G4Media.ro

Așa procedează statele puternice: cazul Djokovici

Sursa Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Așa procedează statele puternice: cazul Djokovici

Guvernul australian a decis, vineri, să-i anuleze viza jucătorului de tenis Novak Djokovici, cap de serie numărul 1 la Australian Open și principalul favorit, chiar împotriva propriului interes de a avea un turneu de tenis atractiv, cu mize mari.

Așa procedează statele puternice, pentru care respectarea regulii este mai importantă decât dividendele politice pe care guvernul le-ar fi încasat, poate, închizând ochii la toate minciunile și falsurile din hârtiile lui Djokovici.

Ce autoritate ar mai fi avut guvernul australian în fața cetățenilor săi, constrânși să respecte unele dintre cele mai dure restricții? De ce ar mai fi respectat ei regulile anti-Covid din moment ce un simbol al mișcării antivacciniste reușește să le fenteze în mod flagrant abuzând de influența sa de vedetă mondială?

Dacă ar fi închis ochii și ar fi cedat, statul australian ar fi transmis o sumă de mesaje greșite. Cetățenii ar fi văzut un stat slab, egalitate selectivă în fața legii și excepții pentru speciali.

Statele puternice, în care supremația legii nu este vorbă în vânt, nu-și permit să cadă în genunchi indiferent cât de mare este presiunea unei părți din public. Mulți nu fac încă diferența între viza obținută legal de Djokovici și condițiile de intrare în țară. Jucătorul de tenis a îndeplinit condițiile de obținere a vizei, dar a încălcat condițiile de intrare în Australia. Sunt două instituții complet diferite.

Oricine poate obține în mod legal o viză de America sau Australia, dar dacă nu respectă condițiile de intrare (bifați în avion o lungă listă de motive pentru care puteți fi oricând întors din drum), este făcut pachet și trimis acasă. Dacă ești prins, de pildă, cu semințe agricole sau cu droguri, faci stânga împrejur cu toată viza ta legală pe pașaport.

Regula strictă de intrare în Australia este vaccin sau dovada trecerii prin boală. Djokovici a fost prins cu acte medicale false și cu minciuni în forumularul completat la frontieră.

Der Spiegel a demostrat suficient de clar cum și-a făcut rost jucătorul de tenis de un test pozitiv pentru a păcăli autoritățile australiene că ar fi trecut prin boală în luna decembrie. Antivaccinist convins, Djokovic a apelat la un truc balcanic pentru a putea participa la Australian Open.

Da, dar avea o viză legală, o instanță australiană a confirmat-o acum o săptămână, iar guvernul i-a anulat-o în mod abuziv, țipă susținătorii lui Djokovic. Nu, guvernul i-a anulat-o pentru că a mințit și a încălcat condițiile de intrare în țară cu acte măsluite. Nimeni nu avea de unde să știe când i-a fost eliberată viza că Djokovici va încălca flagrant condițiile de intrare. Toate acestea au rezultat ulterior, din hărtiile prezentate la frontieră.

Nu există nici o contradicție, incoerență sau semn de întrebare în comportamentul statului australian.

Acest sportiv, care știe cât de important este să joci după reguli, fair play, a fost primul care și-a bătut joc de ele, total nesportiv. Dacă dorea să evite tot circul, nu avea decât să se imunizeze sau să nu participe la un turneu organizat într-o țară care condiționează intrarea pe teritoriul său de vaccinare sau de dovada trecerii prin boală. I-a spus-o și Rafael Nadal: știa bine care sunt condițiile, de unde atâta circ?

Avem astăzi o mulțime de probe și indicii solide că boala lui Djokovic a fost o minciună ticluită cu complicitatea statului sârb.

Iar dacă, să zicem prin absurd că ar fi avut Covid în decembrie, așa cum susține, comportamentul său iresponsabil de după testare, când s-a pozat a doua zi cu copii sau a acordat interviuri fără să-i protejeze pe ceilalți, îl descalifică moral pe Spartacus, marele luptător pentru libertate. Libertatea de a minți, de a trișa, de a îmbolnăvi pe alții? Pentru ce libertate luptă el, familia și susținătorii săi înverșunați? Pentru libertatea de a-și omorî semenii?

Într-o oglindă întoarsă, putem vedea însă cum acționează statele slabe. România a dat repede înapoi când un partid extremist ca AUR a luat cu asalt Parlamentul și le-a transmis decidenților mesaje amenințătoare pentru a-i descuraja să voteze certificatul anti-COVID.

Același stat slab l-ar primit cu onoruri pe Djokovici și i-ar fi cerut scuze dacă vreun vameș mai zelos l-ar fi reținut la intarea în țară. N-ar fi contat nici o secundă realitatea din hărtii, deoarece în statele slabe regula este făcută să fie fentată, se aplică doar fraierilor, iar șmecherii găsesc mereu o cale să se strecoare pe sub lege.

În statele puternice, când premierul țării este prins că a încălcat restricțiile și a participat la petreceri, vezi cazul Boris Johnson, situația devine un subiect de dezbatere națională. Până acum, pe lângă opoziție, trei deputați din propriul partid îi cer demisia deoarece prin comportamentul său sfidător la adresa britanicilor de rând distruge încrederea în autoritate.

În statele slabe, ca România, un partid întreg, cum a fost cazul PNL, încalcă regulile în fața întregii țări organizând congrese cu mii de oameni în plină pandemie și restricții dure impuse cetățenilor de rând. Doar într-un stat slab asemenea grozăvii trec fără urmări, fără consecințe, fără să răspundă nimeni.

