G4Media.ro

ASE București și Universitatea Iuliu Hațieganu din Cluj Napoca – din nou…

Sursa foto: Pexels

ASE București și Universitatea Iuliu Hațieganu din Cluj Napoca – din nou singurele universități românești din top 1000, în clasamentul Times Higher Education 2023

Numărul universităților românești incluse în cea mai nouă ediție a clasamentului Times Higher Education al celor mai bune universități din lume – ediția 2023, publicată astăzi – a crescut la 20, plus două mențiuni. Dar cele mai multe instituții românești sunt comasate spre coada clasamentului, în timp ce în top 1000 apar doar două: Academia de Studii Economice din București și Universitatea de Medicină și Farmacie IuIiu Hațieganu din Cluj-Napoca. Topul global este condus, anul acesta, de Universitatea din Oxford, Universitatea Harvard și Universitatea din Cambridge.

În rândul universităților românești, pe locurile 3-4, în intervalul 100-1200 dintr-un total de 1.799 instituții din toată lumea ncluse în ranking,  apar Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, care anul trecut nici nu figura în rankingul global.

Spre deosebire de ediția precedentă, care a avut 16 universități românești plus 2 mențiuni, ediția din acest an include 20 de instituții din România, plus două mențiuni. Extinderea listei vine însă și cu schimbări: pe lângă poziția foarte ridicată a Universității Ștefan cel Mare, intrată acum, multe universități – Al. I Cuza din Cluj, Politehnica din București sau Politehnica din Timișoara printre ele – coboară din intervalul 1201-1500 în intervalul 1501+.

  • De notat că, față de anul trecut, clasamentul global are cu aproximativ 200 de universități în plus.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Pseudopsihologul de la Babes Bolyai, care in 2 ani si jumatate a reusit sa amplifice coruptia si impostura in universitate de 20 de ori, ar trebui sa-si dea demisia.

  2. Times Higher Education 2023