victoriei, locul în care s-a desfășurat marșul în anii precedenți are ”deja o densitate importantă de oameni”, fapt care ”reduce posibilitatea organelor de ordine să îi protejeze pe manifestanți”, scrie în motivare. Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice a propus ca „Marșul Bucharest PRIDE” să fie organizat fie în aceeași locație dar într-o altă zi, fie în aceeași zi dar într-o altă locație, pe Șoseaua Kiseleff sau pe Bulevardul Magheru, cu un număr de participanți adaptat condițiilor sanitare actuale și cu respectarea normelor curente privind adunările publice. ”Menționăm că organizatorii „Marșului Bucharest PRIDE” au solicitat aprobarea unui eveniment cu 10.000 de participanți, fapt care contravine Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care prevede o limită superioară de 500 de participanți la mitinguri și demonstrații. Reprezentanții Asociației ACCEPT au respins pentru moment alternativele prezentate pentru organizarea evenimentului propus”, mai scrie Primăria Municipiului București în comunicat.

Articolul inițial: 

Pentru prima dată în ultimii 15 ani, Primăria Municipiului București boicotează organizarea Marșului Bucharest Pride, la doar o săptămână înainte de eveniment, a anunțat vineri Asociația ACCEPT. Asociația va organiza de la ora 12 o conferință de presă, în fața sediului primăriei,  în care se vor prezenta detalii legate de acest boicot.

În cadrul acestei conferințe vor vorbi Teodora Ion-Rotaru, directoarea executivă a ACCEPT, Florin Buhuceanu, membru ACCEPT și organizatorul primului Marș Bucharest Pride, și Luca Istodor, co-organizatorul Bucharest Pride 2021, anunță organizatorii.

Bucharest Pride (cunoscut până în 2013 ca GayFest) este festivalul anual dedicat drepturilor LGBT în România, care are loc în București timp de aproape o săptămână. Prima ediție a avut loc în 2004. Organizat de ACCEPT, cea mai mare asociație LGBT din România, festivalul primește suport și finanțare de la Ministerul Sănătății, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și diverse organizații private, precum Institutul pentru o Societate Deschisă și British Council. Din 2005, festivalul include și o paradă de pride. În afară de această paradă, festivalul include o serie de evenimente culturale LGBT, precum lansări de carte, proiecții de filme, spectacole de teatru și expoziții de fotografie, plus dezbateri și conferințe despre drepturile LGBT.

Sursa Foto: Inquam Photo/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

135 comentarii

 1. Marș ba cooristilor. V-a găsit mărșăluitu’ cu pene in coor și cu naomi cap de coloana pe post de tambur major. Degeneratilor. După șobolani, voi lipseati pe străzile din București

  • chitz… chitz….

  • chitz… chitz….

  • 22 Să nu te culci cu un bărbat cum se culcă cineva cu o femeie. Este o urâciune.
   23 Să nu te culci cu o vită ca să te pângăreşti cu ea. Femeia să nu se apropie de o vită ca să curvească cu ea. Este o mare mişelie.
   24 Să nu vă spurcaţi cu niciunul din aceste lucruri, căci prin toate aceste lucruri s-au spurcat neamurile pe care le voi izgoni dinaintea voastră.
   25 Ţara a fost spurcată prin ele; Eu îi voi pedepsi fărădelegea şi pământul va vărsa din gura lui pe locuitorii lui.
   26 Păziţi dar legile şi poruncile Mele şi nu faceţi niciuna din aceste spurcăciuni, nici băştinaşul, nici străinul care locuieşte în mijlocul vostru.
   27 Căci toate aceste spurcăciuni le-au făcut oamenii din ţara aceasta, care au fost înaintea voastră în ea; şi astfel ţara a fost pângărită.
   28 Luaţi seama ca nu cumva să vă verse şi pe voi ţara din gura ei, dacă o spurcaţi, cum a vărsat pe neamurile care erau în ea înaintea voastră.
   29 Căci toţi cei ce vor face vreuna din aceste spurcăciuni vor fi nimiciţi din mijlocul poporului lor.
   30 Păziţi poruncile Mele şi nu faceţi niciunul din obiceiurile urâte care se făceau înaintea voastră, ca să nu vă spurcaţi cu ele. Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru’.
   Leviticul 18:22-30

  • @pocăitu’ habotnic

   Mai crede cineva sănătos la cap din secolul XXI că vechiul testament e pe bune???

   Bă ej nebun ?!?
   :)))))

  • @Dumnezeu
   Esti sigur ca nu exista Dumnezeu?

  • Inca o persoana plina de ura si fara argumente. Wow

  • #NuPropagandeiSodomiste, pleaca ba cu basmele tale de aici. Ma faci sa borasc. Mergi si linge niste morti/moaste. Nu mai veni cu gandire de grota, pt ca pute. Gott ist Tot!