Priviți încă o dată cât de mare este scandalul în Marea Britanie, unde premierul Boris Jonhson a fost prins că a încălcat primul regulile făcut chiar de el. Priviți încă o dată la realitatea din România, unde vaccinul la chiuvetă, falsificarea certificatului COVID și încălcarea regulilor de sus până jos sunt la ordinea zilei.

Raportarea la lege și la reguli face diferența între un stat puternic și unul slab, între autorități responsabile și politicieni balcanici, între guverne cu respect față de cetățeni și populiști mereu cu gândul la voturi.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

162 comentarii

 1. Statele proaste si in sclavie procedeaza asa!
  Cand se va termina mascarada care tine de 2 ani si care a stricat multe creiere – nb – vor avea, sper, alte titluri articolele…

  • Așa-i, Marleno’! Groaznic în Australia și-n Britania aia, breh, nu ca la noi, dacii liberi din tunelul din Bucegi de unde pleacă raza.

  • Spune-i tu de mascarada de 2 ani cuiva ca și-a pierdut ci e drag tocmai din cauza mascaradei și a iresponsabilității altora. E ușor sa vorbesti de la distanță și când nu ești afectat! Spălați pe creier sunt ignoranții ca doar pandemii mondiale au mai fost și nu au fost numite mascarade. Dar când pierzi pe cine drag o iei mai in serios și cu mai mult respect.

  • Marileno de ce minți
   Că albina n-are dinți…
   :)))))

  • Sunt complet siderat de rupți in coate care toată ziua stau sa ducă paralele intre dezvoltarea britanică și troglodiții de români. Asemenea acceptanță și umilință poate veni doar dinspre un needucat care privește cu fudulie tot ce culeg alții, iar el nu contribuie cu nimic. Dacă ai fi cunoscut un britanic, olandez, spaniol, german in ultimii ani la nivel personal ai fi putut observa cum există o frică comună vis a vis de curentele politice, atât de fluide in vremuri de criză. Ești parte din problema, tovarășe

  • Australia e o insulă pușcărie condusă de psihopați corupți, nu un stat puternic. Leftarzii care admiră tirania din Australia ar trebui deportați acolo.

  • Australia e o insulă pușcărie condusă de psihopați corupți, nu un stat puternic. Leftiștii care admiră tirania din Australia ar trebui deportați acolo.

  • Articol facut special ca sa urle, miaune, guitze si chiaune de ciuda bufonii incrancenati ce se chinuie sa ne faca sa radem in hohote si reusesc cu brio. Pastila de ras la articole despre vaccinuri se activeaza trepadusii izmenari rupti-n kurr gen mario zis chizdario, calache zis balaoache, boalivia un travestitt zis vomivia, altu zis kakaltu, motz de pe koiotz, john zis limba-n colon, fake Melania zis chizdalia, flav zis scarbav si inca vreo cativa beliti cu liceul facut la seral dar care pot sa iti vorbeasca ore in sirr despre vaccinuri. Niste tembeli buni doar de luat in ras sau lasati sa posteze din mila.

  • Deja lumea nu-i mai citește. Nici injectații.

  • Trompeto, să ne faci un blowjob 😆

  • Darwin, apropo, in Darwin Australia au lagăre de concentrare pentru cetățenii infectați cu covid și contactele lor. Trebuie să fi bolnav mintal să admiri insula aia penală.

  • N-așa Ivane că în loc de Australia sau orice altă țară occidentală ar trebui să admirăm totalitara Rusie?

  • @john zis limba-n colon, n-am cum ca iti face deja matta tembelule

  • Cotea, articolul nu este despre Rusia, dar sincer îți spun, la ora actuală prefer să fiu în Rusia decât pe insula penală Australia.

  • Ivane, tu ești deja în Rusia, nu e vorba aici de preferințele tale, prezența ta pe acest site se înscrie în narativul propagandei ruse împotriva oricărei țări occidentale în presa din România. Nimic nou sub soare.

  • Cotea, sunt cetățean Canadian și nu-mi pot exercita dreptul constituțional de a ieși din propria țară. Mai lasă-mă cu țările occidentale!

  • Cotea, ce mai este de admirat la țările astea occidentale? Australia e o insulă pușcărie unde oamenii risca să fie amendați $90,000 sau 2 ani de închisoare dacă nu poartă mască când umblă singuri pe stradă.

  • Da, Ivane, că ai traversat când aveai 19 ani, dar nu Oceanul Atlantic, ci Marea Azov de pe un mal rusesc pe celălalt. Păi ia postează ceva critic la adresa Rusiei, dacă tot ești tu mare canadian. Este că nu poți? Te-ar arunca șefii la închisoare în secunda 2.

  • Nimic, Ivane, nu e de admirat la țările astea occidentale. Ciudat că tu pretinzi că ești cetățeanul uneia dintre ele – dacă e să mergem pe firul minciunii tale. N-așa că ar trebui să admirăm cea mai democrată țară de pe planetă, Rusia? Aia care te plătește pe tine să postezi în presa din România împotriva oricărei țări occidentale.

  • Ivane, ai pus punctul pe i, în cocina Rusia pe care o admiri tu pentru „normalitea” care domnește acolo, este condusă de o mână infimă de oameni bogați (oligarhi), în timp ce majoritatea se zbate într-o sărăcie crunta. D-aia pentru a supraviețui te-ai angajat ca troll în slujba oligarhilor care conduc cocina Rusia în care locuiești în prezent.

  • Multe creiere erau stricate mai de demult .

