G4Media.ro

Asaltul asupra Capitoliului: Donald Trump denunţă un ”fiasco total” al comisiei de…

Sursa foto: The White House

Asaltul asupra Capitoliului: Donald Trump denunţă un ”fiasco total” al comisiei de anchetă care a decis să îl audieze / Raportul investigaţiilor urmează să fie publicat până la sfârşitul anului

Fostul preşedinte american Donald Trump a denunţat joi un „fiasco total” al comisiei parlamentare de anchetă privind atacul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021, care îl va chema la audieri pentru a-l interoga cu privire la rolul său în evenimente, transmite Agerpres, care citează AFP.

Fără a spune dacă intenţionează să respecte citaţia de a se prezenta în faţa acestei comisii, Donald Trump s-a întrebat de ce nu l-au convocat congresmenii „cu luni în urmă”.

„De ce au aşteptat până la sfârşit, până în ultimele momente ale ultimei lor întâlniri? Deoarece comisia este un FIASCO total care a servit doar pentru a ne diviza şi mai mult ţara”, a scris liderul republican pe reţeaua sa de socializare Truth Social.

Comisia parlamentară care investighează rolul lui Donald Trump în atacul asupra Capitoliului a votat joi, în unanimitate, pentru a-l cita pe fostul preşedinte să se prezinte în faţa membrilor săi. Potrivit investigaţiilor sale, comisia a arătat că fostul preşedinte plănuise „cu mult timp înainte” să se declare învingător la alegerile din 2020, chiar înainte ca rezultatele să fie cunoscute. În această audiere publică, comisia s-a concentrat pe „starea de spirit”, „intenţiile şi motivaţiile” preşedintelui Trump.

Comisia de anchetă, formată din şapte democraţi şi doi republicani, urmăreşte să facă lumină în privinţa comportamentului preşedintelui înainte, în timpul şi după asaltul asupra Capitoliului. Raportul investigaţiilor urmează să fie publicat până la sfârşitul anului, dar probabil nu înaintea alegerilor parlamentare de la jumătatea mandatului din 8 noiembrie, care vor determina ce partid va controla Congresul pentru restul mandatului preşedintelui Biden.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Sunt de acord, e un fiasco total.
    Au trecut aproape 2 ani de la tentativa de lovitura de stat facuta la televizor in vazul lumii intregi si madăfacăru’ asta e inca in libertate, nici macar nu a fost pus sub acuzare intr-un proces real. De atunci a facut o gramada de bani din donatiile fraierilor dusi cu zaharelul care il considera tot pe el erou si victima in acelasi timp, a sustras secrete de stat si informatii ale serviciilor secrete despre alte tari din Vest – informatii care sunt deja pe maini bune, calite in frig siberian.

  2. Păi hai să vedem dacă Trump va face pușcărie pentru lovitura de stat din 6 ianuarie 2021. Avem toate înregistrările. Deja de pe 31 octombrie, republicani ca Bannon și Roger Stone vroiau să-și declare victoria, deși nu se votase încă.

  3. De ce titlul asta? De ce nu „Comisia de ancheta il convoacă pe Trump”?
    Înțeleg de ce îl pupați în fund pe Trump când era președinte, dar acum ce rost are? Inerție?

  4. Adevărul e că declarațiile venite din tabăra lui Trump trebuie luate că adevăruri absolute. Se știe omul nu e nebun deloc și nu minte niciodată🤣🤣🤣😂😂
    Doar a spus că a câștigat detașat și alegerile și uite că nu e la Casa Albă. Și i-a mai trimis și pe amărâții aia cu IQ negativ sa ia la asalt Capitoliul ca sa se pună el președinte(în mintea lui era posibil).