 2. Nu vreti si un buletin lgbt ? Mergeti la cluj ca e oferta de la guvern cu ,,gen,, pe c.i !,si fara steag adica transfontalier

 3. Nu inteleg de ce trebuie sa faca astia mars si sa blocheze orasul.
  Gata, domne, stie toata lumea ca existati, nu mai e cazul sa ne tot anuntati. Faceti mars la voi pe casa scarii sau in curte.
  E de ajuns!

  • E o dată pe an. Mai treci peste sensibilitățile tale personale, un marș in public are dreptul să te deranjeze cam 0%. Câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia

  • Ai numarat vreun milion ?

  • E penurie de clienti si se gandesc ca poate mai gasesc vre-unul . Pe casa scarii o gasesti doar pe Baba Floare , administratoarea , care s-ar putea sa nu corespunda .

  • Trebuie să facă marș și să blocheze orașul că să provoace diverse reacții, apoi să se victimizeze.

  • Deci, in ultratolerenta RO condusa de un guvern care include si progresisti, Primaria Bucuresti nu lasa gheii sa defileze unde vor.
   Cu 2 saptamani in urma, in odioasa ”dictatura anti-lgbt” a lui V. Orban, mii de ghei si simpatizanti s-au etalat pe strazile capitalei cu ocazia celui mai mare Pride organizat vreodata.
   Ghici: care dintre cele 2 tari este si va fi urecheata in continuare?

  • Ideea de mars al mandriei LGBT imi pare o idiotzenie, drept sa spun. Sunt un om tolerant, accept existenta LGBT si faptul ca anumite drepturi ar trebui sa le fie acordate. INSA, daca sustii ca este o mandrie sa defilezi ca LGBT, nu faci decat sa cautionezi, sa justifici sentimentul de mandrie (si superioritate) al heteroxexualilor. Mandria celor doua tabere nu duce decat la ura, dezbinare si discriminare.
   Sexualitatea oricarei persoane este o chestiune privata, afisarea flamboianta a acesteia (de ambele parti) nu duce la nimic bun.

  • Pai asta urmeaza.O MINORITATE va face AGENDA pentru MAJORITATE si asta cu ACCEPTUL,PROSTIA si INDIFERENTA MAJORITATII care voteaza conducatori NECRESTINI,VANDUTI,TRADATORI!

  • Hei Sandu, te-ai gandit ca poate vrem drepturi? Nu e vorba de a-i face pe oameni sa stie de existenta noastra, este vorba de a face guvernul sa ne dea drepturi (de ex, pentru persoanele transgender, sa ia hormoni, sa poata sa-si schimbe sexul din buletin si pentru persoanele gay sa se poata casatorii si sa adopte). Inteleg ca circulatia e importanta, mai ales intr-o zona ca aia, dar cred ca sa poate face o exceptie cateva ore, nu moare nimeni…

 4. Bah astia nu inteleg ca parada asta gay nu ii ajuta cu nimic in problemele lor. Mai tare inversuneaza lumea impotriva lor decat o face sa ii accepte. Cand vor intelege si ei ca marea majoritatea a oamenilor trateaza cu indiferenta pe cine si cum se iubesc ei, lumea va fi un loc mai bun pentru toti.

  • Ți se pare că că așa zisa majoritate este indiferentă la acest subiect. Citește comentariile postate numai acum și te vei lămuri.

  • Mi se rupe de ghei dar sa stea in casele lor… nu pe bulevard la exhibitie cu pene in cur…

  • @Viorel Pai majoritatea nu e indiferenta tocmai pentru ca minoritatea nu ii lasa sa fie indiferenti ! daca nu, spune-mi tu de ce trebuie sa iasa pe strada !

  • Deci, așa cum am spus, nu este indiferentă. Problema este că scoate la suprafață ce este mai urât din ființa lor. Așa zisa lor toleranță de fapt nu există. Nu cunosc semnificația cuvântului toleranță. A tolera nu înseamnă că accepți ceva ca idee, că există un procent din populație care este altfel, ci să știi, să vezi, să accepți, să ajuți, să nu jignești, să nu discriminezi, să nu-i faci rău celui altfel decât tine, să nu scoți în evidență diferența față de tine a celui aflat în minoritate și multe altele. Nu-ți place, îți vezi de treabă ta și ei de-a lor. De ce să iasă în stradă? E chestie de empatie, ceva ce o persoană intolerantă, așa cum este cazul majorității de aici, nu poate înțelege. Pentru că lipsa de toleranță spune dacă nu-mi place, nu înțeleg, cum poate fi altfel, atunci nu trebuie să văd, trebuie să stea departe să nu mă contamineze. Asta au gândit fasciștii și se știe ce au făcut. Toleranță înseamnă să nu deranjezi pe cel de lângă tine atunci când știi că este altfel, să-și vadă fiecare de viața lui, trăind în comuniune și respect, ajutându-se la nevoie.