  • Ca cetățean canadian ce te tot pretinzi, postează ceva negativ la adresa Rusiei, pentru că nu are ce să ți se întâmple. Poate doar să cazi „accidental” de la fereastră, așa cum este obiceiul în Rusia.

  • Ivane, stai liniștit, că nici noi nu luăm în serios propaganda rusă din presa românească, doar o contracarăm.

  • @john zis limba-n colon, making new friends? Tembelule

  • Și te trezești de obicei pe la 3 dimineața (ora locală) ca să postezi pe site-urile din România? Asta faci tu zi de zi din Canada imaginară în care locuiești sau din Rusia reală (unde ora este +1 față de România)?

  • @john zis limba-n colon, n-am cum ca le-a mancat matta pe toate, tembelule

  • Știm că trollezi, că asta e în fișa postului. Dar spune ceva rău și de Rusia, nu numai de Occident. Este că nu poți?

  • Ivane, păi tot postezi de mai bine de 2 ore, deci am avut dreptate că ai început „munca” la 3 dimineața, ora locală. Doar că de fapt ai început lucrul după fusul Rusiei (unul din cele 11), acolo unde locuiești. Și asta faci zi de zi. Singurele articole la care nu postezi sunt cele care fac referire la Rusia, întrucât în fișa postului tu trebuie să critici țările occidentale.

  • Dragă Marlena, mascarada ţine de doi ani deoarece grija pentru cei de lângă noi a fost luată în derâdere, speculată, interpretată şi a ajuns subiect de război informaţional care a servit intereselor celor dornici de a profita politic, economic şi strategic. Dacă fiecare om de pe planeta asta s-ar fi gândit de două ori înainte să iasă pe stradă ştiind că este infectat, contact sau suspect, dacă şi-ar fi pus măcar o mască şi dacă s-ar fi documentat ce înseamă vaccin, evoluţie, constituţie, dreptul fiecărui individ la sănătate publică, oameni vulnerabili, oameni care şi-au pierdut fiinţele dragi, dacă fiecare dintre noi ar fi încercat să nu se lase prostiţi şi să treacă peste propriile orgolii şi aroganţe inutile, această pandemie s-ar fi terminat mult mai repede. Statele puternice sunt cele care au înţeles să pună mai presus de orice interesul public, să educe şi să cultive această grijă faţă de cei de lângă noi, chiar dacă uneori au fost nevoiţi să forţeze limita legii. La polul opus, cele slabe au alimentat cu informaţii false, au capacitat ideologiile naţionaliste şi-au bulversat economiile şi sistemele de sănătate. Desigur, nu toţi suntem la fel, nu toate popoarele au aceleaşi instrumente şi resurse, nici nu este musai, dar o astfel de pandemie ar fi trebuit să ne unească, nu să ne despartă.

  • Nu, dar ai niște ruble pentru postările zilnice.

  • Bai john zis limba-n colon, pe langa ca esti un tembel mai esti si somer? What a fcuking loser! De fapt nu e nici o surpriza majoritatea tembelilor ca tine care poateaza ca niste bezmetici sunt someri. De aia rade lumea de voi ma, ca sunteti niste tembeli

  • Ivane, la un alt articol ai postat următorul comentariu: „Nici nu vrem în Spațiul Schengen!” Ca cetățean canadian, de ce te interesează pe tine când aderă România? Cu ce te „afectează” pe tine? Păi să-ți spun eu de ce: Rusia nu are tot interesul ca România și celelalte țări din est să se îndepărteze de Occident. De aceea folosește trolii ca tine pentru a avansa ideea că ăsta este de fapt sentimentul general și că, da, țările din Estul Europei doresc să fie cu Rusia. Doar că realitatea este exact opusă. Dar voi tot continuați cu propaganda și nu pricepeți că noi am ales Occidentul și nu dictatura Rusia.

  • Johnica o dăduși in bară, Australia e de dreapta nu de stânga. Partidul liberal in Australia e dreapta. Te lăsăm să mai citești.

  • Vezi că în România avem „dictatura medicală” + că facem parte din „imperiul globohomo”, ca să folosesc 2 termeni inventați de propaganda rusă, pe care i-ai postat în alte comentarii tot pe g4media.ro. Mai bine pleci din „Canada” în Rusia, acolo nu este niciun fel de dictatură și găsești și multă „normalitate creștină”. Nu veni în România, că e tare rău aici.

  • Ivane, te ajută frații pocăiți cu bani (din cei 10% pe care trebuie să îi „cotizezi” lunar) cât timp ești șomer?

  • Ivane, asociațiile baftise, intercostale, adventiste și toată șleahta de alți pocăiți și-au luat o mare plasă în România. Mai ții minte, 6-7 octombrie 2018? Atunci agenda pocăită credea că românii vor dori să trăiască într-o dictatură religioasă, având în program și interzicerea avortului, introducerea taxei pe celibat, eliminarea ajutoarelor pentru familiile monoparentale, minimizarea actelor de violență în familie până la negarea lot completă și câte și mai câte. Toate și pe placul Rusiei tale. Numai că, țeapă, banii pocăiților nu au schimbat România după chipul și asemănarea lor, de unde și frustrarea lor maximă, dar și a ambasadei ruse la București, mare susținătoare și ea a agendei creștinopate.

