G4Media.ro

Asasinul lui John Lennon rămâne după gratii. Cererea de eliberare condiționată i-a…

Asasinul lui John Lennon rămâne după gratii. Cererea de eliberare condiționată i-a fost respinsă pentru a zecea oară

Bărbatul care l-a asasinat pe John Lennon va petrece în spatele gratiilor cel puţin încă doi ani după ce cererea sa de eliberare condiţionată a fost respinsă, a declarat vineri un purtător de cuvânt al comisiei pentru eliberări condiţionate din New York pentru DPA, transmite Agerpres.

Mark David Chapman, în vârstă de 63 de ani, l-a împuşcat pe fostul solist al Beatles în faţa apartamentului său din New York în decembrie 1980 şi a fost condamnat la o sentinţă de la 20 de ani închisoare şi până la detenție pe viaţă.

Eliberarea lui Chapman „ar fi incompatibilă cu bunăstarea şi siguranţa societăţii”, a apreciat comisia în decizia sa.

„Aţi recunoscut că aţi planificat cu atenţie şi executat o crimă asupra unei persoane celebre în toată lumea fără niciun alt motiv decât acela de a câştiga notorietate”, se menţionează în decizia respectivă.

Comisia a adăugat că eliberarea sa ar putea pune populaţia în pericol, întrucât există probabilitatea ca cineva să încerce să-i facă rău lui Chapman din răzbunare sau într-un acces de furie. Chapman a fost prima dată eligibil pentru a depune o cerere de eliberare condiţionată în 2000.

Este pentru a zecea oară când cererea sa de eliberare condiţionată a fost respinsă. El va putea înainta o nouă cerere abia în august 2020.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.