  • Intelegem asta dar, pe langa faptul ca ideea e sa ii atragem atentia GUVERNULUI, nu oamenilor, acolo ne ducem si sa ne simtim mai in largul nostru. Eu am 15 ani si la scoala/liceu mai toata lumea e homofobica/transfobica si mi-ar prinde bine sa ma simt si eu cat de cat mai in siguranta macar o zi pe an.

 5. Sa faca oare parosul de Mucusor prima fapta corecta din madnatul sau, probabil va fi sunat de stapanii de la Bruxelles sa dea drumul deviantilor sa isi faca mitingul chiar in primarie!

 6. Sodoma si Gomora

 7. Foarte bine face primaria ca le interzice.
  Ar putea sa manifesteze in fata la Balaceanca daca vor.

  • Te-ai ascuns sub pat si nu vrei sa iesi afara ?

  • Ma intreb:daca s-ar face din nou un referendum pentru FAMILIE s-ar prezenta oare CRESTINII la vot sau tot asa ar ramane,crestini doar cu numele?Ce dureros…

 8. Pe cand si un mars pentru noi, ceilalti?

 9. Bine Mucusor.

 10. Îi mănâncă târtița pe bulangii ăștia

 11. puteti ACCEPTA faptul ca NU ma intereseaza ce faceti si cum sunteti?
  fiti mandri la voi acasa, nu vreau sa va vad!

 12. Pai parca erau restrictii, 500 de oameni maxim.

  • La mitinguri menite sa deschide ochi plebei este intersiz, dar mers după fenta prin tot felul de așa-zise beneficii este liber

 13. Hahaha plătim cu toții pentru ca o mana de oameni sa se exhibe pe bulevarde ..

  @Inteleptule ce ti mai place sa dormi cu degetul in gaoaza , mai faci si pe istețul

  N au decât sa facă dezbateri proiecții de filme si alte grozavii la ei acasă

  Bravo Nicușor !!

  Rușine USR ca i țineți n brațe pe toți dezaaxatii . 5% la următoarele alegeri

 14. O Românie fără fătălăi și bulangi

 15. E stare de alerta,cica,inca,deci,de ce atata timp cat protestele cu un numar mare de participanti nu sunt permise,am permite o paradă a lgbtq+-# etc?De un an de zile,in fiecare saptamana,cel putin o data pe saptamana,este o stire despre lgbtq+-#@ etc. ..de ce?Stie toata lumea de existenta lor,nu mai au nevoie de publicitate…asa ca,parada gay sau cum se cheama,nu are nici un rost …si,daca nu le place tara asta,regulile si majoritatea de aici,sa plece in alta parte

  • ….. lisandro ,
   …. pai d-aia bre trebe stiri …. sa vezi si tu ca altii fac ceva pentru ei insisi ….
   ….. scriu carti ,
   ….. fac spectacole de teatru ….
   …. fac expozitii de fotografie ….
   …. dezbateri si conferinte despre drepturi …

   ….. mai citeste si tu o carte …. mai mergi la un teatru …. la o expozitie ….
   …. fa si tu ceva pentru tine insuti bre ….
   …. ca altfel te-au dovedit ceilalti ….
   …. sunt mai buni ca tine , bre ….

 16. Care-i treaba cu protestul asta?

 17. „Noile masuri de relaxare valabile din 1 august 2021:

  Mitinguri şi demonstrații
  – în funcție de rata de incidență (locală), cel mult 500 de persoane.
  Toți participanții, obligatoriu cu mască de protecție, dezinfectarea mâinilor, minim 1 m între persoane.”

  Ce nu vor sa inteeaga LGBT-istii?
  Doar ca exemlu, ciolacii sunt furiosi de cateva luni ca legea nu le permite in aceasta perioada mitinguri sau marsuri cu mai mult de 500 persoane, iar lGbT-istii sunt indignati ca ei nu au voie sa prezinte o parada cu mii de buci si tzâtze pe strazile Bucurestiului?
  Addca LGBT-istii vor cumva derogare de la masurile legale impuse de „starea de alerta”?
  Hai siktir ca de data depasiti orice limita, dragi LGBT.isti!

 18. „românii sunt o nație tolerantă”. pe bune?

  • Toleranța are limite. Nu ma intereseaza orientarea ta sexuala, cum si ce faci in dormitorul propriu.
   De ce vrei sa etalezi public asa ceva ?
   Nu ai rușine ?
   Provoci extremistii si pe urma urli ca esti discriminat.