  • Subscriu cu ce ai zis Marilena

 2. Tapalaga n-ai inteles nimic,esti total pe langa

  • Bravooo luca șoșocar esti super destept

  • e o linie foarte subtire intre state „puternice” si state totalitare.
   daca ne uitam la restrictiile nemaintalnite altundeva pe planeta, ne putem gandi ca Australia nu e doar un stat puternic, ci mai degraba totalitar.
   iar statele „puternice” iau masuri logice, nu fara sens, testeaza vizitatorii, ii tin in carantina 10 zile si ii lasa in pace, ca nu sunt infectati, statele totalitare impun masuri arbitrare si fara sens, ai acces doar daca esti vaccinat, nu conteaza ca esti infectat sau nu.
   dar de la sustinatorii protocoalelor ilegale sri-dna nu te poti la alt punct de vedere

  • Subscriu la ce a zis Luca si Dan

 3. Și acum să sară hauriștii / dacii liberi maro la koor în 4,3,2,1…….

  • Melania, ți-ai schimbat numele, zd.re.anță.

  • Nu. Dar tu tot o sugerezi p-aici încercând să nu o uzi. Nu prea îți reușește dar ești tânăr la minte și ai timp să o dai la gata. 😘

 4. Cred că în Australia șeful Consiliului Concurenței nu poate fi în același timp și membru de partid, ca penelistul de la noi😂

 5. Dar când o instanța australiană a decis că are dreptul să rămână în țară…atunci nu era un stat puternic?

  • Plus1

  • Instanta a anulat decizia vamii, pe procedura, nu pe fondul cauzei. Respectiv, instanta a constatat ca Vama nu i-a respectat lui Nole ora pana la care poate sa depuna toate documentele care sa argumenteze ca poate intra in Australia.

  • instanta australiana a decis ca are dreptul sa ramana in tara din cauza unui viciu de procedura: la vama, Djokovici avea dreptul sa lamureasca chestiunea in intervalul 5,30-8,30 dimineata, dar vamesul nu l-a lasat decat pana la ora 6,14. Deci: viciu de procedura!

  • Gresesti. Intreaga cauza este pe procedura, pentru ca emiterea unei vize si intrarea in tara sunt 100% chestiuni de procedura. Iar vama a gresit in mai multe aspecte nu doar lwgat de a cere dovezi intr-un timp si la ore nerezonabile. Citeste direct verdictul si vei fi mai edificat.

  • Daca ar fi sa vb de un fond, fondul problemei e ca un om sanatos nu prezinta pericol public, iar un abuz al legii nu se repara cu alt abuz.

  • ursula, cam confunzi. Procedura inseamna „procedura de judecata, sau procedura de acordare a unei vize, etc”. Findul cauzei inseamna forta probanta a documentelor prezentate de Nole. Judecatorul a constatat doar ca procedura de verificare a documentelor nu a fost respectata, nu ca docuumentele medicale ale lui Nole sunt corecte.
   asta inseamna sa respingere pe procedura si nu respingere pe fondul cauzei. sa-ti explice un avocat aceste notiuni.

  • @Alex, instanța nu a judecat minciunile lui Djokovic pentru că nu pentru aia fusese sesizată! Nu face pe îngustul la minte!

  • Nu amok, fotta probatoare a unor documente este tot o chestiune de procedura. Fondul este daca un om sanatos prezinta pericol epidemiologic.

  • Oameni buni, nu va mai bateti capul si pierdeti timpul sa-i raspundeti ursulei shoshocista, care o tine langa cu fondul „omului sanatos”.
   Atata intelege ea din drept, in materie de fond si procedura.

  • Achile, ce viata simpla ai! Cine nu gandeste ca tine este sosoc.
   Si pun pariu, daca Sosoaca zicea ca pamantul e rotund, tu ziceai ca e plat.

  • Pai si acum cazul va fi in fata unei instante. Vedem daca mai are dreptate, chiar eventual daca mai pleaca din Australia pt urmatorul an.

 6. Novak Djokovici este un erou cu demnitate!

 7. intr-un stat puternic, tu n-ai fi trait din meseria de propagandist.

 8. Bbc face jurnalism, Tapalaga face apologia fascismului. Si Hitler avea un tat puternic, totusi a permis participarea atletilor de culoare la olimpiada in 1940.

  https://www.bbc.com/news/world-australia-59991291

  • Degeaba ați pus link-ul, că nu despre „nevinovăția” individului e vorba, ci despre dauna politică asupra guvernului australian pe care încercarea lui de a trișa a produs-o. Cât despre tenismanul Djokovic, curat murdar caracter a dovedit că are! O adevărată „cinste” face jocului alb, considerat cel mai fair-play din lume, ce să spun. Un atât de mare sportiv din punct de vedere tehnic a dovedit un caracter atât de mic. Păcat. De pierdut avem cu toții, inclusiv el. Dar orbit de orgoliul său nemăsurat, asta nu a a luat în calcul.

  • Linkul arata diferenta intre jurbalisti si trompete.

 9. FELICITARI Australia. Un exemplu de stat puternic, cu adevarat civilizat. Si rusine mincinosului de Djokovici, un mare sportiv, dar cu un caracter mizerabil.

 10. Tapalaga te grabesti, nu s-a terminat , Djoko va juca .

  • Septica, in avionul care-l va duce acasa !

  • ce sa joace? turca? pai nici nu s-a antrenat si oricum ar fi cu mintea vraiste. mai bine asa, decat sa arunce cu racheta si cu mingea in spectatori, arbitri si ce mai nimereste. sincer, el si numai el e propriul sau dusman.

 11. Corect ! Romania pe langa Australia e un stat balcanic cu toate tarele ce decurg de aici ! Australia, o fosta colonie penitenciara engleza a invatat ce inseamna importanta regulilor si strictetea exceptionala a exceptiilor si procedeaza in consecinta ! E un stat puternic !

  PS. Diferentele sunt evidente si-s in favoarea celor de la antipozi !

  • La abuzuri?

  • In momentul de fata inca este o colonie penitenciară.

  • @Ursu la 10 doze
   Nu-i asa ca tu nu ai trait in ultimii 32 de ani in Romanika ?

   PS. Dar nici in Australia ! :)))

  • @damian
   S-a uitat un hipster pe Wikipedia (cinste lui !) si v-a invatat o lozinca ! „colonie penitenciara”! Iar voi o inghititi fara sa mestecati !

   PS. Maine te vad pe-aici ca tipi ca in Romanika nu se respecta legea ca nu stiu ce ai patit !
   Dar voi ganditi selectiv ! Si vreti sa traiti tot asa ! La mai mare !

  • Suuu, sunt ok acum !

 12. Daca turneul in Romania putea sa joace si infectat. Asta este diferenta intre „nimeni nu este mai presus de lege” si „legea este doar pentru fraieri”. A spus bine Nadal ca toti jucatorii stiau conditiile si au actionat in consecinta. Viza a primit-o pentru ca a trecut prin boala recent, insa apoi sa apara ba pozitiv ba negativ aici a fost marea problema.

 13. ce gluma buna ? ce comparatie stupida . ne trezim vorbind .

 14. Aveți dreptate domnule Tapalaga, sârbul a încercat sa fenteze sistemul.
  Singura mențiune este ca – fundamental vorbind – si cei vaccinați transmit boala in prostie si nu este cazul sa fie favorizați deloc.
  In schimb o baterie de teste si câteva zile de carantina la intrare sunt mult mai sigure.

  • opinia ta e raportata la legislatia si mentalitatea de aici. In Australia regulile de intrare sunt altele.

  • Nu sunt altele drept dovada ca nu au putut sa-l opreasca decat printr-o decizie discretionara de ministru, adicao EXCEPTIE

  • Nu am zis nimic despre reguli / mentalitate etc. Regulile/ legile de aici/ acolo
   trebuie respectate de oricine.
   Eu zic doar despre carantina la intrare + test/ teste la ieșirea din carantina ca este metoda cea mai sigura in a preveni sa intre infectații într-o tara.
   Daca vrei asta, ca stat.
   Daca in schimb vrei infecții in masa ii favorizezi pe cei vaccinați.
   Prostie de stat.

 15. Bai jurnalistule, nu “statul puternic” a acționat bai lingatorule de clante, a acționat un om, un ministru care a decis ca instanța nu are dreptate și ca justiția nu are valoare. Asta a acționat. Un stat puternic e ăla care spune ca justiția e sfânta. Cum adică “interes public”? Ii omora Djokovic pe australieni? Bai tapalaga esti un om de nimic. Un propagandist mizerabil o sa rămâi. Ca jurnalist e clar ca esti zero.

  • mai sapa. instanta nu a decis pe fond, ci pe forma. a zis ca nu i s-au luat toate documentele in considerare, nicidecum ca ele erau si bune sau nu. si nu stiu de unde deduci ca justitia nu are valoare. are dreptul la apel. dar si ministrul ala avea dreptul sa ii respinga viza.
   deci degeaba faci spume la gura, ca esti in eroare totala.

  • Instanța a luat o decizie. E irelevant motivul. Iar când urli din toți bojocii că te interesează independeța justiției, cum face domnul Tapalagă, atunci ai putea avea un pic de bun simț să nu te apuci de scris articole ca acesta.

 16. In paragraful „Der Spiegel a demostrat suficient de clar cum și-a făcut rost jucătorul de tenis de un test negativ pentru a păcăli autoritățile australiene că ar fi trecut prin boală în luna decembrie. ” e o mica greseala? – test pozitiv?- e posibil sa gresesc eu.

  • N-a demonstrat nimic clar. Investigatia aia are valoare zero. Pure supoziții.

  • @? Ci tăt zici tu aici, ci nu pricepi? Nu te-o’nvățat Gogu șî alți daci liberi din tunelu’ din Bucegi di uni pleacă raza că numa HAUR are dreptate? Hai, Gogu, bagă! :))

  • Nu ma refeream la investigatie. Am luat-o logic, ca sa demonstreze ca a trecut prin boala ar trebui sa arate un test pozitiv urmat de unul negativ, dar nu e important. Situatia e simpla si descrisa limpede in articol. Povestea e ridicola, daca a fost nevoie sa-i sara in ajutor lui ND mamicuta, e clar ca banii, mormane, nu te fac si intelept.

  • Gogule,
   nu e suficient ca a mintit in declaratia data la aeroport ?

 17. Au sarit toti sosocii si USL-istii sa-l atace pe Tapalaga ca a pus punctul pe „i”! 😀

  • Pr0statură, ție îți plătesc eu biletul de avion spre insula penală Australia daca promiți că te duci și stai acolo definitiv.

  • Ivane, cu ce plătești biletul de a avion? Cu rublele alea obosite pe care le primești de la fabrica de troli?

  • Ai tu ruble sa platesti avionul? Nu mai bine o vodca?

  • Comentariile de mai sus sunt scrise de acelasi postac sub nume pseudonime diferite 😆

  • Ivane, dacă Simplex are același opinii care contravin propagandei ruse în presa din România, înseamnă că este postac? Caută cuvântul postac și o să-ți vezi poza lângă el.