  • Sunt foarte tolerant cu ei. Dar sa o faca la ei acasa, nu sa indoctrineze copiii cu degenerarea lor. Eu nu ies pe strada sa racnesc ca iubesc femeile. Si oricum nu înțeleg pentru ce protesteaza? Au dreptul la fel ca toti ceilalți sa se căsătorească cu persoane de sex diferit. Unde e discriminarea? Aaaa vor sa isi impuna agenda LGBTQI… XYZ? Mai bine nu.

  • Nu stiu frate, cand a fost ultimul mars al Cuplurilor Hetero? Nu ne intereseaza pe cine penetrezi in timpul tau liber, dar sa ai un mars pentru asta e demn de idiotenie si efectic cult, din ala cu a avut si Manson in SUA!

  • sputnikarii nu au rusine ca sunt sputnikari?

  • Pai cred ca asta isi doresc.
   Este mai usor sa castigi drepturi din postura de victima.

  • moțatule ,
   …. adicatelea ….
   ….. vrei sa zici ca tu cand mergi pe strada e una si tot una cu ce faci in dormitor ?? ….
   …. văleuu …. te-ai incurcat cu vorbele ….

   …. hahaha …. pai tot omu’ care mere pe strada are si ceva de facut in dormitor …
   …. tu te sfădişi au tine insuti bre …. si urlasi la tine insuti ca te discriminezi ?? ….
   …. vai si-amar …..

  • motz suceste vorbele sa-i iasa pasenta si sa-i intre rublele

  • Și un câine e tolerant atunci când treci prin dreptul gardului în spatele căruia se află. Nu-l interesează ce-i cu tine, treaba ta ce faci și unde te duci. Dar dacă te apuci să țipi, bați toba și dai cu piciorul în gard, te latră. Poți atunci să-l numești intolerant.

  • in mare, da. este toleranta. bine, are si mari defecte. dar nu este interesata de subiect, statistic vorbind. deci da, cred ca trebuia sa-i lase sa demonstreze cum or vrea. ca 0.1$ i-ar fii luat la bataie, si asta e adevarat. dar nu inseamna nimic. 0.1% se bat cu 0.1%. si ce daca. valorile-s aleatoare

 19. Clar au o problema de ego, cersesc neaparat atentie si au mania persecutiei…
  Organizeaza tot felul de evenimente inutile ca sa-si etaleze ei „diversitatea” in stilul unui copil razgaiat: „uita-te la mine, sunt diferit, cat curaj am, ma vezi!?”

 20. Ca se ard in duda, e treaba lor. Dar unde-i motivul de mandrie !

 21. Prea multe drepturi și libertăți pt cei bolnavi mintal.

 22. Parada lor poate fi deranjată dar e un indicator al sănătății unei democrații. Precum sunt broaștele un indicator al sănătății unui lac. Nu e nimeni obligat să participe și nu toți participanții aparțin LGBT-iștilor. Și asta o spune un heterosexual. Politicieni și membrii ai societății civile din vest participă din solidaritate față de această minoritate și sprijin pentru drepturile omului în general. La noi așa ceva ar fi sinucigaș.

 23. Nu inteleg de ce ma face lumea prost. Eu chiar sunt destept de impung

 24. Astia de comentati impotriva, la munca cu voi , ca sunt taxe de platit , specialista noastra in pandemie si epilare cu laser vrea sa verse niste fonduri ca sa poata toti nebunii sa danseze in chiloti tanga pe bulevard.

  iar daca nu esti de acord sa i vezi in miezul zilei in curu gol , esti homofob ori iti zice @ inteleptul ca esti de fapt homosexual in devenire

 25. Dar ce vor copiii astia? Nu-i lasam noi sa faca ce vor, sau care-i faza?

 26. Parca era covid si restrictii?

  Sau pentru propaganda pe.do.fila a ho.mo.se.xualilor este voie de la stapanire?

  E foarte important ca bubosii LGBT sa intre in gradinite si scoli sa puna mana pe copiii? peste voia noastra? niciodata nu veti intra in scoli

 27. Oare cineva poate ACCEPTa ca nu ne intereseaza subiectul? Nu ne intereseaza si ne enerveaza foarte tare fortarea! Sau asta se vrea?

 28. Eu nu înțeleg ceva, dacă ești mai înapoiat asa, cu familia normala, ești plătit de rusi, îți place Sputnik.. Dacă ridici din umeri când auzi de „vaccin” impotriva virusului, gata, clar ești retrograd.. Dacă iubești mișcarea LGBT, ești progresist, tolerant, ai viziune…

 29. @ Ela
  Esti una din MÂNDRELE prestatoare de Muncă Sexuală (vezi poza din articol, in planul al III-lea) ?

  @ Ințepatul : bâzâi ca o muscă proastă, non-stop. Flit !

 30. Daca regula este „500 de paticipanti maxim” unde e boicotul?
  Delirul continua cu mania persecutiei

 31. Fiecare mars al exhibitionismului e o adevarata mina de aur pentru AUR & Company.

 32. Nu va suparati, dar pentru orfani cand se organizeaza un mars, sau protest din asta? Poate au si ei de schimbat formatul unor acte … se mai schimba lucrurile … sper ca n-am nimerit la articolul gresit … ei in ce categorie intra? sau mai bine, ai cui sunt?

 33. Dupa ca ce sunt nebuni, cica sunt si „mandri” de asta. Faceti mars intrand pe poarta la balamuc descreieratilor

 34. Comentarii răutăcioase, homofobe, discriminatorii. Este vorba despre un marș la care participă cine dorește. Nu sunt numai persoane care aparțin minorității. Sunt și persoane straight care participă. De regulă, apropiați ai persoanelor care aparțin minorității, respectiv prieteni, cunoștințe, rude ale acestora. Nici nu poți deosebi cine cum este. Nu se manifestă nimeni din punct de vedere sexual, nu este nimeni dezbrăcat, nu este nimic provocator sau obscen. Totul este în limita bunului simț. Este cumva interzis vreun marș organizat pentru ziua muncii sau pentru susținerea femeii sau orice alt marș organizat? De ce ar fi oprit un marș organizat pentru susținerea acestei minorități care din păcate nu beneficiază de drepturi ca orice alt cetățean. Spre exemplu, în cazul unui cuplu a două persoane de același sex, atunci când unul dintre cei doi moare, celălalt nu-l poate moșteni. Trebuiesc cheltuiți bani mulți pentru că cel rămas să fie la adăpost. Vi se pare corect?!?! Dar în mintea așa zisei majorități conservatoare, care se crede tolerantă, dar nici pe departe de așa ceva, se face conexiunea doar din punct de vedere sexual, ceea ce este pervers. Problemele unui astfel de cuplu sunt mult mai mari decât ale unui cuplu straight. Discriminatoriu!

  • Nu te supara, vad ca stii mai multe. Mars pentru orfani se face?

  • Viorele, nu stii sa citesti? Marsul nu a fost aprobat pentru ca 1. nu indeplineste conditiile de siguranta; 2. numarul de participanti anuntati este cu mult peste limita impusa de autoritati (10.000 in loc de 500). Primaria le-a oferit solutia de a organiza marsul pe alt bulevard, ei au refuzat. Ba, mai mult, s-au dus in fata Primariei si au inceput sa tipe ca sunt discriminati. Unde-i discriminarea, ma rog? Au dreptul sa organizeze marsul, nu ii opreste nimeni, dar sa respecte legea aflata in vigoare. E atat de simplu. Nu sunt ei vreo casta speciala de privilegiati care isi permit sa faca orice doar pentru ca au alte orientari sexuale. Hai noroc!

  • Viorele vezi ca la Otopeni, la Plecari nu e coada deloc. Biletele de avion sunt ieftine.
   De ce sa te chinui, fericirea ta este la 1-2 ore distanta.
   Nu-ti place tara conservatoare, nu te tine nimeni cu forta.

  • Sau singurul mars de care au parte este doar marsul de la parinti? Sau nu a auzit lumea de ei? Sau nu te identifici cu ei?

  • Vor sa se mosteneasca unuii pe altii? De asta ies la mars? Sau care-i rostul?

  • cuplul mentionat de tine merge la notar si rezolva si cu mostenirea

  • @cosette
   O idee bună! Organizează-l și voi participa. Merită sprijiniți și ajutați. Și ei sunt discriminați și mulți chiar au traume. Orice ajutor contează. Inspirați!

  • @sim12345
   Am spus și eu că situația se rezolvă, dar cu bani mulți. De ce la notar și nu ar fi parafat acest drept ca pentru orice alt cuplu?!?!

  • @cosette
   Scuze, corectura automată este de vină. Am scris: Inspirativ!

  • @tarart
   Eu am citit articolul și știu ce spune, însă eu mă refeream la comentariile postate și în general la chestiunea marșului organizat că eveniment, dar și la problemele unui cuplu care aparține minorității.

  • @fund-asul central
   Aceasta este esența toleranței și democrației pentru majoritatea așa zis tolerantă. Cei altfel să plece, dacă nu le convine cum vrem noi, să plece. Ca și-n Polonia noi vrem Liber de LGBT. Foarte nedemocratic!

  • Pai ce sa sarbatoreasca orfanii? Ce ar putea ei sarbatori, ca sa organizez un mars? Voi ce sarbatoriti?

  • @cosette
   Pentru empatia cu semenii lor.