 18. ”Regula strictă de intrare în Australia este vaccin sau dovada trecerii prin boală. Djokovici a fost prins cu acte medicale false”. Domnule Tapalagă, permiteți-mi să vă contrazic: justiția australiană a analizat rapoarte făcute de 2 comisii independente distincte și a concluzionat că Djokovici a prezentat ”dovada trecerii prin boală”. A aduce în discuție argumentele celor de la Der Spiegel este complet neprofesional, de altfel nici-o agenție de știri serioasă nu o face (BBC, AFP, Tageschau, etc). De fapt este exact pe dos, Australia este un stat jalnic în care guvernul, sub presiunea unor interese electorale, comite un abuz asupra unui om în ciuda deciziei justiției.

  • +1

   Da, satisfacția gospodinelor anxioase din Australia, neprețuită.

 19. Si Romania este un stat puternic, unde toți cetatenii sunt tratati la fel. Pai nu este lasat el Simion sa se plimbe prin toata tara fara masca ?! Nu ii este lasat lui liber dreptul de a-si ucide „suporterii” ?! Ba da!!!
  PS. Deci orice jurnalist care nu accepta ȘPAGĂ de la Guvern este lingau ?!

 20. Jos palaria Australia!Cocalarul trebuia trimis inca de acum o saptamana acasa.Cel mai mult ma amuza disperarea si gheara in gat bagata adanc a pitigoilor sosoci,aurolaci si rusofili!Hai,tipati cat mai tare,cat va doare! 🙂

 21. Postac, pai cine ti-a zis ca dau vreun scuipat pe unul ca Tapalaga? Un scuipat nu valoreaza ala, e corupt. Asta se stia.

 22. Bravooo, Australia!

 23. Nu înțeleg de ce atâta tam-tam, e pandemie de gripă covid sau ce o fi și sunt fixate reguli de țări care trebuiesc respectate

 24. Mmm ce-mi plac plebii beta obedienti la orice curent politic autoritar, nici nu îmi amintește de alte instanțe in trecut în care slabii cochetau cu clasa politică pentru avantaje felurite.

  Singura soluție pentru un socialist este plumbul cald.

  • autoritar????? cand ai dreptul la instante? sa faci si apel? oau…..esti varza, saracul de tine. du-te la chinezi, vezi acolo autoritar.
   e irelevant ca nu iese cum vrei tu.

 25. Sa intelegem ca China este mai democrata decat Australia in organizarea evenimentelor sportive ?!?

  • da, china unde la un singur caz de covid tot orasul intra in lockdown complet e mai democrata 😀 :))))))))))))))))))
   la asa ineptii ca ale tale nu mai e nimic de zis.

  • Du-te în China și zi ceva de covid și Wuhan. O să-ți iasă democrația chineză pe nas, odată cu sângele. Habar n-ai tu ce-i aia dictatură, băi snowflake flaușat.

 26. Sa nu spui ca China este un stat SLAB

 27. O mare parte dovedesc ca sunt intr-adevar analfabeți funcționali. Justiția constatat ca viza este legala, nu și dreptul de întrare, care e guvernat de alte reguli, pe care le-a încălcat integral cu nesimtire. Dar la Serbia nu ma mir, e principalul star mafiot al Europei. În locul lui m-as retrage pe viata, nu stiu cum are tupeul sa-i privească în ochi pe ceilalți jucători.

 28. sper ca nu vorbesti serios

 29. johanis a si-a mintit alegatorii?
  il sustii?

 30. Deci asa actioneaza statele puternice: un judecator ia o decizie, apoi vine Guvernul si emite o decizie prin care se pisa efectiv pe decizia judecatorului. In concluzei, intr-un stat puternic, Justitia este o comedie, un teatru ieftin jucat de oameni bine platiti si deciziile judecatoresti sunt respectate doar daca convin Guvernului. Bravo Australia!

 31. sa-ti dea Dumnezeu sanatate ,ca minte nu mai are cum

 32. Acum câțiva ani l-au expulzat pe Joe Cocker că era suspect că a luat droguri.
  Acum vor să-l expulzeze pe Djokovici că refuză să ia droguri !

 33. Acum câțiva ani l-au exp.u.lzat pe Joe Cocker că era su.sp.ect că a luat droguri.
  Acum vor să-l exp.u.lzeze pe Djokovici că refu.ză să ia droguri !

 34. De obicei imi place sa comentez pe baza actelor oficiale sau deciziilor oficiale. Pana acum cateva zile cand avocatii lui Djokovic au trimis actele cu teste si alte lucruri instantei australiene, am tot sperat ca nu sunt falsuri si ca un sportiv de talia lui nu falsifica un test Covid. Astazi este clar ca le-a falsificat intr-un mod dubios si ca trebuie judecat si extradat. Alte dovezi si argumente nu cred ca mai are pentru a se apara, asadar lucrurile sunt clare pentru el. Daca tot nu s-a vaccinat, putea macar sa prezinte un test real, nicidecum falsificat cu complicitatea guvernului sarb, iar lucrurile ar fi fost ok cred. Singur s-a bagat in rahat, singur sa iasa, pentru ca era constient de ce urmeaza. Insa probabil ca a considerat ca este o mare vedeta si ca statul australian nu va identifica acest fals grosolan in acte, iar el va juca binemersi la turneu. Democratia inca mai functioneaza in unele locuri!

 35. Tot va juca la turneu, indiferent

 36. De obicei imi place sa comentez pe baza actelor oficiale sau deciziilor oficiale. Pana acum cateva zile cand avocatii lui Djokovic au trimis actele cu teste si alte lucruri instantei australiene, am tot sperat ca nu sunt falsuri si ca un sportiv de talia lui nu falsifica un test Covid. Astazi este clar ca le-a falsificat intr-un mod dubios si ca trebuie judecat si extradat. Alte dovezi si argumente nu cred ca mai are pentru a se apara, asadar lucrurile sunt clare pentru el. Daca tot nu s-a vaccinat, putea macar sa prezinte un test real, nicidecum falsificat cu complicitatea guvernului sarb, iar lucrurile ar fi fost ok cred. Singur s-a bagat in rahhat, singur sa iasa, pentru ca era constient de ce urmeaza. Insa probabil ca a considerat ca este o mare vedeta si ca statul australian nu va identifica acest fals grosolan in acte, iar el va juca binemersi la turneu. Democratia inca mai functioneaza in unele locuri!

  • Nu e exclus, în dulcele stil balcanic, autorităţile sârbe să fi anticipat şi „favorizat” obţinerea vizei în baza unor documente dubioase crezând că nu o să verifice nimeni dacă a fost infectat, când a fost infectat samd. Un argument ar fi că el s-a plimbat bime-mersi peste tot prin 3 ţări. Nu cred să fie chiar atât de inconştient. Chiar şi aşa, cred că cel mai mult a deranjat atitudinea. Poate dacă ar fi ieşit public şi ar fi fost sincer, eventual şi-ar fi cerut şi scuze, poate ieşea mai bine din povestea asta.

 37. Toate bune și frumoase… De acord cu principiul enunțat în articol.
  Dar… Există o lista e oameni „omorit de Djokovik?”?
  Asa… Întreb pt un prieten, doar nu o sa spun ca s-a exagerat ultimii doi ani cu psihoza pandemica?

 38. Cei care sunt dispusi sa-l ierte pe Djokovic pt ca a incalcat legea propriei tari precum si legea in Australia vor merge in frunte cu stindardul Nole !
  O prezumtie juridica ( simpla) conduce la ideea ca si ei sunt dispusi ca in anumite conjuncturi sa incalce legea.

  PS. Pt. acest motiv chiar ca devine inutila o discutie pe subiectul „Djokovic- un infractor’ cu ei !

 39. O părere despre mesaje :
  ”Mesajul” cel mai caracteristic către lume al oficialităților australiene a fost concentrat în trei cuvinte : New World Order. A fost o păsărică scăpată de medicul șef al statului New South Wales, Kerry Chant, în cadrul unei conferințe de presă, la 9 Sept 2021. Aceste trei cuvinte au făcut să pălească aproape toată Conferința de presă, de 45 de minute, având ca obiect enumerarea măsurilor draconice, în cadrul ”luptei” împotriva Covid și a alimentat bineințeles – nu fără temei – masele consumatoare de teorii conspirative.

 40. Multe creiere erau stricate mai de demult .

 41. Vai ce te excită autoritarismul.
  Stat puternic,, ))))) ca-n ‘ 75 când regina le-a c.a.strat Prim ministrul, colonie mai degrabă.

 42. Cazul Djokovic pare fi lămurit, cu toată simpatia mea față de el.

  Australia, cu puțin peste 25 de milioane de locuitori și cu o densitate de populație de 3,4 oameni / km2 ( România , peste 19 milioane și 80, 4 locuitori / km2 !!! )a adoptat de la început măsuri draconice, cu vaccinări în masă , dar mai ales măsuri de lockdown total de durată ( economic își putea ”permite” mai ușor de ex. decât noi românii ) stabilind un obiectiv de ”no covid” care foarte repede a devenit iluzoriu. Cu proporția de vaccinați, de cca 90 % în rândul locuitorilor de peste 12 ani, înregistrează în prezent cazuri omicron cu miile – ca și toată lumea – datorită faptului că această variantă ocolește ușor barierele vaccinurilor. Cu toate acestea guvernul a hotărât să nu mai recurgă la lockdown, sperând într-o protecție potențială mai mare față de cazuri grave, asigurată de vaccinuri, dar tinând cont toodată și de limita răbdării la care a ajuns majoritatea australienilor.

  https://www.forbes.com/sites/siladityaray/2021/12/21/with-90-vaccinated-australia-holds-firm-on-no-lockdown-strategy-as-new-covid-19-cases-hit-record-highs/?sh=795d39866687

 43. Ce-ti mai place fascismul sanitar, Tapalaga…

  • Încă nu cunoaștem toate aspectele, efectele și ravagiile produse de acest nenorocit de covid și nici nu sunt evaluate exhaustiv efectele măsurilor împotriva virusului. Nici nu este de mirare, întrucât este prima pandemie în ințelesul strict al cuvântului. Sunt mari diferențe de la stat la stat, în ce privește incidența și decesele și nu toate cazurile pozitive în acest sens pot fi explicate numai cu proporția vaccinării. Sunt ( cel puțin ) două semne mari de întrebare ( putem să nu le punem și să băgăm capul la cutie, ca de atâtea ori ) : 1 în ce împrejurări a scăpat în lume, cu ce scop și de cine a fost ”elaborat” acest virus – care nu are seamăn în natură, deci este ”doctorit” și ce se va întâmpla cu făptașii
   2. Care vor fi efectele adverse, apărute în timp, ca urmare a vaccinurilor administrate, care în Europa au primit un permis ”condiționat”, având în vedere că au fost administrate de urgență, fără toată procedura necesară, ca amploare și ca timp, care se aplică în cazul vaccinurilor pentru inventarierea tuturor efectelor adverse .

 44. Eu cred ca Djokovici va juca la Australian Open și ca totul e făcut pentru audiență și pentru politic. Sa vedem dacă dl Tapalaga le miroase bine și e deștept sau e unul care pleca imediat după fenta.