  • Multumesc

 35. Sa „manifeste’ doar „noua dreapta”….ca numai scandal va iesi, in caz contrar.

 36. Deci fără marș vă pierdeți mândria?
  PRIDE -mândru ești când ai merite deosebite nu că ai nu stiu ce orientare sexuală.

  Înțelegeți că alimentați adversitatea celorlalți tocmai pt. ca va dati in spectacol si vă autovictimizati permanent invocând homofonie generalizată fără a aduce probe concrete in acest sens.

  Poporul român in ansamblu sau e tolerant, dar tot acest spectacol încearcă de fapt să ii scoată din sărite pe oameni pt ca ONG urile specifice sa isi umfle conturile pe seama voastră.

  Dovada? Tocmai ca vreti ca marsul sa fie cat mai vizibil, cat mai colorat…
  Altfel îl făceați pe orice strada din zona centrala.

  • O alta dovada ca acestia incearca sa provoace contra-reactii (si, implicit, sa se victimizeze) este faptul ca au decis organizarea acestui mars pe data de 14 august, cu o zi inainte de cea mai importanta sarbatoare a ortodocsilor – Sfanta Marie Mare. Cu toate ca luna Pride se sarbatoreste la nivel global in iunie. Stiau foarte bine ca zelotii religiosi o sa se activeze, stiau foarte bine ca Noua Dreapta o sa stranga o suta de bezmetici care sa protesteze. Ba, tind sa cred ca stiau inclusiv faptul ca o sa le fie respinsa autorizatia – altfel nu imi explic raspunsul acestora in care dau de inteles ca o sa tina marsul pe calea Victoriei, indiferent de decizia autoritatilor.

 37. Denaturatii vor să marsaluiasca pe Calea Victoriei, unde week este doar pt. pietoni, îți dai seama că bolnavii astia vor sa se afiseze unde sunt copii. Auzi la ei, boicot, ce mizerii.

 38. Acum vad, dupa ce am citit articolul updatat, ca ei vor sa organizeze marsul pe data de 14 august. Adica fix cu o zi inainte de una dintre cele mai importante sarbatori din religia ortodoxa (Sfanta Marie Mare). Pai ma scuzati, dar cand vad modul in care reactionati la adresa primariei, acuzand conducerea ca e „homofoba” si ca „discrimineaza”, nu pot sa nu ma gandesc ca toata treaba asta a fost planificata destul de bine de ong-urile lgbtiste, intocmai pentru a provoca o contra-reactie si de a se victimiza in momentul in care s-ar initia conflicte intre participanti. Si acum tot voi anuntati ca veti merge inainte cu organizarea marsului pe calea Victoriei, cu toate ca nu aveti autorizatie si polemica deja a fost creata in societate prin aparitia articolelor media care anunta aceste stiri. Promotorii tolerantei, care promoveaza diviziune in societate, in mod voit, pentru ca eventual Romania sa fie acuzata iarasi de „homofobie” prin tot Vestul. Diversitate, dar doar pentru ei.

  • Uiți că în luna iunie nu se putea organiza un marș la care să participe mai multe persoane. Restricțiile s-au ridicat treptat, iar abia acum există dreptul la manifestații cu mai multe persoane.

  • Nevastă-mea mi-a zis să-ți transmit că o doare undeva de aiurelile tale și că în general se plictisește teribil 15 august.

  • De asemenea, în luna iunie sunt Înălțarea și Rusaliile. Ți se par mai puțin importante decât Adormirea Maicii Domnului? Marșul este programat pe 14 august, sunt două evenimente diferite din toate punctele de vedere. Fiecare participă la evenimentul la care dorește. Asta nu înseamnă că cei care participă la evenimentul minorității se îndreaptă cu năduf asupra celorlalți, cum fac acești ceilalți. Este chestie de acceptare. Nu vrei, nu participi, dar nu deranjezi. Asta înseamnă toleranță și democrație.

 39. Astia fac misto de nationalisti, dar ei sunt obsedati sa ne arate cat de „mandri” sunt ei.

 40. Ai dracu pesedisti nu vor să ne lase la paradă!

 41. Foarte bine fac ACCEPT. Sa se incinga extremistii la un marș cu importanță istorică. Da, istorică, nu un protest. Il poti echivala cu Ziua Națională sau Crăciunul, adica dupa logica voastra „ideologia patriotică falsă” și „ideologia cre*ș*tină”. Nu vă mai ardeți atat, pur si simplu nu mergeti la marș, că voi vă supărați singuri.

  • Unde e ba de “importantă istorică”? Ce marșuri de gaozari au fost in perioada interbelica? Dar după? Dar in 1848? Baaa, vrei să-ți rupi rozeta in marș? Marș in gatu matii pe maidan afara din București, nu in fata copiilor pe calea victoriei. Ti-ai dreacu de pedofili degenerati.