 45. Foarte bun articolul.

 46. Comedia.devine curând mai buna, UE vrea sa trateze boala celor vaccinați ca pe gripa și să îi lase să umble.la liber.
  Sa vezi ce tipa într-o lună antivax că îi punem in pericol și că de ce nu sunt restricții. O sa mor de ras, nu alta.

  • Să mori de râs nu alta.
   Deocamdată țipă vaccinatul să se intepe și vecinul că altfel nu-i funcționează vaccinul.

 47. Am mai citit articole asemanatoare si in Scanteia Socialismului.

 48. După autor state puternice = dictaturi, pentru că justitia a decis ceva iar guvernul a dat hotărâre învers decât justiția. O fi avut portiță legală pentru a face asta, dar e contrar spiritului separării puterilor.

 49. Deocamdată meciul Djokovic -Statul Puternic e 1-1. Urmează setul decisiv.
  P.S. Vânătoare începută împotriva lui Djokovic de către presa aliniată ne arată slăbiciunea sistemului. Apropo, nu am văzut în g4 o referire la articolul din Bild în care jurnaliștii își cereau iertare că au mințit cetățenii susținând necondiționat guvernul.

 50. Ati vrut sa spuneti un stat puternic corupt si totalitar. Din pacate, a ajuns o province chineza.

 51. Bravo, Australia!Aici se mai respacta niste reguli!

 52. G4Media, statul australian a dat dovada de slabiciune pentru ca intai l-a acuzat pe Djokovic pentru ca nu indeplinea conditiile legate de pandemie poentru a intra pe teritoriul sau, iar cand a pierdut in justitie, l-a acuzat pe Djokovic de fals in completarea unui formular. Cred ca cei care lucreaza la G4Media inteleg diferenta, dar vor neaparat sa faca lege problemele legate de antivaccinism de situatia lui Djokovic, ca apoi sa le expandeze catre nevolnica Romanie.

  Djokovic a comis 3 fapte ilegale:
  1. a incalcat legea sarba care interzicea bolnavilor de Covid-19 sa iasa din carantina sau din izolare. Aste e problema statului sarb;
  2. a incalcat legea spaniola din acelasi motiv pentru care aincalcat legea sarba, adica a mers in Spania desi trebuia sa stea in izolare sau in carantina (probabil completand formulare oificiale in fals). Asta e problema statului spaniol;
  3. se banuieste ca a inclacat legea australiana in ce priveste falsul in declaratii consemnand intr-un formular ca nu ar fi tranzitat printr-o tara din zona rosie cu mai putin de 14 zile inainte sa intre in Australia. Asta e problema statului australian CU CONDITIA ca falsul sa-l fi comis Djokovic, chestie care trebuie dovedita, mai ales in circumstantele in care Djokovic a postat pe Facebook ca NU EL a completat formularul in care s-a precizat ca nu ar fi tranzitat o tara din zona rosie cu mai putin de 14 zile inainte de intrarea in Australia.

  NICIUNA, DAR NICIUNA dintre aceste fapte nu il plaseaza pe Djokovic in pozitia de a nu fi indeplinit CONDITIILE SANITARE de a patrunde pe teritoriul Australiei, pentru ca el se afla in perioada de 180 de zile in care un bolnav de Covid-19 poate intra in Australia fara sa fie vaccinat, iar acest lucru nu a mai fost negat de nimeni, rezultatul testului PCR emis de sarbi nefiind niciodata pus la indoiala de autoritatile australiene (chiar daca cei de la Der Spiegel au incercat sa sustina contrariul).

  • Corect. Djokovic a intrat pe baza hotărârii unui judecător, s-a antrenat zile bune și când să înceapă turneul – luni, parcă – este expulzat.
   I-a luat cam mult guvernului australian să își dovedească autoritatea și nu înțeleg de ce a avut nevoie de un articol în Der Spiegel, taman din Germania, pentru asta. Este o harababură totală și oricât de șmecher o fi Djokovic nu putem aplauda când un politician anulează ceea ce a decis un judecător, pe bază de articole de presă.
   Să stăm strâmb dar să judecăm drept, deci.

  • 3. Nu se bănuieşte, chiar este fals în declaraţie. Nu contează că a aruncat pe staff completarea, declaraţia trebuie să fie semnată de el.
   Statul australian poartă vina pentru faptul că nu a verificat atent actele în baza cărora i-a acordat viza. Nu trebuia să-i acorde viza dacă aveau dubii. Parţial poate fi considerat că este un stat slab deoarece a fost atât de uşor de păcălit, asta dacă sunt confirmate şmecheria, minciunile şi documentele dubioase.

  • buna analiza

 53. Statul este suma cetatenilor sai si nu instituiile publice/ bugetare , tilharesti .
  Daca Romania ar fi un stat puternic toti tilharii din instituiile bugetare ar fi dupa gratii si averile lor confiscate pina la spita a 7-a . Dar nu e asa . Pentru ca procurorii , melitienii si judecatorii abjecti ai Romaniei inchid ochii la ilegalitatile demnitarilor si functionarilor bugetari .

  Izolati social functionarimea bugetara . Astia au unicul drept de a respira .

 54. Vreau să răspundeți sincer, mai ales cei ce-l apărați cu înverșunare pe Djokovic în acest caz: de când oaspetele face/reface regulile în casa gazdei? Proaste sau nu, gazda are reguli în casă pe care tu ca invitat trebuie să le respecți.
  Nadal a zis foarte bine: „Djokovic știa unde vine”.
  Mai departe e cancan.