  • katiuşca andruşca ,
   …. văleuu da’ de la ce taraba-ti luasi educatia bre?
   … pai nu ti-or spus ca pedofilii nu fac parte din comunitatea lgbt ??
   … hmmmm , asa face guvernul rus de obicei …. propaga confuzie si paralelisme ….
   …. vezi , daca nu chiuleai , stiai …. haha … fusăsi la scalda pe volga …. hahaha …
   … … vezi ca foaia cu popii pedofili care distrug vietile copiilor e urmatoarea ….

 42. Gura ta adevăr grăiește.
  Iată recunoașterea că totul este intenționat, că este o provocare.
  Totul este programat, analizat in detaliu pt cat mai multe breaking news uri.

  Pare că de fapt nu vor drepturi ci atenție.
  Apoi impunerea de etichete (homofobi, crestinopati, retrograzi, etc) pt. cei care refuză să le acorde girul actiunilor nefirești.

  • buei sitizăn de unde știi tu că: „Totul este programat, analizat in detaliu pt cat mai multe breaking news uri.” ???
   Așa ți-au zis ție vocile? era la mișto băăă! :)))))

  • cică „Totul este programat, analizat in detaliu pt cat mai multe breaking news uri.” 😀

   Deci te-am făcut la meserie cu vocile alea de ți le-am băgat în cap! :)))))

 43. partzarii au pregatit costumul special de anul asta: pentru ca prefera sa aibe tot timpul ceva in cur, si-au bagat niste pene colorate acolo, cat mai multe ca s-au antrenat tot timpul anului si e larg acuma. Multumesc Nicusor ca m-ai scutit sa vad bolnavii societatii etalandu-si „mandria” ! Iar pentru astia care sustineti poponeii, eu va urez sa devina toti copii vostri homalai, ca apoi voi sa ne explicati ce mandri sunteti de ei si ce mishto e treaba asta.

  • go go ,
   … hahaha … ce necaz ti-i bre ca-s mai buni decat tine …
   …. si mai educati …. ca dupa felul in care te expriiiiimi nu le ajungi nici la sandale …

 44. In fine, n-am inteles nimic. Nicusoare, daca nu-i gasesti marsului astuia vreun rost, eu te sustin.✌

 45. Marșul oamenilor normali, discriminați, unde și când se desfasoara? Asociația pentru protectia majorității unde este?

 46. Cati viteji de tastatura pe aici.
  90% sunteti contra paradei decadentilor si indecentei conform mesajelor, dar daca s-ar organiza un protest impotriva n-ati iesi nici 10 persoane. Cum nu ati iesit nici la referendum. Trist.

 47. Din punctul meu de vedere, marsul ar trebui autorizat in Ferentari, intrucat persoanele LGBTBQ+ sunt foarte tolerante si luptatoare impotriva rasismului, iar participantii marsului vor fi aplaudati de catre locuitorii de etnie rroma din Ferentari. De asemenea, marsul ar trebui sa se desfasoare fara prezenta jandarmeriei, deoarece in jandarmeria romana este plin de rasisti si homofobi. Este vital pt miscarea LGBTQ+ sa-si caute aliati in grupurile de etnie rroma, avand in vedere ca ambele grupuri sunt stigmatizate de catre societatea romaneasca rasista si homofoba. Un mars al promovarii persoanelor LGBTQ+ in Ferentari ar fi totodata 100% sigur pt aceste persoane, intrucat reprezinta un adevarat safe space. Asa daca se desfasoara marsul pe Calea Victoriei sau orice alta artera centrala, sansele sunt foarte mari ca un roman rasist si homofob sa arunce cu pietre, sa traga cu mitraliera in manifestanti sau chiar sa comita un atentat terorist.

 48. Voi cei din Accept și toată liga voastră LGBT sunteți liberi sa vă duceți unde vreți voi,in Olanda, Belgia și restul țărilor care va pupa in dos! Aici NU se discută cu voi despre aceasta anomalie!! Voi aveți impresia că sunteți normali,dar NU e deloc așa! Aveți niște probleme ,sincer, niște dereglări metabolice și psihice ! Aceasta este o anormalitatet și trebuie sa o acceptați voi întâi ,nu noi!!! Aici e o problema de disfuncție,nu de rasa!!!

  • Ia fii atent aici, bi.vol.
   Art. 16, Constitutia Romaniei: „Toti cetatenii sunt egali in fata legii, fara privilegii si fara discriminari.”
   Adica, pentru unul ca tine cu doi neuroni, dintre care unul fileaza: egali in DREPTURI si OBLIGATII.
   Deci orice persoana gay are dreptul la casatorie, adoptie, etc. la fel ca o persoana hetero.
   La fel cum are si OBLIGATIA sa plateasca impozit.
   Din care impozit iti iei tu probabil somajul sau pensia pentru cinzeaca de la birt. Sau salariul daca behai in biserica. Hai mars!

 49. Problema legată de cununie și adopție este falsă. Creată de cei care vor cu tot dinadinsul să atragă atenția în mod negativ asupra acestei comunități minoritare. Fake news!
  Dacă vor pot ajuta la creșterea unui copil. Fiecare au în familiile lor copii pe care-i pot ajuta, dacă vor. Cunosc astfel de cazuri și chiar cu rezultate frumoase. Acei copii acum sunt mari și recunoscători pentru ajutorul primit. Familiile își cunosc rudele și chiar dacă la început au fost sceptice, acum au înțeles că nu sunt diferiți față de ceilalți decât prin modul de a iubi. Au văzut că nu le-au influențat copii așa cum fals se propagă de către răutăcioși. Familiile, cel puțin cele cunoscute de mine, i-au acceptat și trăiesc în comuniune, fără incidente, fără agresiuni, fără discriminare, în toleranță.
  Cât despre căsătorie, este amuzant. Acesta nu este un scop al lor. Nu au nicio intenție de a ajunge in fața unui preot ortodox sau de altă confesiune care nu-i acceptă. Sunt confesiuni care acceptă cununia lor și se poate realiza. Însă moștenirea este o problemă reală. De ce să cheltui bani mulți la notar când ar trebui să aibă aceleași drepturi că oricare cuplu stabil? Nu este corect. Este discriminatoriu. Acest aspect trebuie rezolvat. Apoi, recunoașterea cuplurilor recunoscute legal care au ales să vină în țară. Recunoașterea bunurilor comune ale acestora. Toate sunt chestiuni juridice care trebuiesc rezolvate. Deci nu căsătoria religioasă și adopția sunt primordială pentru comunitatea minoritară. Urmează discriminarea și toleranța, în acest caz relevante sunt majoritatea comentariilor postate aici. Umilitoare și jignitoare. Revoltător!

 50. P.S. Testamentul nu are valoare juridică suficientă. Poate fi dărâmat ușor în instanță. Pentru că atunci când în joc sunt valori mari există cineva care vrea să profite de situație. Orice alt act valabil în justiție costă foarte mulți bani. Taxele notariale și fiscale sunt foarte costisitoare. Te poți convinge singur informându-te. Aceasta este realitatea. Nasol!

 51. P.S. Nu sunt niciun specialist, nu mi-am arogat niciodată acest statut. În schimb vorbesc cunoscând realitatea din cazuri concrete, nu din propagandă cum o fac mulți, după cum se vede și din comentariile postate aici. Ataci pe cineva fără să cunoști situația reală. Urât!

 52. Dupa umila mea parere Asociatia,ONG Accept trebuie interzisa si nu numai ei.Activitatea sexuala se desfasoara in privat nu in public deci nu are ce sa caute pe strazi.S-a pus vreodata problema ca majoritatea sexuala normala la cap sa faca demonstratii pe strazi? LGBT-ule mergeti la medic ca suferiti cu mansarda.Mergeti la ,,valorile din vest,, si faceti ce vreti acolo.O parada dizgratioasa in care arati ca nu esti sanatos la cap si va si mandriti cu asta?Stim ca UE se foloseste de voi in scopul apararii imigrantilor si ei fiind tot o minoritate iar voi a-ti pus botul

  • Cine desfășoară activitate sexuală în public?!? Ți-ai format o idee greșită, urmare celor vehiculate în spațiul virtual și nu numai, idee care a rămas inoculată în mintea ta, de fapt a multora.
   Ai cumva vreo cercetare științifică în domeniu care să dovedească faptul că cei care mărșăluiesc pentru minoritatea sexuală nu sunt sănătoși la cap?!?! Mai ușor cu jignirile fără probe relevante, doar manipulează, ceea ce nu-i corect.
   O altă chestiune manipulativă și fake news este legată de existența marșului. Marșul a apărut cu mult înaintea problemei imigranților. Au fost marșuri în capitalele europene, și nu numai, cu mult înaintea exodului de imigranți, deci nu se poate susține ideea că marșul a fost inventat pentru a distrage atenția de la problemă imigranților. Fake news și manipulare!

  • Mai este o problemă. Gramatica limbii române pe care nu o stăpânești. Nici tu și nici majoritatea aia sexuală „homofobă și sănătoasă la cap”. Se observă din comentarii. La tine, cel mai relevant, este conjugarea verbului a pune la trecut, persoana a doua plural. Corect este „ați pus” și nu „a-ți pus”. Lipsă de educație!